Po Državnozborskih volitvah so pomurski poslanci 13. maja znova oživeli delovanje Kluba pomurskih poslancev. V njem je bilo v začetku osem poslancev, zdaj so le trije. To sta komentara Horvata in Goloba.

Klub pomurskih poslancev so v začetku sestavljali Jožef Horvat, Janez Magyar, Damijan Zrim, Sara Žibrat, Vera Granfol, Tine Novak in Ferenc Horvath. Naknadno naj bi se jim pridružil še Darko Krajnc, ki sicer živi in dela v Pomurju, a je kandidiral v rodnem volilnem okraju Pesnica. 

Predsednik kluba ponovno Jožef Horvat

Kot smo že poročali, se poslanci združeni v Klub pomurskih poslancev seznanjajo s posameznimi akti, sklepi in drugimi odločitvami državnega zbora ali vlade, ki so pomembne za razvoj pomurske regije, ter v ta namen tudi oblikujejo enotna stališča in podajajo predloge.

Kot že v preteklih letih, je tudi ta mandat predsednik Kluba pomurskih poslancev Jožef Horvat.

Le pet dni po novi sestavi kluba je ta ostal brez poslancev iz vrst Gibanja Svoboda, pri izstopu se jim je pridružil tudi poslanec Socialnih demokratov.

Klub so zapustili poslanci Sara Žibrat, Vera Granfol, Tine Novak in Damijan Zrim. 

Horvat po dobrem mesecu

Poslanec Horvat je v pogovoru na TV IDEA dejal, da so kandidati pri izstopu kot razlog navedli nestrinjanje s tem, da je opozicija, torej NSi in SDS, praktično isti dan vložila blizu 30 zakonov.

»Od tega jih je NSi vložila sedem. Štirje naši predlogi zakonov so tisti, ki jih je levica v prejšnjem mandatu blokirala z napovedjo posvetovalnega referenduma.

Mi ne bi bili verodostojni, če ne bi naših zakonov, ki so dobri vložili, saj se gre za pravičnejšo socialno politiko. Če greste danes ljudi po ulici spraševat vam bodo rekli, da socialna politika ni pravična,« je izpostavil Horvat. 

Pri tem je še dodal, da so primeri, ko si ljudje zaslužijo socialno pomoč in je ne dobijo ali je morda ne upajo prositi. Na drugi strani pa je veliko zlorab.

»Skratka, to je naše kolege zmotilo. Šli so ven, jaz to zelo obžalujem. To se še nikoli ni zgodilo, odkar smo v mandatu 2004-2008, takrat na pobudo Mitje Slavinca, ustanovili klub in sprejeli tudi poslovnik.

Po tem, ko se sedaj pogovarjamo s kolegicami in kolegi pomurskimi poslanci mislim, da se bodo zadeve le zrahljale, da se bodo glave ohladile in da bomo v jeseni kljub vsemu nekaj na tem področju naredili.

Kaj, ni v moji moči. Mislim pa, da je ključno, da se zavedamo odgovornosti. Kdo, če ne prav mi, pomurski poslanci, moramo narediti prav vse, za razvoj naše regije,« poudarja Horvat. 

Združevanje komentiral Golob

V sklopu nedavnega delovnega obiska v Mariboru je predsednik vlade Robert Golob na novinarski konferenci podal mnenje glede povezovanja v klube.

»Tega ne podpiram. Tu lahko povem, da je prišlo v primeru sedanje opozicije do zlorabe tega instrumenta in zaradi tega bodo naši poslanci sami razmišljali o tem, kako bodo delovali skupaj s koalicijskimi poslanci za dobro vseh.

In se ne bodo pustili tej opoziciji, ki v resnici zavlačuje korist za celo Slovenijo, izigravati,« je povedal Golob. 

Komentarji (57)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ankara (nepreverjen)

Horvat ne le da je nesposoben temveč tudi pokvarjen do obisti.

Petrol (nepreverjen)

PLESA HOLOBOVE FOLKLORE BO JESENI KONEC, KER SE MORAJO NAJPREJ NAUČITI HODITI IN ŠELE POTEM LAHKO ZAPLEŠEJO SEVEDA MUZIKA MORA BITI TAPRAVA NE PA HOLOBOVE ŽALOSTINKE.
NAM DESNIM PA PRAV PAŠE MALO ODMORA, VSAJ TOLIKO DA KORUZA MALO PORASTE DA BODO LAHKO METALI PUŠKE VANJO, KOT JE PRAKSA LEVUHARJEV, AMEN.

In reply to by ankara (nepreverjen)

oktan (nepreverjen)

avstrijska vlada je uvedla 6 milijard eurov vreden paket pomoči prebivalstvu in podjetjem, naš košavi ptič je pa goriva zdigno......janša, daj prijdi nazaj, prosimo

In reply to by Petrol (nepreverjen)

komunajzar (nepreverjen)

Janša pridi nazaj oziroma pripelajta se s Hojsom z vodnim topom in preganjajta neurja.

In reply to by oktan (nepreverjen)

DebeloPrase (nepreverjen)

Sociala in levnuharstvo bo šlo po poti svobode naprej. Delomrznežev bo na sociali še več ker bodo imeli vse zastonj od vrtcov, šole, malice, olajšav... Najebal bo tisti ki bo delal za minimalca.

realnooo (nepreverjen)

KOGA BRIGA,!!!

Statistik (nepreverjen)

Pa saj Joži je že v klubu "lažnivi Matej in njegov homoerotični ansambel". V kolikor ustanovijo atletsko sekcijo v parlamentu pa bo lahko v klubu kratkoprogašev.

. (nepreverjen)
komunajzar (nepreverjen)

Jaz bi takoj zapustil tak klub, ki ga vodi Jožef Horvat. Ta beda dela sramoto Prekmurju. Hlapec vogrski in janšistični.

Ficho81 (nepreverjen)

Tij si pa rejsan pravi lápec!Vüpan,ka ti kučkojova banda zrikta kurirčkovo penzijo(nega več borčevskij,ka je lipič zadnjo doubo),ka ovači boš mogeu delat iti!Joška je za küčana človik pa pravi Prekmurec!

In reply to by komunajzar (nepreverjen)

komunajzar (nepreverjen)

Bravo Ficho81 ti pa Joško sta praviva hlapčeka janšistična in Orbanova. Orban bar 12 let ža vlada Belogardist pa 2 leti pa se razpouči.

In reply to by Ficho81 (nepreverjen)

Proizvodnja (nepreverjen)

Verjetno bom popljuvan s strani dolocenih komentatorjev. Po prebranih komentarjih izgleda, da se kometatorji veselijo, da nebo sodelovanja. Pa tudi PV je proti. Ce nebo sodelovanja se Pomurcem slabo pise

pkizem (nepreverjen)

prav si ugotovil, eni se veselijo nesodelovanja in to je žalostno. Kaj je s tem našim narodom, jim je komunizem popolnima uničil um in to eni še veselo prenašajo na mlade. Kakšno bodočnost vidijo? Oblast se mora zamenati vsake štiri ali mogoče osem let in drugega je potrebno spoštovati.
Ti komunistični potomci so pa željni krvi, ko niso na oblasti in to ne more biti dobro!?

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

Suad Ibro Al Kohol (nepreverjen)

Bravo, Proizvodnja. Čez kako leto pa bodo kavčarji na obeh bregovih Mure spet na veliko cmizdrili, da niso nič naredili za Pomurje. Razklani bi težko karkoli

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

. (nepreverjen)

zrelost v je zelo nizka ,moski,,,, jok brate

per (nepreverjen)

Horvat kako lahko sodeluješ, če si hotel prek ustavnega sodišča preprečiti drugače misleče stranke SD in Levico, potem pa o povezovanju tveziš lažeš kradeš in dobro živiš s svojo familijo kot todelajo lažljivci

kić (nepreverjen)

ne preprečiti ampak ljudem razložiti, da tri nova ministrstva pomenijo tri nove divizije zaposlitev v teh kabinetih in enormno povečanje stroškov. In tu se sploh ne gre za potrebna ministrstva zaradi stroke ampak zato, da ovi brezposelni, ki niso prišli v parlament dobijo službe, za naš denar, e tak nemože!
In kak so skakali tej isti, ko je prejšnja vlada želela v času kovida in izrednega stanja povečati plačne razrede dosti manjši ministrski ekipi, kar bi zneslo 10% stroškov teh novih ministrstev. Ja, takni ste vi drugače misleči, mi lahko vse, oni nič.

In reply to by per (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Po svoje mi ni jasno, čemu Horvat na vse kriplje hoče ta klub poslancev? Če nekateri nočejo, pač nočejo! Itak vidimo, da je vse na ideološki bazi, vložitev teh zakonov je samo izgovor. Nobenega sodelovanja pač pozicija noče in to je dejstvo.
Opozicija je vložila trideset zakonov, kar je po zakonih čisto v redu. Zdaj katere in kakšni so nas ogromna, ogromna večina niti ne ve, en pa vseeno izbija pokriv in kar sili na površje. In ta je, da se je poizkusilo izvesti posvetovalni referendum o vladi. Komu ni jasno: Nemčija ima 14 ali 17 ministerstev, točno ne vem. Točno vemo, da jih ima Madžarska (približno pet krat več prebivalcev) samo 8. V vsakem primeru bomo mi rekorderji, pa imamo eno najmanjših držav v Evropi, skoraj najmanj prebivalcev, tudi bajno bogati nismo. Je res potrebno toliko ministerstev oz. se pač delijo stolčki zaradi dolgov???
In kdor to spremlja bolj natančno, koliko je v teh tridesetih pobudah zakonov podobno smiselnih, kakor ta o vladi?
Na koncu koncev, vsak ponedeljek so se člani kluba pomurskih poslancev zbrali in sodelovali v oddaji na Murskem valu, kjer je bila debata korektna, velikokrat je ena stran vlekla na svoje, druga v drugo smer, ampak vsaj povedali so kaj. Tudi, kaj počenjajo... sam sem to oddajo rad poslušal, sedaj bomo pa poslušali, če se bo oddaja obdržala, samo eno stran. In to je za demokracijo slabo in Golob bi to moral vedeti!

Lili56 (nepreverjen)

Mimogrede, za Madžarsko je itak vseeno koliko ministrstev ima, ima samo enega, ki vse ve in odloča o vsem. Tak da je celi ta aparat samo za šajn demokracijo. Isto Srbija. Nima vlade že en čas, ali ima predsednika, to je dovolj za njih. On brez zakonskih pooblastil vodi državo. Ker predsednica ne dela nič, samo ime posoja in funkcijo

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

Anton88 (nepreverjen)

To telr zalokano horvatovo… sto to gleda

žito.peol (nepreverjen)

Narkoman Zelenski in EU nas prepričujeta, da je Putin zločinec, saj naj bi blokiral dobavo žita iz UKR v EU, kar naj bi sprožilo lakoto in pomanjkanje. Uradni podatki kažejo, da UKR prispeva zgolj 2% žita v skupno vrečo. Vam res še vedno ni jasno, kdo vas nateguje?

Tecumseh (nepreverjen)

To o 2% je po mojem zelo netočno. Ali pa leta in leta nekdo zavaja? Kje si našel ta podatek?

In reply to by žito.peol (nepreverjen)

anton77 (nepreverjen)

Vsi podatki so dostopni, tudi tou , ka je ukrajinski BDP bil na ravni Albanije in zdaj je nainouk Rusija krijva za ukrajinsko bedo???? Pa tudi kao Rusija blokejra ukrajinski izvoz pšenice, a naši oklepniki so pa popolnoma nemoteno po štreki prispeli v Ukrajino???? Ste lidgej rejsan tak naivni???

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

tunć (nepreverjen)

ide v Rusijo, če ti je tak simpatičen tej morilski Putin, ka sistematično ruši mesto za mestom, vas za vasjo

In reply to by anton77 (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Vprašal sem za podatek o 2% količini pridelka pšenice v svetovnem merilu! Kolikor vem, bi bil podatek 20% veliko bolj točen? Tudi precejšen pridelek oljne repice doda Ukrajina. Torej, kje se da najti podatek o 2%????
Ostalo o BDP in sličnem, vemo!
To o oklepnikih si sila močno brcnil mimo. Naše oklepnike so več ali manj prepeljali na enem vlaku, dočim morajo pšenico voziti iz pristanišča Odessa in to z nekaj deset ali več ladjami. Namreč, pšenica se meri v milijonih ton!

In reply to by anton77 (nepreverjen)

Pšenica (nepreverjen)

Pšenice ne morejo izvoziti z ladjami, ker so Ukrajinci s protiladijskimi minami sami minirali svojo obalo in pristanišča. Zdaj pa s prstom kažejo na Ruse. Na to so pred par meseci že opozarjali Turki, ki se bojijo, da jim bo zatavale mine prineslo v njihove vode.

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

žito.peol (nepreverjen)

20% sploh ne drži, če že je lahko največ 10% nekateri medijih pišejo 7%.
Tole piše v drugem: Russia produces 11% of the world's wheat and Ukraine produces 3%.
https://asmith.ucdavis.edu/news/russia-ukraine
Tako da neko povprešje je tamo od 3 do max 8% žita svetovno gledano. To ni nič za evropo.

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

Gihjbkn (nepreverjen)

Vsi posranci so izdajalci slovenskega naroda in ne služijo svojemu narodu temveč sledijo svojim šefom globalistom za lastno korist in vodijo nas in sebe v propad in se sploh ne zavedajo v tem antisistemu.

HORVAT IN NSI … (nepreverjen)

NSI in Horvat potegnite se v rit Golobu, to kar delate v tem mandatu je čisto izdajstvi ni vam zadosti škode naredila komunistka Ludamila Novak zdaj se je še pojavila neka Vida Čadonič, ki je popolnoma fuknjena v levo. Izdali ste še teh malo volivcev ki jih imate saj NSI nikoli ni bila do sedaj levičarsko - komunistična stranka

Tecumseh (nepreverjen)

Glasovanje o zakonu o vladi je pač pokazalo, da se nagibljejo k aktualni vladi... ampak naivci, dojemite, da Golob z vami ne bo sodeloval! Samo razklali boste desnico in izginili na naslednjih volitvah!

In reply to by HORVAT IN NSI … (nepreverjen)

namastee (nepreverjen)

Boug daj tvojoj rejči hasek.

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

bosman (nepreverjen)

sami henpeki

zapomni (nepreverjen)

"Če se ti golob na glavo junija poserje, od njega decembra ostalo bo le perje."

Stara ljudska modrost

Toliko o sodelovanju (nepreverjen)

Bistvo kluba pomurskih poslancev je, da poslanci iz Pomurja delajo v interesu Pomurja. Vladi, ki se je takoj lotila centralizacije države to seveda ni v interesu, zato so zminirali klub pomurskih poslancev. Ena izmed prvih stvari, ki so jo Golobovi napravili, je to da so sedež nacionalnega laboratorija prenesli iz Maribora v Ljubljano. Toliko o razvoju Slovenije izven Ljubljane in toliko o sodelovanju.

anton77 (nepreverjen)

Točno tak, zminejro ga je pa nej nišče drujgi kak Darko Kranjc osebno po Goloubovon befeli!

In reply to by Toliko o sodelovanju (nepreverjen)

Kark Marx (nepreverjen)

Desničarski smradi, spijaznite se, ka vas narod sovraži. Prlej te se s ten sprijaznili, prlej te lejko ozdraveli. Ka se pa tijče toga jebenoga kluba pomurskih poslancov - tou je pa čijsta demagogija in mazanje oči. Pomurcan de bobro telko kelko dd dobro vsen Slovencan. Nika več pa nika menje. Poslanec mora skrbeti za dobrobit vseh Slovencov, nej se pa samo brigati za pločnik v domačoj vukojebini. Samo so na žalost naši poslanci dostakrat težki kmetavzari, pač toga ne razmijo. V svojoj plitkoj pameti mislijo, ka je njihova aloga delati pločnike v rojstnoj vejsi. Nej, vaša naloga je iskati sistemske ukrepe pa zakone s šterimi te pomagali vsen državljanom.

3333l (nepreverjen)

spet si nestrpen in sovražno nastrojen. spet. In kdaj ti bo kapilo v tvojo betico, da to sploh niso desničarji, ampak druga stran levičarjev. Če bi bili desničarji bi odstopili od Marekaeškega sporazuma, ne bi uvozili 20tisoč iz kosva in bosne, meje bi bile zaprte, cepljenja ne bi bilo sploh pa ne pct in zapiranja ljudi. Vse to delajo v kanadi, novi zelandiji, franciji, španiji in kdo je tam na vladi??

Desnice v sloveniji še ni bilo v parlamentu.

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

Iiiiooo (nepreverjen)

Ka čakaš tij ovčka golobova zaj bi njemi že mogo rit lizate ka je tak fajn zaco svoj mandat.... aijaaa tij nemaš casa ka si na ocial2ni ka ti jansa lepo socialno dal... nemaš pojma od koj se ide... komaj čakan ka boš delal na vrocon sonce pogrezni se v zemlo !! JANŠA JE NAŠ ❤️❤️❤️😘😘😘

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

. (nepreverjen)
. (nepreverjen)

majo zasluge za beton ,mas prav

In reply to by . (nepreverjen)

Pancho villa (nepreverjen)

Lepo bi bilo, da bi vsi zastopali interese Pomurcev ne glede na strankarsko pripadnost. A tega žal poslanci niso zmožni, ker poslušajo druge, ki jih niso izvolili. Čemu potem rinete za poslanca.

owwieueu (nepreverjen)

za plačo 3000 eur plus dodatki v odborih in nič dela, ker pritisneš na gumb kot ti v sekti povejo. ter možnost urejanja vip vez za rodbino v domačem kraju. mogoče zato?

In reply to by Pancho villa (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

najbole zanimivo ka prleška malada sprve pravla, z vami sodelovala ne bom, eto, kelko jin je za naš razvoj

In reply to by Pancho villa (nepreverjen)

FRAP (nepreverjen)

Vsi bodo najprej zastopali svoje žepe, potem dolgo nič, šele potem pridemo mi na vrsto. To je že ustaljen vrstni red.

In reply to by Pancho villa (nepreverjen)

edasd (nepreverjen)

Horvat, ka se trucas telko....nemas vizije, nemas znanja, kesa si pa tuj v zivoti zadosti s potegno, ka se lejko negi malo doj sednes, zapres svoja usta in pistis novin generacijan, ka idejo svojo pot.

rovte

Bog bo kaznoval vse izdajalce, vse se vam bo 1000 krat vrnilo!!

nobvoa (nepreverjen)

pripravljajo novo pandemijo. samo da ne boste rekli nismo vedeli.
izjava pred kratkim. Joe Biden:”We need more money. We don’t just need more money for vaccines for children, we need more money TO PLAN for the second pandemic. There’s gonna be another pandemic…”

RTV resnično (nepreverjen)

Kako si na @RTV_Slovenija predstavljajo neodvisnost?
- Mi bomo imeli direktorja, ki nam bo ustrezal.
- Mi bomo postavljali programski svet, ki nam bo ustrezal.
- Mi bomo odločali kakšne oddaje bomo delali, nihče drug.
- Vi, raja, imate pravico plačevati prispevek.

vrana (nepreverjen)

točno tako, bolano do amena

In reply to by RTV resnično (nepreverjen)

. (nepreverjen)

bolime za rtv butale ze od prehoda na lcd

. (nepreverjen)

ruske budale ce vam pase lepo prosim pa se ne vracajte

smrkci (nepreverjen)

Vsi poslanci so kot divje svinje.

za realnooo (nepreverjen)

Tebe de brigalo najbole fukjenec lopovski.

Kepa (nepreverjen)

Stampedo se slini, marš v penzijo - politični parazit

Joit (nepreverjen)

Levičke ovčke goloba mo zapravila vas pa poslali ka te njegov klitoris lizali 🤣 .... eeee levičarske ovčke, nej zastojn vse bo obdavčenoo ..... eeee sad jebi ga prvi ste bili ka ste njega hvalili za zahvalo vam SDS zapira petrole jebi te se ovčke golobove bokše ka njemi tan z toga gnezda na glavi kakšno štrkovo gnezdo spletete, pazite ka bo vas obdavčo..... kreteni naivni

FRAP (nepreverjen)

Na sliki delujejo kot pravi oktet. Če že ne morejo biti složni, pa naj raje kaj zapojejo, saj kdor poje, slabo ne misli. Ne glede na leve in desne bojo morali isto pet, kar pa je pri govoru nemogoče..

. (nepreverjen)

dubiosa orkestra

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice