Tradicija maturantskih plesov je še vedno najmočneje prisotna v Pomurju, zato ni nič čudnega, da se bodo danes in v naslednjih dneh zvrstili še štirje maturantski plesi samo v našem koncu države.

Kljub nesigurnim razmeram kar se tiče omejitev zaradi koronavirusa, so letos, v organizaciji plesne šole Pingi že 24. junija izvedli prvi letošnji maturantski ples na Škofijski Gimnaziji Maribor, sledila sta še dva plesa v Rogaški Slatini in v šolskem centru Slovenske Konjice–Zreče. 

»V Sloveniji bo letos sedem maturantskih plesov. Od teh sedmih plesov bo šest plesov v naši organizaciji in pravzaprav vsi potekajo v severovzhodni Sloveniji,« nam je povedal direktor plesne šole Pingi Rudi Kocbek. 

Pod okriljem plesne šole Pingi bosta danes in jutri v zeleni dvorani v Puconcih zaplesala dva oddelka Gimnazije Murska Sobota, kjer pa tako maturanti kot gostje ne bodo mogli iti mimo izpolnjevanja pogojev za omejitev širjenja koronavirusa. 

Zelena dvorana v Puconcih pripravljena in okrašena na današnji ples maturantov.

»Edina omejitev ki je izpolnjevanje pogojev PCT kriterija, ostalo pa je relativno lažje speljati danes in jutri, kot pa je bilo pred 14 dnevi,« še pove Kocbek.

Športni oddelek Gimnazije Murska Sobota bo zaplesal danes na Melincih

Že včeraj je bilo gostiče na Melincih, kjer bodo danes svoj zadnji srednješolski ples zaplesali maturanti športnega oddelka Gimnazije Murska Sobota, okrašeno in pripravljeno na današnji slavnostni dogodek maturantov, ki so želeli obeležiti lep spomin na gimnazijska leta skupaj s sošolci in profesorji. 

»Po enem letu šolanja od doma smo se odločili, da svoja leta gimnazijskega izobraževanja zaključimo na slavnosten način in se tako poslovimo od svojih sošolcev in profesorjev,« je povedala maturantka športnega oddelka Gimnazije Murska Sobota Ana Stančin. 
 

Tokrat prvič je soorganizator maturantskega plesa Plesna šola Zeko. 

»Veseli nas, da smo dobili letos v teh težkih razmerah en maturantski ples, tako da sem zelo vesel, da se je športni oddelek Gimnazije Murska Sobota odločili, da nam zaupajo,« pove vodja Plesne šole Zeko Dejan Zečević. 

Dejan Zečević, vodja Plesne šole Zeko.

Zaradi korone začeli prve plesne vaje šele po sprostitvi ukrepov

Korona leto je maturantom malce zagodlo, še posebej kar se tiče plesa v parih, zato so s tem morali nekoliko počakati. 

»Malce smo imeli časovno stisko, ker smo lahko v parih začeli plesati, ko so se sprostili ukrepi. To je bilo tam sredi maja, tako da, vmes je bila še matura,« še pove vodja Plesne šole Zeko. 
»Plesne vaje smo začeli en mesec pred maturo. To nam je bilo neko olajšanje pred vsemi šolskimi obveznostmi,« nam med zadnjimi plesnimi vajami zaupa Jaka Slekovec.  

Kako drugačen bo maturantski ples na Dvojezični srednji šoli v Lendavi?

Kot kaže zadnji letošnji maturantski ples pa se bo odvil v ponedeljek na dvojezični srednji šoli v Lendavi, ki pa bo malce drugačen od vseh ostalih nam pojasni organizator. 

»Prireditev se začne ob 18.uri z govorom ravnateljice in s podelitvijo priznanj oziroma spričeval, kajti v ponedeljek je razglasitev mature in tudi ti dijaki takrat sprejmejo spričevala. Od 20.ure naprej pa je druženje staršev in mladine zunaj, zadaj na šolskem dvorišču seveda ob prijetni glasbi in s pogostitvijo,« še pove Kocbek. 

Rudi Kocbek, direktor plesne šole Pingi.

Tudi mi vsem maturantom želimo, da pravljično odplešejo svoj zadnji skupni srednješolski ples in gredo pogumno na pot novim izzivom. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
aco123 (nepreverjen)

Na Melincaj hahahhahha

rile (nepreverjen)

Pomurje je oaza veselja in zabav,posledično revščine......

Starejše novice