Potapljaško društvo Murska Sobota je na letni skuščini razgrnilo dosežke preteklega leta, na področju podvodnega reševanje celo presegli načrte. Za prihodnost začrtali ambiciozne cilje.

Na redni letni skupščini, ki je v soboto potekala v prostorih Kluba PAC, je Potapljaško društvo Murska Sobota razgrnilo dosežke preteklega leta in zastavilo ambiciozne cilje za prihodnost. 

Udeleženci skupščine so z zadovoljstvom ugotovili, da je društvo v celoti izpolnilo zastavljeni program dela, na področju podvodnega reševanja pa so celo presegli pričakovanja

Skupščini se je preko video povezave pridružila tudi Alenka Artnik, svetovna rekorderka v prostem potapljanju.

Praznovanje pol stoletja podvodnega reševanja

Preteklo leto je bilo za društvo posebej pomembno, saj so obeležili 50 let organiziranega podvodnega reševanja v Sloveniji, ki je svoje začetke doživelo prav v Murski Soboti

Ob tej priložnosti je bila organizirana vaja podvodnih reševalcev iz celotne Slovenije, izdana pa je bila tudi posebna publikacija z naslovom '50 let potapljanja'. Na slavnostni akademiji so se poklonili pionirjem podvodnega reševanja in petim še živim podelili posebne spominske plakete, s čimer so počastili njihov neprecenljivi doprinos k razvoju te dejavnosti.

Svetovni uspehi Alenke Artnik

Člane je preko video povezave nagovorila tudi Alenka Artnik, svetovna rekorderka v prostem potapljanju, ki tekmuje za Potapljaško društvo Murska Sobota. 

Z zbranimi je delila svoje izkušnje in občutke med rekordnimi potopi ter napovedala začetek letošnjih treningov v Egiptu. Razkrila je tudi, kako poteka snemanje dokumentarnega filma o njeni življenjski in športni poti, ki bo luč sveta ugledal v naslednjih letih. 

Njene izjemne dosežke so prepoznali kot veliko čast in priložnost za Mursko Soboto, da se na svetovni ravni uveljavi kot središče vrhunskega športa.

Potapljaški center bo pomemben tudi za razvoj športa

Razprava članov je izpostavila pomen nadaljnjega razvoja, zlasti izgradnje potapljaškega centra na Soboškem jezeru, ki bo imel ključno vlogo tako na področju reševanja kot športa. 

Z nasveti Alenke Artnik in njeno pomočjo načrtujejo pripravo poligona za uvajanje mladih v prosto potapljanje, kar bo pomembno prispevalo k nadaljnjemu razvoju potapljaškega športa v regiji.

Zaključek s pogledom v prihodnost

Dogodek so zaokrožili s podelitvijo nepremočljivih torb za potapljanje in ogledom animacije predvidenega potapljaškega centra ter podvodnega posnetka deblaka v Soboškem jezeru. 

Tako so člani Potapljaškega društva Murska Sobota zaključili skupščino z optimizmom in jasno vizijo za prihodnost, ki obljublja nadaljevanje tradicije odličnosti in inovativnosti v podvodnem reševanju in potapljanju.

Komentarji (1)

Tako je (ni preverjeno)

Nindre ne zasledin, ka bi bilo napisano ka je madžister, graščak,… napravo več kak miljon duga v RIS dvorec
Dr. Astronaut, pa naj njemi test napravi prost potop, ka prle občina potone z tejmi talent SD projektami.

Starejše novice