Soboški župan Aleksander Jevšek pravi, da se z negativnim mnenjem računskega sodišča v Mestni občini Murska Sobota ne strinjajo, ampak ga bodo spoštovali.

Spomnimo, računsko sodišče je v reviziji poslovanja Javnega podjetja center za ravnanje z odpadki Puconci (CEROP) prisolilo negativno mnenje tako Ceropu kot 27 občinam ustanoviteljicam, ki da niso bile učinkovite pri izvajanju dejavnosti javnega podjetja in nadzoru njegovega poslovanja.

Med ugotovitvami najvišjega revizijskega organa v državi je med drugim to, da občine niso opravile svojega dela pri zagotavljanju, da Cerop izpolnjuje pogoj gospodarske odvisnosti, dopustile pa so, da je Cerop izvajal investicije v tržne dejavnosti in da je Cerop tržne dejavnosti, konkretno Mensano, financiral iz dobičkov, ki bi morali nižati ceno gospodarske javne službe, zaradi katere je bilo podjetje tudi ustanovljeno. 
 

Jevšek podprl Cipota

Župani so po objavi revizijskega poročila več ali manj redkobesedni, saj da gre za obsežen dokument, ki ga je potrebno še proučiti. Župan Mestne občine Murska Sobota, ki ima tudi najvišji delež lastništva v javnem podjetju (27,31 odstotka) je sicer pred dnevi napovedoval skupno izjavo občin ustanoviteljic, a zdaj jo je vendarle podal samostojno. 
 

"V Mestni občini Murska Sobota, kot eni izmed 27 ustanoviteljic  tega podjetja, mnenje Računskega sodišča spoštujemo, se pa z njim ne strinjamo.  Občine so v nastajanju revizije aktivno sodelovale in dajale svoje pripombe, ki pa jih žal Računsko sodišče ni upoštevalo. Ko bo predsednik Sveta ustanoviteljic CEROP sklical sestanek, se bomo sestali predstavniki občin ustanoviteljic in v roku 3 mesecev izvedli to, kar Računsko sodišče priporoča oz. zahteva, to je, da izvedemo tiste ukrepe, ki jih je možno izvesti in o katerih se bo 27 ustanoviteljic skupaj dogovorilo. Nekatere izjave, ki se v zvezi z revizijo pojavljajo v javnosti, da so občanke in občani, ki so vključeni v sistem zbiranja in obdelave odpadkov v CEROP plačevali višje položnice zaradi investicije v Mensani, označujem kot populizem. Tako, kot smo v postopku oblikovanja revizije utemeljevali Računskemu sodišču, je mogoče tudi s podatki o investiciji dokazati, da občani zaradi tega niso plačevali višjih položnic storitev," je dejal Aleksander Jevšek.

Leljak ostaja najglasnejši kritik

Najbolj glasen v zvezi z negativnim mnenjem računskega sodišča je sicer radenski župan Roman Leljak, ki je tudi neposredno komentiral izjavo soboškega župana. Kot je zapisal na družbenem omrežju, gre za osnovnošolsko znanje, da bi s štirimi milijoni evri, ki naj bi šli za financiranje Mensane, lahko bistveno zmanjšali cene položnic.

Cerop in občine ustanoviteljice imajo zdaj tri mesece časa, da sprejmejo popravljalne ukrepe in računskemu sodišču odgovorijo z odzivnim poročilom. Računsko sodišče med drugim zahteva tudi analizo možnosti odprodaje Mensane.

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zgrabljenci (nepreverjen)

Jevsek pravi, k racunsko sodisce nema prav, ka pravi ka so poloznice bile predrage!! Ka bi bilo ce bi amesto Cipota bil Zajc tu direktor?? Si predstavljate Sobocanci?

tanja flaškon (nepreverjen)

bomo pač prodali mencano
ali kakor se že temu sranju reče
in 4 milijone razdelili med ljudi
ki so to sranje plačali
Prokleti mediji
da ste to novico spravili med ljudi

iz 4 bo ... (nepreverjen)

vprašaj za koliko se bo na koncu prodalo in KOMU !

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

pa ve se
enemu našemu

In reply to by iz 4 bo ... (nepreverjen)

.aa. (nepreverjen)

Jevsek zanika, pri cemer ne izvemo nic o argumentih na katerih to zanikanje stoji. To je populizem na visji ravni.

wolpp (nepreverjen)

Delo,Dnevnik, RTV, Finance in Večer se bodo na široko razpisali o ponosu, ki bi nas moral prevevati, ko je tudi jedrna Evropa prepoznala konstruktivno držo našega Predsednika Vlade v reševanju trenutne EU krize.

Keramichar (nepreverjen)

Ka to je jevšek kakše policijski vic povedo?

Bonge (nepreverjen)

S tejme pejnezame be lejko eno moderno sežigalnico smeti z proizvodnjo elektrike napravele. Pa be občane mele cenejšo elektriko uni pa dober biznis. Tej posel z mensano smrdi do neba.

tanja flaškon (nepreverjen)

smrdi smrdi smrdi
Alenka buzerantovšek
ker se ne umiva

In reply to by Bonge (nepreverjen)

aaa1 (nepreverjen)

Zanimivo, da g. Jevšek pravi, da je treba počakati sklic sestanka na katerem bodo predstavniki (med njimi je tudi on) sestali, ko pa je računsko sodišče med kršitvami našlo prav to, da župani ne smejo sodelovat na sestankih/sejah saj je to v nasprotju z interesi.

Pač glede na to ka razmin to ges kak visokošolsko izobraženi človek bi vi kak človek z doktoratom mogli še bole ale???

1919 (nepreverjen)

Lp aaa1

Drot JEVŠEK nima več kaj govoriti (beri lagati). Na podlagi poročila, mora slediti prijava na tožilstvo s strani katerega koli župana (županje). V nasprotnem sledi prijava županov (županij) na Policijo zaradi opustitve t.i. "dolžnega ravnanja".Samo na sodišč pa potem DROT JEVŠEK lahko vse pojasni.

Lp

In reply to by aaa1 (nepreverjen)

Zidu (nepreverjen)

Hja, lahko bi pa plačevali cenejše položnice, oz. kot je že nekdo napisal, ta denar vložili v samo predelavo/sežig odpadkov in tako znižali stroške. Saj ne pravim, tudi dejavnosti v Mensani imajo pozitivne stvari, ampak denar bi se dalo po mojem mnenju bolj smotrno porabiti.

realnooo (nepreverjen)

V mensani so edino pozitivne stavi za cipota, kjer so drustva katere vodi njegov ozji krog!
Ta socialna podjetnistva so pralnice denarja!

OBCANI DAMO VSAKI PREPLACANI EUR DOBESEDNO TEM OSEBAM V ZEP!!! ONI PA SE SMEJIJO IZ NAS!!

TO JE DEJSTVO!!!

In reply to by Zidu (nepreverjen)

Ghost 2020 (nepreverjen)

Ja tou so ta slamnata podjetja ... štera so se že tudi fejst razcvela v Pomurje ... vupati ka jih mraz še letos odnese ... saj jin lokalni policijski taborniki nejso kos - toj vrsti gospodarnoga kriminala ... pa tou...
-
Franci idi zemi kramp pa lopato, pa nazaj na čisto naravo ...

In reply to by realnooo (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

AJA PA KOMUNALA NIC KAJ DOSTI BOLJSA!

Binbo (nepreverjen)

TRUPLO PA NIČ ?
ČUDNO !

Gost 228 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Še vedno vam ni jasno!
Na vsaki položnici mate jasno.. Na vsaki položnici mate lepo razdeljene cene!! Odvoz in sortiranje..
Odvoz spada pod KOMUNALO in oni majo visoko ceno.. Ne pa CEROP...komunala Ms je za sebe.. Torej se obrnite na njih tisti ka placujete visoke poloznice. Njihovi kontejneri van odvazajo smeti.. Drugic poglednite skozi okno.. Na nobenon tovornjaki gor ne piše CEROP. Zaradi njih plačujete visoko ceno... Dajte bojte malo pismeni pa ne govorite samo na pamet.

ĐejĐej (nepreverjen)

Aja? Nisem slišal, da bi komunala šla v obvodne multimiljonske naložbe.

In reply to by Gost 228 (nepreverjen)

lolo (nepreverjen)

Saubermacher komunala voze ,nej Komunala

. (nepreverjen)

Sto koli zivij v najemniskon stanovanje zna ka so se stroske povecali. In nikaj se nejso znizale.

Franci (nepreverjen)

Kaj po tvoje so se stroski povečali samo pri vas ki plačujete najemnino ostalim ki imajo svoje hiše pa ne ali kaj. Ne na pamet nekaj pisat.

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Nvn sto na pamet pijse pac san se narobe izrazo. San pac najemnike avtomatski izpostavo ker san sam najemnik. Nejsmo mij niksa klasa za sebej sakome so se stroske zdrazile.

In reply to by Franci (nepreverjen)

Cezar (nepreverjen)

Saubermacher Komunala zeme smeti pa jih pela na Cerop, če ma Cerop visko ceno jo ma tudi Komunala ker njemi more plačati odlaganje, če je meu Cerop tak visko ceno ka je lehko investero 4M, bo za tou cifro lejko meli nižje položnice. Nekša logika, ali ... Jevšek pa pojge so znali ka Cipot dela, zdaj ka pa je tou prišlo vu pa nevejo kak bi se naj poskrili. Na naslovnoj sliki pa so gor tisti keri so meli roko v cekri ....

Sumič (nepreverjen)

No me zanima kelko časa se bo o temu še poročalo? Namesto, da bo sestanek odprt za medije in se gre stvari do konca bo zopet vse pod mizo pospravljeno. Vse po vrsti bi mi občani morali kazensko ovadit pa da vidimo junake...

. (nepreverjen)

z mencane vozijo domou gesti?

. (nepreverjen)

pardon Mensane

In reply to by . (nepreverjen)

Klaus schwabb (nepreverjen)

Hahaha,
Lopov podpira lopova!
Kak dugo še???

Statistik (nepreverjen)

Šanji... to ni populizem ampak zaključek računskega sodišča. Populizem je tvoje nabijanje brez dokazov in podlage. Apotek šče nade?

marsal (nepreverjen)

Kaj je to, ko zupani ocitajo populizem sodiscu??

Dummi (nepreverjen)

Ne ven ka se čudivate. Malo so se zajebnoli, mislili so naprafti sežigalnico/uničevalnico smetij, pa so daubili sežigalnico/uničevalnico evrof.

EVO KOMUNISTA (nepreverjen)

TIPIČNA KOMUNISTIČNA PAROLA: On se ne strinja, bo pa spoštoval odločbo. SAJ PA MORA SPOŠTOVATI, IN TAK JE ŽUPAN, GOTOVI STE V SOBOTI.

Franci (nepreverjen)

K temu bi lahko pripisal le to g. LEJLAK nekaj piše in pametuje,doma pa nima nič boljše je ustanovil občinsko podjetje in zaposlil delavce in to vse z namenom da bo pocenil položnice za vodo. Sedaj pa je voda dražja kot pred njegovim nadatom.

Ghost 2020 (nepreverjen)

Finance in Ekonomija sta ga vedno žulila, totega ka zdaj mate v Radencih...

In reply to by Franci (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp Franci

E Franci lažeš, lažeš tak, da se vse kadi.
To smetlarsko mafijo je treba razjebat. Na giljotino. Svinje lažnive bodo nam plačnikom razlagali, da moramo gledati širše, pa, da se nihče ni okoristil. Čas je že, da se kateri od zagovornikov te smetlarske mafije zjutraj zbudi z konjsko glavo v postelji.....slišiš Franci...s konjsko glavo.
Kapiš

In reply to by Franci (nepreverjen)

Franci (nepreverjen)

Kaj pa je laž. Še enkrat preberi in če ne razumeš še enkrat in to tako dolgo ponavljaj da boš razumel in potem žali.

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp Franci

Opozoril sem te, da lažeš in namesto, da bi vklopil motore med ušesi, dokazuješ, da ti glava stoji pokonci samo zato, ker je v njej polno helija.
Še enkrat. To smetlarsko mafijo je treba r a z j e b a t.
Mensano si naj sobočanci odkupijo. Od iztržka, pa nam vsem ostalim uporabnikom nižje položnice. Štekaš.

Lp

In reply to by Franci (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

sem mislil prdniti pa sem se usral v hlaće
Kaj naj storim

Klaus schwabb (nepreverjen)

Jedi svoja govna, govnaru jedan!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

A (nepreverjen)

G, Cipot je v Soboti s povezanimi, v Puconcih so pajdaši,kot pove v svojih govorih. Zavaja , s svojo prijaznostjo, da potem lahko brez težav dela v svojo korist. Odgovorni so vsi ki so mu nasedali.

fonzekk (nepreverjen)

"Imeli smo številne pripombe, ki jih računsko sodišče ni upoštevalo!" pravi Jevšek. Računsko sodišče je že vedelo, zakaj jih niso upoštevali. Pač Cipotu in Jevšeku niso nasedli

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice