Na razpis za direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota sta se prijavila dva kandidata, eden od njiju je tudi sedanji strokovni direktor Daniel Grabar.

Zdaj je že jasno, da bo soboška bolnišnica dobila novega direktorja, saj sedanji direktor Bojan Korošec ne bo kandidiral za nov štiriletni mandat in odhaja v pokoj. Rok za prijavo na razpis je sicer potekel minuli torek, prijave pa lahko s priporočeno pošto sprejmejo še jutri.

Bo nov direktor moral poiskati svojo zamenjavo?

Zaenkrat sta se na razpis prijavila dva kandidata, eden od njiju je dolgoletni strokovni direktor Daniel Grabar, ki je prijavo potrdil tudi za Sobotainfo.

Po njegovih besedah se je za kandidaturo odločil po nagovarjanju sodelavcev in s prepričanjem, da lahko še kaj več ponudi bolnišnici na mestu direktorja.

V primeru njegovega imenovanja bo bolnišnica morala najti zamenjavo na mestu strokovnega direktorja, ki ga sicer imenuje in razrešuje svet zavoda po predhodnem mnenju strokovnega sveta in direktorja zavoda.

Daniel Grabar bo morda že kmalu moral poiskati svojo zamenjavo na mestu strokovnega direktorja, če bo imenovan za novega direktorja (FOTO: Mediaspeed).

Slavinec podal odstopno izjavo

Tudi imenovanje direktorja je v pristojnosti sveta zavoda, v sestavi katerega je, kot smo že poročali, nedavno prišlo do sprememb. Vlada je namreč 28. januarja razrešila člane Marka Viraga, Dušana Bencika, Simona Jevšinka, Karla Turka in Majo Klemenčič ter v svet imenovala Hermino Vrbanjšak, Suzano Šuklar, Mitjo Perša, Stanislava Sobočana in Mitjo Slavinca.

Poleg predstavnikov države v svetu zavoda sedita še predstavnika zaposlenih Nataša Kreft in Marjan Žekš, Tatjana Kolenc kot predstavnica zdravstvene zavarovalnice in predstavnik lokalne skupnosti Miran Forjanič. Na svoji konstitutivni seji so člani sveta za predsednico izvolili Suzano Šuklar, podpredsednik pa je postal Miran Forjanič.

Slavinec je sicer bil vmes imenovan za državnega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje, zato je zaradi nezdružljivosti funkcij včeraj podal odstopno izjavo z mesta člana sveta zavoda, kar nam je potrdila Šuklarjeva. Ali bo tudi sodeloval na naslednji seji sveta zavoda, kjer bodo imenovali novega direktorja, pa v tem trenutku še ni jasno.

Kot nam je dejala Šuklarjeva, do prejetja sklepa ministrstva o prenehanju funkcije formalno ostaja član sveta zavoda. Po zakonu o integriteti mu mora funkcija mora v njegovem primeru prenehati v 30 dneh, svet zavoda pa naj bi se sestal predvidoma 23. februarja

Slavinec je za Sobotainfo potrdil, da je podal odstopno izjavo z mesta člana sveta zavoda soboške bolnišnice, ravno tako pa je odstopil z mesta predsednika nadzornega odbora Mestne občine Murska Sobota. Zapušča tudi fakulteto. (FOTO: Mediaspeed).

Komisija se bo sestala jutri

Kdo je drugi kandidat, ki se bo z Grabarjem podal v boj za mesto direktorja, pa zaenkrat ostaja skrivnost. Po neuradnih informacijah naj bi Grabarjev protikandidati bil nekdo 'iz hiše'. O prijavi na razpis naj bi po naših zanesljivih virih razmišljal tudi predstojnik očesnega oddelka Satar Baghrizabehi. Če je nato zares tudi oddal prijavo, nam sicer ni uspelo izvedeti, saj se na naše klice ni odzval.

Več bo znanega jutri, saj se bo sestala komisija, ki jo sestavljajo Stanislav Sobočan, Nataša Kreft in Mitja Perš, da pregleda prejete vloge. Neuradno sicer za velikega favorita velja sedanji strokovni direktor Daniel Grabar, ki bi se tako po več kot 20 letih na tem položaju, preizkusil še v vlogi direktorja bolnišnice. 

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

se razmišljam da bi se prijavila

gostj (nepreverjen)

Tudi JAZ !!

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

kol (nepreverjen)

či si blond, mlada pa visoka, maš dobre šanse

tanja flaškon (nepreverjen)

sem črna kot kakšna zbiralka barvnih kovin
stara sem kot Fruška gora
visoka pa sem kot mali murgeljski prdec
potem takem po tvojem nimam šans za direktoricu
jebi ga
tudi taki moramo živeti
in preživeti

In reply to by kol (nepreverjen)

Katy pasjejebka (nepreverjen)

Tovarišica Tanja, ti si mi redna faca. Bite samo pito, či si ge vidla mojoga dildoja, ali ga ja Atos spet kama odvlejko.

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

moj Dejan fon Svinskoglavič je zadnjič hodil naokoli z enim

In reply to by Katy pasjejebka (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

tudi jaz se bom verjetno prijavil
pa čeprav nimam 46 glasov

. (nepreverjen)

Mičo de znan novi šolski minister. V bolnico bojo pa nekoga svojega not stisnili, ki mogoče tudi kaj zna o zdrafstvi.

dolfe struna (nepreverjen)

Najboljše ,da šerifa ali pa njegovega zamenika izvolijo tak je že vse v kurci tej soboti in bolnici

Goričanec 2 (nepreverjen)

Zmago de taok Grabar, ka ja JJov!

COVIDUS (nepreverjen)

v bolnici je najbolj poslušana Predinova pesem: ...bolj star,bolj nor...

corana (nepreverjen)

BAGRI

In reply to by COVIDUS (nepreverjen)

tou te bujee (nepreverjen)

pastor - direktor? ka pijše v bibliji?

Beast (nepreverjen)

Postala bo Janševa bolnica.

corana (nepreverjen)

Kaj pa ima zdravljenje vezo z politiko? pa ne mešajte vsega skupaj! pa najboljše je da so vsi skupaj, levi in desni in se razumejo in ukvarjajo z bolniki!!!

Perutka (nepreverjen)

ti pa nimaš podstrešja porihtanega

In reply to by corana (nepreverjen)

penzioner (nepreverjen)

tudi jaz bi se prijavil, čeprav imam samo 42 glasov zagotovljenih, mogoče mi bo pa končno uspelo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice