Selitev murskosoboške avtobusne postaje izven mestnega središča je ideja, ki že vrsto let ostaja v predalu.

Že večkrat smo poročali o aktualnosti namere po selitvi avtobusne postaje, ki je na Slomškovi ulici od leta 1971, v bližino železniške postaje. Leta 2016 so v arhitekturnem studiu Kalamar izrisali idejno zasnovo, v kateri so si avtobusni in železniški promet zamislili v sklopu skupne potniške postaje, ki je enostavno dostopna s sistema vpadnic in obvoznih cest Murske Sobote. 

Občina pridobila zemljišča, odločitev v rokah novega lastnika

Selitev avtobusne postaje je zapisana tudi v Odloku o lokacijskem načrtu za ožje mestno središče mesta Murska Sobota iz leta 2006 in spremembah odloka iz leta 2010 in 2011.

Kot pojasnjujejo v soboški občini, so se delno že izdelala tudi strokovna gradiva kot podlaga novemu prostorskemu aktu - OPPN. Za novo lokacijo ob železniški postaji je občina pridobila tudi ustrezna zemljišča. »Nadaljnje odločitve o lokaciji so odvisne tudi od novega lastnika Avtobusnega prometa Murska Sobota, ki je tudi lastnik avtobusne postaje,« še dodajajo na občini. 

Lastnik kaže s prstom na občino, Avtobusni promet Murska Sobota se širi

Lastnik in upravljavec avtobusne postaje je sicer podjetje Avtobusni promet Murska Sobota, ki za obratovanje prometnega dela avtobusne postaje letno nameni približno sto tisoč evrov. Družba je sicer nedavno zamenjala lastništvo, saj so jo prevzeli investicijska skupina MSIN, Bernardka Maučec Cigan in Franc Banfi. 

Maučec Ciganova nas je glede selitve avtobusne postaje usmerila na občinsko upravo, ob tem pa poudarila, da širijo prodajno mrežo, pridobili pa so tudi nova vozila za uporabo v potniškem prometu. Direktor Avtobusnega prometa Murska Sobota po zagotovilih ene izmed lastnic ostaja Darko Kovač, družba pa je dobila tudi novega prokurista in tehničnega direktorja. 

Neuradno: Selitve ne bo, a še lani projektni predlog

V prostorih avtobusne postaje so sicer poleg prostorov, namenjenih opravljanju avtobusne dejavnosti, še prostori avtošole, gostinskega lokala in turistične agencije. Zadnje obnove je bila soboška avtobusna postaja deležna v letu 2015, ko so obnovili streho, elektroinštalacije in poskrbeli za druga vzdrževalna dela.

Neuradna informacija, ki pa je ne potrjujejo niti na občini, niti na AP MS, je, da je selitev avtobusne postaje na lokacijo ob železnici dokončna padla v vodo.

Mestna občina Murska Sobota je sicer projekt selitve predlagala tudi kot enega izmed potencialnih predlogov v okviru načrta za okrevanje in odpornost.

Kot so lani zapisali v opisu predloga projekta, ki se je znašel na seznamu predlaganih projektov, se načrtuje izgradnja stavbe čakalnice s pomožnimi prostori, ureditev voznih in parkirnih površin ter nova prometna ureditev Ulice Arhitekta Novaka. Vrednost projekta, ki naj bi se začel izvajati leta 2022 in bi bil dokončan leta 2025, je bila ocenjena na 4,8 milijona evrov. Prihodnost projekta tako še naprej ostaja negotova, čeprav želje očitno ostajajo.

 

Komentarji (41)

Tro (ni preverjeno)

To mučkajo že 15 let in še 15 let očitno bodo. Že davno bi to mogli narediti skuper pri železniški postaji in imaš vse rešeno na enem mestu. Ta del v centru Sobote pa preurediti v trg ali manjši park.

frewe (ni preverjeno)

trg ali manjši park? hahahahaha

imo real de si palek bloke al pa poslovne prostore zijdo. Senjaš tij svoje sanje. Ge pa de te polanič v centri mesta park delo? 4 nadstropne večnamenski objekt.

In reply to by Tro (ni preverjeno)

tanja flaškon (ni preverjeno)

meni je en gay na paradi ponosa
tri prste v rit potisnil
pa se sploh nisem protivila
ko je videl da sem ženska
je pa ponorel
Kakšni starši takšni otroc

In reply to by frewe (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

Ta lokacija je popolnoma neprimerna že zaradi pomanjkanja prostora, potem blokov in hiš. Kvaliteta življenja bo tem ljudem drastično padla. Optimalna lokacija bi bila na Industrijski ulici. Tam je polno praznih zemljišč ali pa na pol propadajočih stavb.

In reply to by Tro (ni preverjeno)

gostja 426 (ni preverjeno)

Lidje pa naj pešakamo kilometre čez cejli varaš do avtobusne, ali kak? Postaje morajo biti liden dostopne.

In reply to by - (ni preverjeno)

floww9 (ni preverjeno)

Ka je te narobe s tem če je tu ge je zdaj? bližje je starejšim, šolaron... trgov, parka, pa parkirišč je že zadosta, obnovili bi pa bi še ostalo za kaj drugo nej ka bi selili

In reply to by Tro (ni preverjeno)

binovec (ni preverjeno)

čemu, saj pa propaa ta firma. pa še zaposleni so milo rečeno čudni, zlasti šoferji.

pikimu (ni preverjeno)

istina!

In reply to by binovec (ni preverjeno)

Varda (ni preverjeno)

Ti bi tudi bil čuden v takih pogojih dela

In reply to by binovec (ni preverjeno)

gostja 426 (ni preverjeno)

Kakšnih? Eni mogouče rejsan delajo cejli den, gda pelajo iz MS v Piran, eni pa ne delajo več kak 8 vör, večinoma od pondelka do petka, ker je čez vikend fejst malo busov. Mislin, ka so hüjše slüžbe od toga.

In reply to by Varda (ni preverjeno)

Varda (ni preverjeno)

Tisti ka vozijo turistične relacije so gospodje,lokalni pa so najebali ker med furami so na čakaji kar jim ne šteje v delovni čas,zajebejo do 12 ur plačano pa dobijo 8,nevem,če je to sanjska služba,to je izkoriščanje sistema

In reply to by gostja 426 (ni preverjeno)

funfact (ni preverjeno)

šoferji niso čudni ampak so vsi pod vplivom alkohola !!!

In reply to by binovec (ni preverjeno)

gostja 426 (ni preverjeno)

Čisto mogouče, gda koli vöni stojijo pred postajo pa modrüvlejo, ali pa odijo v bližnje kafiče na pijačo. Predobro jin ide, ne pretegnejo se od dela.

In reply to by funfact (ni preverjeno)

Gn 13 (ni preverjeno)

Avtobusno postajo bi pred leti zlahka zgradili na industrijski ulici, tam kjer so sedaj avtosaloni, tudi povezava obstoja, podhod ! Avtobusi ne bi vozili po mestnem srediscu, ob stanovanjskih blokih, naselju, da ne omenjam v tistem casu murinih delavcev, mnozice so se valile iz mestnega sredisca, vse bi bilo varneje in blizje, samo nekdo si je v glavo zabil da naj bo na tistem malem prostoru kjer stoji zarjavela goricka mariska. ,kak izgovor imajo sedaj? Ce so lahko avtodilerji odkupili nekdanje Kurivo in prostor za hlode bi ga sigurno lazje obcina, !

narod je čuda (ni preverjeno)

Sumari eni, na ulico Arhitekta Novaka?! Med bloke pa kuče te selili avtobusno postajo tan pa mate cejlo industrijsko ulico ka lejko neka napravite pa še pripadlo Muro prejk ceste ge objekti propadajo. Saka van čast.

sdlc (ni preverjeno)

Avtobusni promet je zasebna firma. avtobusna postaja je v lasti te firme. Občina nima prav nobene potrebe zdaj reševati ta problem, ker drugače mora reševati problem Hotela Diane, Potrošnika (sedaj Mercatorja)..... to morajo firme same reševati.

Gn 13 (ni preverjeno)

Samo ne na racun obcanov,( vseh! ) ne more si nekdo samo tako zmisliti da bo prestavil v ze tako ozke ulice tak promet, po tej logiki bi lahko vsakdo gradil na svoji zemlji kar mu pade na pamet! Ne oziraje na sosede. Ce se dobro spomnim je za to aktualno lokacijo navijala prejsnja obcinska garnitura, se vedno obstaja prostor na industrijski ulici, mura, samo ga je pac potrebno odkupit, meni pa ni jasno zakaj naj bi se avtobusni promet ukvarjal s tem, kaj se pa njih tice zelezniski promet, ter kje bo postaja.

In reply to by sdlc (ni preverjeno)

ZA sdlc (ni preverjeno)

Po tvojem zasebni firmi ni potrebno vlagati v svoje lastništvo ali kaj ? Svojim delavcem dajajo strogo minimalca ne plačo. vsi pa imajo skrite vile ob hrvaški obali, malo preveri v hrvaško gruntovno knjigo, pa boš našel slovenske tajkunske lastnike.

In reply to by sdlc (ni preverjeno)

Gn 13 (ni preverjeno)

Ne, ker je interes kot vidis v clanku zgoraj, obcine ,da zdruzi avobusno postajo in zeleznisko.

In reply to by ZA sdlc (ni preverjeno)

KOMU SLUŽI OBČINA ? (ni preverjeno)

Mi v Soboti imamo občino zato da dela takšne in drugačne spomenike, za žogobrc ruši spomeniško zaščitena drevesa, čisto vse drugo kot je dejansko potreba občanov, jebe se njim za občane, malo pred volitvami vas spet nategnejo na suho. (ZDAJ PA TO HITRO BRIŠI ADMINISTRATOR - OBČINSKI SLUGA)

In reply to by sdlc (ni preverjeno)

tanja flaškon (ni preverjeno)

meni je en gay na paradi ponosa
dva prsta v rit potisnil
pa se sploh nisem protivila
ko je videl da sem ženska
je pa ponorel
Kakšni starši takšni otroc

In reply to by KOMU SLUŽI OBČINA ? (ni preverjeno)

ZA SVOJ ŽEP (ni preverjeno)

Vse so privatizirali - reči pokradli, vsak od teh tajkunov ima vikend ob Hrvaški obali, zraven še gliser od nekaj metrov, noben v Sloveniji jih sploh ne poskuša vprašati kako so do tega prišli, KPK, policija, tožilstvo in sodstvo lovi in kaznuje ljudi, ki so ukradli sendvič - kurje tatove, psi lajajo, karavana gre dalje. PREKRATKA IN NEUNČIKOVITA JE BILA VOJNA ZA SLOVENIJO 91, TAKRAT BI SE MORALA TA NESNAGA POČISTITI.

PoliNIĆ (ni preverjeno)

Tak trbej ka nede vse po Polanićovo
Vej pa nej un občina

isti (ni preverjeno)

Ka pa ma Polanič s tem? A tebi je potem ok takšno stanje kak je to zdaj v centru Sobote s to postajo? Če že ostane tam naj jo vsaj nekšnega vraga posodobijo, saj pa to izgleda kot iz 60 let prjšnjega stoletja.

In reply to by PoliNIĆ (ni preverjeno)

narod je čuda (ni preverjeno)

Polanič ma v lasti tisti mali del zemle v začetki Partizanke ulice, prejk od Cafe Art kak je zagrajeno pa plevel gor raste samo. Pred lejtami se je tu ščelo začati delati samo so se podpisi zberali pa se je te vse doj stavilo.

In reply to by isti (ni preverjeno)

Gn 13 (ni preverjeno)

Podpise so zberali obcani , sosedje, zamisli si hrup med temi stavbami ter promet po teh ozkih ulicah. Nihce pa ne more prisiliti AP , ki je v zasebni lasti in verjetno, glede na stanje ko ni vec skoraj nic potnikov, tezko shaja z primestnim prometom , da vlaga v nedonosno investicijo! Saj je sama zelezniska postaja sebi namen, razen par solarjev ( ki jih vecinoma pripeljejo starsi ni zive duse na njej.) Zeleznice so v drzavni lasti in si lahko privoscijo prazne potniske vlake, zasebna firma pac ne! Pac bo potrebno vrcti tisti nacrt v kos in urediti na tem lepem mestu kak dodatni park, otrosko igrisce, vse v korist kvalitete zivljenja obcanov, ne pa nekih investitorjev
!

In reply to by narod je čuda (ni preverjeno)

narod je čuda (ni preverjeno)

Vejpa što bi te drugi zbero podpise či nej občani pa sosede?

In reply to by Gn 13 (ni preverjeno)

komunista (ni preverjeno)

Vrag naj vzame ap Murska sobota

Cezar (ni preverjeno)

prideš iz drugoga kraja, stopiš iz avtobusa sredi ničega, z kuframi ali vrečkami v rokaj, te moreš iti kolimeter do centra - vmes gregorčičova, hotela nindri, se obrneš pa odideš - nigdar te več nega nazaj. tudi če si domači, pa ščeš ka kupiti ali zrihtati v centri se pa moreš najpre 1 km v en kraj, pa te še v drugi kraj, boug ne daj ka si starejši pa betežasti pa moreš do doktora. prometna logika sobote je mimo, promašaj, bedastoča. Selitev - zakoj že ?

Klantos nekdanji (ni preverjeno)

Hehe, dobro napisano , kak da bi se vrno 30 ali pa vec lejt nazaj, kak scenarijij za film na tou temo bi lejko napiso!

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Če de velki biznis center polek pa garaže de jih motil hrup aftobusof. Pa prazna parcela de se fajn nekomu ppdarila. Turistov pa otaq ni če hotela ni. Bojo napravili postajo pri eks panoji.

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

grobar (ni preverjeno)

Cezar,tij bi lekar mel vse objekte v 100 meterskemu obsegu,ali?

Klantos nekdanji (ni preverjeno)

Ka do lejko oca s cekron, pa mati z ruto na glavi pa v frtoji hitro vse opravili, samo za takse bi trbelo zeleznisko postajo v center mesta postaviti , ka do poleg avtobusne lejko sli na pecenoga piceka, ali pa v Centralo na vampe, pa te v blagovnico ali pa soping na spricer, te pa h doktori v zdravstveni dom , pa h hohsteteri se se slikat za maloobmejno.... evo,

In reply to by grobar (ni preverjeno)

Cezar (ni preverjeno)

ne gučin za sebe pa sobočance, do centra man 1,5 km, odin peški ali z biciklinon, pitan se za druge

In reply to by grobar (ni preverjeno)

Slabokrvni (ni preverjeno)

Dečki tij imena Družb pa tüti tej kerefeke občine me spominja na velko lopovčino in informativno dobro zorganizejrano glede lasništva (prej naj občina nam plača (EN MILION €)pa odamo geli Banfi pa cigan ??? )investicija STOU ĐURĐOV 💸🪓prosim vas šofejri so pa v avtobusaj kak zombiji …

realnoo (ni preverjeno)

IN KAJ JE NAROBE S TRENUTNO LOKACIJO?

gostja 426 (ni preverjeno)

Živim v bližini AP, nimam nič proti, da ostane tu. Bolj me moti nesposobnost vodstva, da uredi kakovosten prevoz. Nekaj linij za LJ ni dovolj, da bi bili ponosni nase. Šoferji se požvižgajo na čas, odhajajo z zamudo, eni še vedno niso odstranili koronskih prevlek za prednje sedeže, ne poznajo postaj in ne ustavijo na njih, premalo premišljeni vozni redi, avtobusi brnijo več minut med čakanjem (čeprav je prižgan motor več kot tri minute prekršek in neodgovornost do okolja) ... To je problem, ne lokacija.

Karl Marx (ni preverjeno)

Zasebni lastniki podjetij so večinoma lopovi. Oni bi radi, ka njin občina (beri davkoplačevalci) zašenki napravijo postajo, oni bi pa samo kasejrali.

Gn 13 (ni preverjeno)

Resno, prestite ka piše v clanku, AP - ju ni v interesu iti v nedonosno in nepotrebno investicijo! Trenutna je tako prevelika in zastarela, se ljubljana nima tak velike. Ce koga ze srbi denar naj jo odkupi, posodobi in da v najem. V tem casu ko ni vec potnikov , se sobocanec vecinoma prazen vozi , je pa cedalje vec kolesarjev , turistov , bi se lahko obcina pobrigala za izgradnjo kolesarskih stez , saj niti ne mores do obrtne cone na kolesu, mislim do OBI -ja, pa ne mi o nevarni skozi Markisavce, ker je niti na desno proti coni ni! Pa povezavo do moravec, puconec , ce smo ze polni ust o brezogljicni bodocnosti,

. (ni preverjeno)

Čudno da vas še nihče ne toži kakšne nevarne stopnice mate.

crveni (ni preverjeno)

Avtobusna naj ostane tu, kjer je, ta sredstva pa se naj vložijo v adaptacijo AP, kot tudi postaviti lokalno avtobusno postajo pri železniški postaji in povezava AP <<ŽP <<.Žal danes nobeni lokalni avtobus ni povezan z železniško postajo.

Starejše novice