Preverili smo, kaj na izstop Sare Žibrat, Vere Granfol, Tineta Novaka in Damijana Zrima pravijo nekdanji člani Kluba pomurskih poslancev.

Poročali smo, da je Klub pomurskih poslancev, sicer najstarejši poslanski klub v Sloveniji, včeraj zaznamoval izstop večjega dela poslancev. V njem so ostali le trije člani. 

Klub so zapustili poslanci Gibanja Svoboda Sara Žibrat, Vera Granfol in Tine Novak, pri izstopu pa se jim je pridružil tudi poslanec Socialnih demokratov Damijan Zrim.

V klubu ostajajo trije člani. To so NSi poslanec Jožef Horvat kot predsednik, Janez Magyar iz stranke SDS in Ferenc Horvath, narodnostni poslanec. 

Krajnc rušil klub, katerega član sploh (še) ni bil?

Po zanesljivih informacijah Sobotainfo naj bi bil pobudnik izstopa Darko Krajnc, poslanec, ki sicer živi v Pomurju, a je bil izvoljen v volilnem okraju Pesnica. Krajnc, poslanec Gibanja Svoboda sicer uradno (še) ni bil del Kluba pomurskih poslancev, to bi - če bi šlo vse po načrtih - postal včeraj.

Slednje pa se zaradi odmevnega manevra, kot smo izvedeli v režiji Krajnca, ni zgodilo.

Neuradno smo izvedeli tudi, da naj bi bile odstopne izjave pripravljene v službi za stike z javnostjo Gibanja Svoboda, poslanci pa so jih dobili zgolj v podpis.

Krajnc: Imamo blokado, da sprejemamo kakršnekoli odločitve

Za Sobotainfo je Krajnc včeraj komentiral, da je bil počaščen z vabilom za vstop v Klub pomurskih poslancev, a po seji je bila zanj odločitev jasna. Klubu se ni želel več pridružiti. 

»Borili se bomo po svojih močeh, da se bo za regijo sprejemalo dobre odločitve, ampak imamo blokado, da sprejemamo kakršnekoli odločitve. Opozicija nas na tak način blokira z referendumi in ne vem kakšnimi predlogi,« nam je včeraj v telefonskem pogovoru dejal Krajnc. 

Horvat podprl idejo, da se Krajnc pridruži klubu, zgodilo se je ravno obratno

Poslanec NSi Jožef Horvat, predsednik Kluba pomurskih poslancev, pa nam je prav tako v včerajšnjem telefonskem pogovoru dejal, da je razočaran in odločitev o izstopu obžaluje. 

Razložil je, da je za konstitutivno sejo državnega zbora pripravil vse potrebno, podpise pomurskih poslancev je zbral. Klub pomurskih poslancev se - tako je v navadi - konstituira na isti dan kot državni zbor. Dejal je, da je tudi podprl idejo, da se klubu pomurskih poslancev pridruži Krajnc.

To pomeni, da se bi moral klub konstituirati v skladu z obstoječim poslovnikom, nato pa bi poslovnik spremenili in vključili Krajnca.

Horvat je za Sobotainfo razkril, da je spremembo poslovnika že pripravil, jo razposlal dotičnim poslancem, odgovora pa ni bilo. Naslednje jutro je bil Horvat obveščen o izstopu poslancev koalicije.

Kaj na poteze novih pomurskih poslancev pravijo nekdanji člani kluba?

»Klub pomurskih poslancev je bil vedno sestavljen iz poslancev koalicije in opozicije. Tudi v mojem mandatu, ko je bilo zelo razburkano politično ozračje in obdobje dve vlad. Kljub temu smo se pomurski poslanci vedno zavedali, da je interes regije in njenih prebivalcev pomembnejši od državne strankarske politike. Ne glede na politično pripadnost, smo pri pomembnih regijskih vprašanjih delovali enotno.

To je bilo nekaj, na kar smo bili ponosni in  kar so nam zavidali poslanci, ki so prihajali iz drugih regij. Upam, da bodo tudi zdajšnji poslanci državnega zbora, ki prihajajo iz Pomurja, ne glede na njihovo politično pripadnost in ne glede na državne medsebojne strankarske boje, pripoznali vrednost, ki jo močan Klub pomurskih poslancev predstavlja za našo pomursko regijo,« je za Sobotainfo svoje stališče pojasnila Jasmina Opec Vöröš, nekdanja poslanka, ki trenutno opravlja službo namestnice direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo.

»Kot pobudnik ustanovitve Kluba Pomurskih poslancev, takratni poslanec LDS, obžalujem izstop nekaterih pomurskih poslancev, saj v Klubu pomurskih poslancev nikoli nismo obravnavali politično obarvanih tem, ampak smo se zmeraj ukvarjali le z vsebinami za dobrobit Pomurja.

Upam, da bodo v nadaljevanju poslanci iz naše regije vseeno spoznali pomen nadstrankarskega delovanja in sodelovanja na osnovi regijske povezanosti,« je za Sobotainfo povedal Mitja Slavinec, nekdanji član kluba.

Za komentar smo se obrnili tudi na Dejana Židana, ki je povedal, da izstopa posameznih poslank in poslancev iz Kluba pomurskih poslancev ne namerava komentirati, ker ne pozna vseh ozadij.

Komentarji (41)

Jack00000 (ni preverjeno)

Nekoristni nakladanje... Se danes recimo nimate avtoceste.. hvala bogu,da je Žerjav vsaj to dvopasovnico odprl..

Joyncjnh (ni preverjeno)

Glejte jih delomrzneže in ta prave kriminalce! V doživljenski zapor z njimi!

Opazovalec 360 (ni preverjeno)

Saj prav da so iztopili,novi časi so pred nami....ostali pa naj "pišlijvoga švercara"povabijo v klub in ga čohajo po lobanji....

Gost24482 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Enostavno povejdano pomurje so zarinoli nož v hrbet

637 (ni preverjeno)

Daj ne bluzi, kaj bi pa ta klub z izdajalskim Horvatom na čelu, sploh kaj pametnega naredil. Lani ni Horvat bil v nobenem klubu pa je kljub temu ves čas delal proti Pomurju in podpiral Janšo proi njegovih svinjarijah.

In reply to by Gost24482 (ni preverjeno)

SlavkoToyota (ni preverjeno)

Kakšen Darko Krajnc pa Prekmurje? Ta uvožen manipulant je zmanipuliral mlade poslance in stranko in uničil pomemben regijski organ, keri je delal za regijo in nej za politiko. Slaba popotnica za Prekmurje, te vidli ka pomeni, kda mate poslance keri so služabniki LJubljane. Ti omladinci do zdigavali roke za žabare pa njihove ideje kak Ljubljano še bole narediti središče sveta.

Židan itak javno nede vupo komentirat okolik pa že guči to ka si misli.

anton77 (ni preverjeno)

Natančno in pravilno opijsano!

In reply to by SlavkoToyota (ni preverjeno)

637 (ni preverjeno)

Kaj pa je ta po tvoje pomemben regijski organ tako pomembnega naredil za Pomurje. Argumentiraj prosim.

In reply to by SlavkoToyota (ni preverjeno)

eeoeoe (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Skrajno levo wokersko gibanje ni ideologija, je psihiatrična diagnoza, katero želijo s histerijo in nasiljem legitimizirati kot zdravo razmišljanje pri normalnih ljudeh.

8220111 (ni preverjeno)

Da vas “izbruh novega virusa” ne bo presenetil in ne boste rekli, da niste vedeli.
S COVID-19 niso uspeli in laž je bila hitro razkrita, čeprav so množice naivno nasedle in se boostale s strupom. No, zdaj prihajajo z novo idejo, z novim virusom” in zopet vas bodo pozivali k boostanju, govorili vam bodo, da moramo to storiti za skupno dobro…bla bla bla

7534423467679897 (ni preverjeno)

To ni bila pandemija to je bila GLOBALNA PREVARA to ve vsak norček! To je dokaz kako se da brez dela do denarja z LAŽJO. PREHLAD NATEG!
https://www.facebook.com/100055981178962/videos/527942368711212/

In reply to by 8220111 (ni preverjeno)

637 (ni preverjeno)

Kdo se oglaša in upa izvoljenim pamet soliti, Slavinec in Opec, kako si sploh upata.

magyar bacsi1 (ni preverjeno)

Opica kaj modruješ, rajši povej koliko strank - dresov si že zamenjala samo za svojo osebno korist. Kaj si do sedaj konkretnega počela v svojem življenju??? Z zblojenim Tibolašem bluzita le komu bi se prodala. MARŠ V PIČKO MATERINO! O mastnolasem tudi škoda izgubljati besede...naj si opere lase, barva lase in naj se nauči obvladati samega sebe, ko je naklajen - naložen. Tudi se je prodal domobrancem.

In reply to by 637 (ni preverjeno)

gostujoči (ni preverjeno)

Glih praviva sta se oglasila Slavinec in Opecova. Slavinec sedaj ko ni prišel ne v parlament ne za ministra, čeprav je bilo veliko lobiranja celo lobiranja in šikaniranja iz njegove strani proti Jevšku pametuje kaj bi bilo potrebno narediti. O Opečevi pa itak škoda zgubljanja besed. Bila je že vsepovsod pa naj napiše vsaj dve stvari ki jih je ona ali njen Voroš naredil za Prekmurje. samo mlatenje prazne slame. Tak ka vsaka čast da so izstopili iz barke, ki bi jo vozil Jože Horvat. Njegova morala se kaže pri polanskem županu, ki mu je zagotovil dobro plačano delovno mesto na Darsu za katerega nihšče ne ve kaj tam sploh dela polega tega pa še delno plačan iz MORS-a. Naj ustanovijo svoj klub in naj teh treh janšistov ne vzamejo zraven. Rušenje vlade ko še ni začela niti delat je pod vsakim nivojem.

637 (ni preverjeno)

Slavinec joka, ker ne bo pri državnih jaslih, da ga ni sram, da se sploh oglaša, itak gleda samo na svoje interese. Opec? Kdo sploh je Opec? Tinetu Novaku in ostalim poslancem, ki so izstopili iz tega nekega zlaganega kluba, pa vse čestitke.

dupli (ni preverjeno)

še nekdanji pravi stari komunisti so bili sposobni sodelovanja za dobrobit tki pomurja, tej kure pa petelinčki pa nej, nagravžno do amena!

Tinka13 (ni preverjeno)

Če nisi pri koritu greš stran.
Sicer pa : kaj so naredili do zdaj za Prekmurje?
Bore malo, veliko pa zase.

Binaka23 (ni preverjeno)

to verjetno imaš prav. Če primerja z Bore malo, veliko pa zase vs. Bore nič, veliko pa zase. Je prva varianta še vedno boljša izbira.
To je problem teh volitev, ker ljudje izbirajo kdo je manj slabši. Namesto kdo je dober za ljudi in blaginjo.

In reply to by Tinka13 (ni preverjeno)

'3'322 (ni preverjeno)

Deli in vladaj. Staro načelo, kjer je spet uspelo zmanipulirat te posvančke. Če je projekt za prekmurje ali prlekijo dober morajo obvezno skupaj stopit, ga podpret in na igrat izdajalce. Ampak to so otroci greta, co3 in podobnega navlake zmanipuliranih glav. Glavno, da imajo večjo plačo kot do sedaj, čeprav samo za 500 eur.

mastnolasi (ni preverjeno)

Slavinec, ja glih on de se repenčo.... on keri je zaradi lastnih interesov (oziroma interesov familije Pavlinjek) že 100x rit ta podržo na raznih mestih in je za svoje interese pripravljeni napraviti ka koli, samo ka se znajde negi pri koriti. Malo si poglednite v kelkih društvih je on predsednik. S politiko se ukvarja, pa na faxi fčij, pa 100 drugih stvari ma.... po njen bi lejko Marvel novi film o super junakih posnej, družbo bi njemi pa lejko v filmi delala ova Edit iz zdravstvenoga doma, ker na enkrat dela na štirih delovnih mestih. Vse za keš Mičo, je tak? Vej Pišta Pavlinjek de palin nekja zrihto pa boš pa pri koriti. Edino zjebali ste se letos ka ste se zlizali z ovin največjin luzeron Počivalškon. Ka ste resni mislili ka de ten lopovon lažnivin gratalo ponovno priti v parlament?

kumunajzar (ni preverjeno)

Tine Novak in prijatelji poslanci iz Pomurja, dobro da ne sodelujete več s temi janšisti. Masno lasi in Opečka pa tak nej nika včinila za domače kraje. Samo sta si žepe punila. Masno lasi pa je izdal kaj so obljubili volilcem.

022211 (ni preverjeno)

hočeš povedati, da si naj sedaj spet ti žepe punijo. Vau, to je dober način kako so nekateri boljši od drugih, v pravljici.

In reply to by kumunajzar (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Pravilno z sds, nsi pa madžarskin poslancon se pametni ne družijo.

wpwwss (ni preverjeno)

ker pametnih itak ni, so samo bedaki tako na levi kot kvazi desni. Bedak se pa z bedako ne druži, ker se ne razumeta, vsak svoje neumnosti trosi.

In reply to by . (ni preverjeno)

magyar bacsi1 (ni preverjeno)

Mastnolasi in opica. Manjka samo, da bi se g. Čoba oglasil...........specialist za svinje in za cene žitaric, koruze na CBOT v Chicagu. BANDA DOMOBRANSKA!!!!!!!

bavahsšs+ (ni preverjeno)

orpstte vi ste bedak. Če hočeš nekoga zmerjati, ker sedaj v svobodo lahko, je pravilno Banda Boljševistična ali Komunistična, to so bile res bande. Zato tudi naziv "banditen".

In reply to by magyar bacsi1 (ni preverjeno)

Pancho villa (ni preverjeno)

Stavite konje. Pomurci itak ne vemo držati skupaj. Ne vem zakaj bi zdaj.

22628 (ni preverjeno)

in zakaj ne zdaj?? razen če so spet vsi norci na kupu.

In reply to by Pancho villa (ni preverjeno)

anton77 (ni preverjeno)

Kranjc...???? Škoda guča... Kama voter, ta kaput.... Zdrahar.

go woke, go broke (ni preverjeno)

Skrajno levo wokersko gibanje ni ideologija, je psihiatrična diagnoza, katero želijo s histerijo in nasiljem legitimizirati kot zdravo razmišljanje pri normalnih ljudeh.

info sobota (ni preverjeno)

Se SLOVENIJA res podreja WHO-ju?
Nas vlada res prodaja WHO-ju?

Le zakaj RTV SLO nič ne poroča o tem?

Še dobro da imamo twitter!!

PREKMURSKI IZDAJALCI (ni preverjeno)

SRAM NAJ VAS BO IZDAJALCI (svoboda in komunisti) DO VČERAJ STE BILI ČISTA NULA, NAVADNI NEZNANI BLUZERJI, MENJAVALI STE PLENICE ZDAJ PA PRVI DAN VAŠEGA DELA ŠIRITE SOVRAŠTVO MED PREKMURCI, TO JE ZDAJ VAŠA NOVA POLITIKA STRPNOSTI, SODELOVANJA KAR STE OBLJUBLJALI PRED VOLITVAMI, ZDAJ PA STE PO NAROČILU SVOJEGA MARŠALA + 40.000 € MESEČNO IZDALI PREKMURSKO LJUDSTVO. VSAKA PALICA IMA DVA KONCA IN PRIŠEL BO ČAS KO BOSTE TO OBŽALOVALI.

IZDAJALCI (ni preverjeno)

IZDAJALCI (svoboda in sd) ne vračajte se več v Prekmurje, NISTE DOBRODOŠLI da se prekmurci nemrete zaradi jebene politike prenašati tega pa ne razmim. Pa vij tu živete med nami in tu boste zdaj širili sovraštvo ker vam je tak naročil golob, prekleti vajenci, marš iz politike vi bi z 1 dnevom jebali takše ki so v politiki že 30 let. Ja što vam je pa kriv če se v parlamenti ne znate, potem pa jokice, kak deca v vrteci. Pijtam vas še to, ta mandat se vam bo hitro predčasno končal ker boste razpadli, in te boste spet prišli prosit naj vas zaposlimo v Prekmurju A VAS NE BO SRAM.

Sdsbolnik (ni preverjeno)

Evo tabletke so popustile pa se zacajo oglasati sdsovci... Li nemrejo dojeti ka se nihce ne zeli z njimi druziti.... Ljudje bezijo od vas pa nocejo imeti opravka z vami... Vi pa ko mala deca nagajate v parlamentu.... To je vas domet

Mun (ni preverjeno)

Kot vidimo so levičarjem zrasla krila golobova. Obnašajo se kot zmagovalci ,res je na volitvah..Ampak bomo videli ,če boste zmagovalci ,čez leto ,dve ,tri vi in slovenski narod.Ne se šupirit ,če preko levičarske mašinerije in mržnje anti Janša zmagate na volitvah ,vašo zmago boste morali dokazati s uspehi na vseh nivojih države in da bodo državljani lepše živeli. Glede na sestavo vlade in holoba bo pa tu problem in kar hitro bo prišlo do sklonjenih glav levičarjev.Ampak levičarjem ter neumnemu narudu še vedno ostane Janša.Na katerega levičarji dobivajo volitve,ker ta človek je res grozen,nevaren za državo SLOVENIJO.A je res? ne nikakor ne,nevarni so ti ,ki bodo sedaj vladali.Stari komunisti s levičarskimi tranzicijskimi bogataši. Teh se je treba bati,ker Slovenij je pod njihovim vladanjem zaostajala in so jo višegrajske države ujele in nekatere tudi prehitele.Bog nam pomagaj!

Gost 333 (ni preverjeno)

Nekoč mi je en velik politik iz Ljubljanske regije(ne bom ga omenjal,ker nehal z politiko)dejal,da so Prekmurci taki,ko pridejo čez Trojane pozabijo na Prekmurje(hitro prekimavajo vsem drugim,pa če je glih Prekmurje oškodovano.Mislijo ,da bodo večno v parlamentu in se za sladoled prodajo.

Odlično ... (ni preverjeno)

Odlično, Mun, vse si povedal, kot naslikano. Ni kaj za dodati.

Golobja krila (ni preverjeno)

Pod golobova krila se je potegnil vsak, ki se vsa dolga leta ni znal oz. zmogel nikjer uveljaviti. Preveč bi
bilo naštevanja imen. Tipičen predstavnik teh je vsaj Sobočanom dobro znan dozdajšnji šef Hiše sadežev
družbe D. Krajc. Kakšna družba (beri drevo), takšni sadeži.

Golobja krila (ni preverjeno)

Že pred dobrim številom let se je imenovani nameraval politično uveljaviti. Nastopal je s predvolilnim
geslom Vremena s Kranjcem se bodo zjasnila. No, če ga je tistikrat spodneslo, mu je tokrat uspelo pod
širokim Golobjim okriljem. Za koliko časa?

Pištalepec (ni preverjeno)

Ve pa se je začelo

Hrib (ni preverjeno)

Kaj pa so naredili za pomurje???

Starejše novice