Klub pomurskih poslancev je danes izgubil poslance Gibanja Svoboda, pridružil pa se jim je tudi poslanec Socialnih demokratov.

Klub pomurskih poslancev, sicer najstarejši poslanski klub v Sloveniji, je danes zaznamoval izstop večjega dela poslancev.

Klub so zapustili poslanci Gibanja Svoboda Sara Žibrat, Vera Granfol in Tine Novak, pri izstopu pa se jim je pridružil tudi poslanec Socialnih demokratov Damijan Zrim. 

Razlogi za izstop?

Poslanci v izstopni izjavi navajajo, da želja po usklajevanju stališč in sodelovanju članov kluba v dobro pomurske regije ni bila izkazana, obljubljajo pa, da ta odločitev ne bo vplivala na razvoj Pomurja. 

Spomnimo, da sta stranki SDS in NSi na današnji ustanovni seji vložili več zakonskih predlogov. To so bodoče koalicijske stranske razumele kot blokado, da vlada ne bi bila sestavljena do 3. junija. 

Krajnc je bil počaščen, a ...

Darko Krajnc, poslanec Gibanja Svoboda, uradno še ni bil del Kluba pomurskih poslancev, to bi - če bi šlo vse po načrtih - postal danes. 

Za Sobotainfo je komentiral, da je bil počaščen, a po seji je bila tudi zanj odločitev jasna, klubu se ne želi pridružiti. 

»Mi se bomo borili po svojih močeh, da se bo za regijo sprejemalo dobre odločitve, ampak imamo blokado, da sprejemamo kakršnekoli odločitve. Opozicija nas na tak način blokira z referendumi in ne vem kakšnimi predlogi,« nam je v telefonskem pogovoru dejal Krajnc. 

Predsednik kluba Horvat obžaluje odločitev 

V telefonskem pogovoru je poslanec NSi Jožef Horvat, predsednik Kluba pomurskih poslancev, dejal, da je razočaran, odločitev o izstopu obžaluje. 

Razložil je, da je za konstitutivno sejo državnega zbora pripravil vse potrebno, podpise pomurskih poslancev je zbral. Klub pomurskih poslancev se - tako je v navadi - konstituira na isti dan kot državni zbor. 

Dejal je, da je tudi podprl idejo, da se klubu pomurskih poslancev pridruži Darko Krajnc, ki sicer živi v Pomurju, a je bil izvoljen v volilnem okraju Pesnica. To pomeni, da se bi moral klub konstituirati v skladu z obstoječim poslovnikom, nato pa bi poslovnik spremenili in vključili Krajnca. 

Horvat je za Sobotainfo razkril, da je spremembo poslovnika že pripravil, jo razposlal dotičnim poslancem, odgovora pa ni bilo. Naslednje jutro je bil Horvat obveščen o izstopu poslancev koalicije. 

»To je na sejo tudi prinesel. Obžalujem, zelo sem razočaran zaradi tega, žalosten,« je jasen Horvat. 

Horvat: Nikogar ne blokiramo 

Horvat je še razložil, da so na ustanovni seji res vložili nekaj zakonov. Dodal pa je, da so vložili tiste, ki jih je blokirala Levica.

Za svojimi predlogi zakonov stojijo, verjamejo v besedila predlogov, zato so te ponovno vložili, je pripomnil za Sobotainfo

Trenutno v klubu ostajajo trije člani. To so Horvat kot predsednik, Janez Magyar iz stranke SDS in Ferenc Horvath, narodnostni poslanec. To je sestava kluba, ki bo najverjetneje tudi obstala do nadaljnjega. 

Komentarji (42)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
čarni vrag (ni preverjeno)

Svira se tem kobajagi pomurskim poslancem za Pomurje. Samo tri tedne so se pretvarjali, zdaj pa adijo. Hvala pomurske budale za glasove.

komunajzar (ni preverjeno)

Ma ajde budala janšistična, kdo pa lahko sodeluje s tem Horvatom in vougron, tisti je pravi bedak.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

....21 (ni preverjeno)

Ti imas velik problem v glavi. V vsaki stvari vidis janso. Daj poisci si strokovno pomoc, da ti povejo da so se drugi ki vas kritizirajo in niso jansisti, pravijo da smo enega psihota zamenjali za drugega. Ti si druga plat jansistov. Tako kot ti kvazi posranci iz pomurja.

In reply to by komunajzar (ni preverjeno)

kumunajzar (ni preverjeno)

Tudi ti revček ne moreš preboleti da so končno prišli inteligentni in pametni ljudje za poslance in vas je narod nagnal iz parlamenta. Edina škoda je SDS poslanca Pojbiča in njegovih govorov.

In reply to by ....21 (ni preverjeno)

fghgh (ni preverjeno)

pa ka do tej delale za pomurje baug moj drage. Golob si je svoje nastavo, ministre kere smo nej volile not pauzvo, ta deca pa do pridno rokau zdigavale. Ka pa do napravle za pomurje. Smo meli ministre pa vodje strank iz pomurja pa nejso nika napravili nej ka do eni poslanci ka so 2 mesca v politiki.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

plenice menjat

Glavnikcrni (ni preverjeno)

Sami gnojniki kateri se celo življenje šlepajo na račun države vi pa take podpirate in jih objavljate da vas ni sram aja vi ste tudi plačani od politikov da lažete gnoji eni naj vas pes mrda.

Shame shame (ni preverjeno)

Horvati bi mogli z zakon odvzeti pravico uporabljati naziv pomurec ali prekmurec. Tej clovik je sramota za oba naziva. Isto ovima madzaroma keriva delata za interese tuje drzave. In te se cudijo ka z njimi nisce nesce meti veze.

Rigverc (ni preverjeno)

Tofa človeka čas prehitevle pa nema več kaj tan iskate.

In reply to by Shame shame (ni preverjeno)

anton77 (ni preverjeno)

So že začnoli..... Čuda mo ešče vidli.

nagajalci (ni preverjeno)

Že vidimo tou čudo.... v parlamenti! Naj sprejmejo nekši odlok s kerin prepovedujejo vlaganje predlogov opoziciji, tak kak je bivša koalicija sprejela odlok o prepovedi prehajanja med občini zaradi onemogočanja nagajanja vladi kak je Hojs v Odmevih povedo med epidemijo. Aja nemrejo, ker tej nouvi zdaj delajo po zakoni in ustavi, nej pa po svoje z odloki kak prejšnji lopovi.

In reply to by anton77 (ni preverjeno)

9000 (ni preverjeno)

In potem so isti kot prejsnji. Volitve so bile brazveze, ker ne spremenijo nic. Prav imajo tisti, da so novi psihoti zamenjali stare.

In reply to by nagajalci (ni preverjeno)

pumuckl (ni preverjeno)

bolje bi blo, da bi izstopili, keri so noteri ostali. za bruhat.

PREKMURSKI IZDAJALCI (ni preverjeno)

SRAM NAJ VAS BO IZDAJALCI (svoboda in komunisti) DO VČERAJ STE BILI ČISTA NULA, NAVADNI NEZNANI BLUZERJI, MENJAVALI STE PLENICE ZDAJ PA PRVI DAN VAŠEGA DELA ŠIRITE SOVRAŠTVO MED PREKMURCI, TO JE ZDAJ VAŠA NOVA POLITIKA STRPNOSTI, SODELOVANJA KAR STE OBLJUBLJALI PRED VOLITVAMI, ZDAJ PA STE PO NAROČILU SVOJEGA MARŠALA + 40.000 € MESEČNO IZDALI PREKMURSKO LJUDSTVO. VSAKA PALICA IMA DVA KONCA IN PRIŠEL BO ČAS KO BOSTE TO OBŽALOVALI.

Rigverc (ni preverjeno)

Nej ka bi te razneslo zdaj, či te kaj moti ide v lj pa tan galami.

In reply to by PREKMURSKI IZDAJALCI (ni preverjeno)

emmmm (ni preverjeno)

Ka tebi v otrostvi nisce nej menjavo plenic? Zato mas obsesijo z njimi? Pa zato si tak prizadeti? Srmak eden! Se mi smilis! Prle si sago na Sinfo s Corono NATEG in PREVARA, zdaj pa pa mas novo obsesijo?! Tome se strokovno pravi shizoftenija in obsesino kompulzna motja! Malo googlaj pa si najdi cim prle pomoc

In reply to by PREKMURSKI IZDAJALCI (ni preverjeno)

Didofknx (ni preverjeno)

Korona prehlad NATEG IN NAJVEČJA PREVARA V ZGODOVINI ČLOVEŠTVA zdaj bi že lejko gor prišo ka je to čiste NATEG srmaček eden brezmožganski idiot!

In reply to by emmmm (ni preverjeno)

Co3 (ni preverjeno)

Vera se vedno v isti majici resuje podnebje?? ker ji je tako rekel avtisticen otrok bogatih starsev.

heeheee (ni preverjeno)

po drugi strani pa se na puffe kupuvlejo Louis Viottoni, Prade, Gucci pa kaksen fejk Hermes iz Kitajske :D Ale pa jih castijo obcasni sugar deddyi

In reply to by Co3 (ni preverjeno)

PREKMURSKI IZDAJALCI (ni preverjeno)

Dve leti ste srali po Janši vsak petek izvajali nezakonite proteste, koliko interpelacija ste zganjali PA VAM NI USPELO. Zdaj pa čakate da bodo ti vam rožice nosili MALO MORGEN TOVARIŠI, VSE SE VRAČA VSE SE PLAČA. Janša vas je nategno kak pičkice hahaha, še dolgo boste v parlamentu vajenci skupaj golobičem, ki danes niti ni vedel glasovati in je GLASOVAL PROTI DNEVNEMU REDU po domače posral se je v svojo skledo joj, joj.

Jože horvat (ni preverjeno)

Zaostali Prekmurci

. (ni preverjeno)

jap

Jack000000 (ni preverjeno)

Kaj češ s takim klubom? Na koncu itak na gumb pritiskaš kak ti veliki šef reče..

drskii (ni preverjeno)

Na žalost decinska posla... takšni nemrejo nika dobroga napraviti za Prekmurje.

. (ni preverjeno)

To so kilavi na kahli, zmanjsati placo na raven minimalca! Te bi se vidilo ce je mesto v parlamentu za vsakega idiota

. (ni preverjeno)

Tou je klub pomurskih izdajalcov.

Proizvodnja (ni preverjeno)

Namesto, ka bi si gucali pa si skup koj dobroga naprovili za Pomurje se rajsi svadijo, ka so njim kontrejrali. Skoda za oboje. Do ges zezam drugoga se okej, do pa drugi menej pa se svadim. Katastofa

asdasd (ni preverjeno)

V Klubu pomurskih poslancev le še trije: in še ti so odveč !!

za asdasd- DF (ni preverjeno)

Nesnaga Debeli Fukjenec, pa maš glavno besedo eti. Nej si za drüjgo, ka bi te človik v lastnon drejki
ftoupo.

Glavni moderator (ni preverjeno)

SDS je na volitvah Golob nabil približno tako kot Dončič Sunse na 7 tekmi... Pa SDSu še kar ni jasno, da je za njih igre konec!!!
Ta klub pomurskih poslancev je pa itak navadna farsa.
V parlamentu se ne morejo niti gledati, kaj še pogovarjati, potem bi meli kao klub česa že...

KILAVI (ni preverjeno)

Golobje do letali pa plesali le eno poletje, vmes pa ga samo srali.

Stajri (ni preverjeno)

Na vseh volitvah v samostojni sloveniji sem dal glas SDS, tudi na zadnjih! Volil sem vedno proti enoumju ki se je se vleklo iz bivse drzave, edino jansa se mi je vido zadosti odlocen da spremeni kaj, ostala kao, pod narekovaji desna opozicija ,pa so bolj bili glasovalen pripomocek. Po vseh tistih nesloglasjih v sarcevi vladi je imela ta “desna “ stran zopet sanso da se dokaze, nekatera ministrstva so delala vec kot dobro, zdaj pa pridem na ministrstvo za zdravje, katera ministra sta z svojim nesposobnim delavanjem v casu te corone, (ka koli ze je ) totalno zapravila zaupanje drzavljanov! Pa ne pozabimo na sokantne poteze , v imenu omejevanja toga zloglasnoga covida! Vsi smo videli zakaj se gre, ne moremo kriviti RTV , katere so nekateri novinarji obelodanjali te anomalije!!! Tako da , po mojem mnenju , sploh pa po vnovicnem strasenju z jesenskim omejevanjem svobode v imenu tega virusa, ta vlada nikakor ni mogla racunat na zmago! Zdaj pa naj lepo potrpijo v opoziciji, ter premisljujejo kaksnim strokovnjakom bodo v bodoce zaupali da resujejo take epidemije!

. (ni preverjeno)

Stajri vej pa si vido ka SDS zapravla Slovenijo pa si jo pa volo, tou mi nejde fkuper nikak. Tou je nej šport ka navijaš za svoj klub pa či je dober ali nej. Politikon keri so nej dobri nemreš zavupati svoj glas nikak.

Stajri (ni preverjeno)

Istina, samo za kontra stran nejsen znao kak bo, zaenouk se mi vidijo, sploj napoved svedskoga pristopa do toga epik virusa, zivi bili pa videli!

In reply to by . (ni preverjeno)

košavec (ni preverjeno)

Gledal sinoči Odmeve in Goloba. Kaj tako narcisoidnega, samozaverovanega in nadutega res težko vidiš. Obenem pa poln maščevanja, želje po delitvah in izrazito sovražno nastrojen do vseh, ki ne mislijo kot on. On ne izključuje in omalovažuje le SDS in NSI, pač pa tudi vse ljudi- državljane, ki so jih volili. Še bo pestro....

ŽIVELA OF (ni preverjeno)

Ehhhhh, Horvat, bolje , da si tiho !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vsa čast ostalim, ki so izstopili iz tega "kluba" !!!!!!!!
Koji ku_ac "klub" ?????????
Brez veze biti nekje skupaj samo na papirju.
Da Horvat dela za Pomurje je farsa !!!!!
Še ko je res šlo za Pomurje je glasoval v skladu z navodili iz Dvoržakove in Trstenjakove v Ljubljani.
In potem povedal, da sploh ni vedel, da gre za Pomurje !!!!
Horvat je tipičen Janšev podložnik !!!!!!!!!!!!!
Takih klubov res ne nucamo !!!!
DEJANJA štejejo !!!!!!!
Živela SVOBODA !!!!!!!!!!!!!

....... (ni preverjeno)

Pa vsi trije ostali so iz podeželja, kjer že po tradiciji volijo desničarje. Skrajno ruralno okolje, najnižja izobrazbena struktura, visoka starostna struktura. To so volilci SDS in NSi !!!!! Neizobraženi ruralci.

bikin (ni preverjeno)

ti ušiva para pa verjetno iz velemesta murasombat

In reply to by ....... (ni preverjeno)

večni poslanec (ni preverjeno)

ka boš žalosten? komu lažeš? ti pa žaloten? ve pa čeden bodi.
si večni poslanec goden za penzijo pa li tiščiš ta v parlament ka je super plača delaš pa tak nikaj
srečo maš ka si v takšno desničarskon okraji ka si zvoljen pa si se šče ednouk šo to igro lejko bi mesto dao nekomi mlajšomi. ne ti nej ka si pohlepen. nekši krščanski demkrat pa pohlepen kak sam vrag. fujjjjjj

FRAP (ni preverjeno)

No ja, trije so le še ostali, tako da še lahko skupaj kako zapojejo. Saj kdor poje, slabo ne misli.

Pika na i (ni preverjeno)

Kreteni !!!!

Fonzekk (ni preverjeno)

Sram naj jih bo! Pozabljajo, do pol milijona tistih, ki so šli na volitve, ni volilo njih.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice