Slika je simbolična.
Slovenec bo kazensko odgovarjal za nesrečo s smrtno žrtvijo na Hrvaškem.

Za prometno nesrečo na Hrvaškem, v kateri je v četrtek na avtocesti A1 umrl 46-letni voznik iz Slovaške, bo kazensko odgovarjal 75-letni voznik iz Slovenije, je danes po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina sporočila karlovška policija.

V nesreči umrl 46-letni Slovak

Nesreča se je zgodila na avtocesti blizu kraja Netretić, ko se je slovenski voznik osebnega vozila začel premeščati z desnega na levi vozni pas, pri tem pa se ni prepričal, da lahko to stori, ne da bi ogrožal druge udeležence v prometu, je sporočila policija. Dodaja, da je pri tem s sprednjim levim delom avtomobila zadel sprednji desni del vozila iz Slovaške.

Zaradi silovitega udara je slovenski avtomobil odbilo v zaščitno ograjo. Prav tako je v zaščitno ograjo odbilo slovaško vozilo, ki je nato med nekontroliranim premikanjem udarilo v vozilo s srbskimi registrskimi oznakami in se večkrat prevrnilo.

Umrl je 46-letni slovaški državljan, še sedem potnikov iz ostalih avtomobilov je bilo lažje poškodovanih.

Slovenca bodo danes v zvezi z zbiranjem dokazov privedli na zaslišanje na državno tožilstvo. To bo tudi odločilo o morebitni uvedbi preiskovalnega pripora, ki ga sicer v primeru državljanov Evropske unije praviloma ne uvajajo, so pojasnili za Hino.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
higular (nepreverjen)

ubogega starčka obravnavajo kot da je nek zločinec, kot da je namerno to hotel. kretenski zakoni, vse postrelit kdor je izmislil te nore zakone, še prej pa politike in policijo.

jajcek1 (nepreverjen)

Ka be pa te tij napravo? Nej povej oprosti ka san nekoga bujo pa kujpi deci pa ženi bombonjero?

In reply to by higular (nepreverjen)

Gost 333 (nepreverjen)

Čas je ,da se starejšim določi domet oddaljenosti od doma,So zelo nevarni in ogrožajo varnost drugih udeležencev v prometu.

Starejše novice