Nova ljubljanska banka je v imenu Bernardke Maučec Cigan in Franca Banfija iz Murske Sobote napovedala prevzemno ponudbo za vse redne delnice podjetja Avtobusni promet iz Murske Sobote.

Delniška družba Avtobusni promet Murska Sobota je pred lastniškimi spremembami. Soboška družba je v lanskem letu ustvarila 6,2 milijona prihodkov, od tega največji delež z opravljanjem javnega prevoza potnikov na podlagi koncesijske pogodbe z državo, ki je veljavna do 2.12.2021.

Lansko poslovno leto je AP MS končal z dobrimi 366 tisočaki dobička, a letošnja korona kriza bo zagotovila vplivala na finančno poslovanje družbe. Spomnimo, javni potniški promet je bil zaradi preventivnih ukrepov celo osem tednov popolnoma zaustavljen. 

Večino delnic družbe AP MS si lasti Linija d.d., in sicer slabih 66 odstotkov, kot izhaja iz poslovnega poročila družbe za leto 2019. Večinska lastnica Linije pa je holding Papilio d.o.o., ki ima v lastništvu 55,6 odstotka delnic družbe. Poenostavljeno povedano, Papilio je preko Linije lastnik Avtobusnega prometa Murska Sobota.

Koliko je vreden Avtobusni promet Murska Sobota?

Avtobusni promet Murska Sobota je sicer izdajatelj 96.390 delnic, od tega je bila v letu 2019 knjigovodska vrednost posamezne delnice 73,84 evra. Bernardka Maučec Cigan in Franc Banfi pa bosta najkasneje v roku 30 dneh oziroma ne prej kot v desetih, objavila prevzemno ponudbo. O prevzemni nameri sta že obvestila vse pristojne institucije. 

"Ponudba bo podana, kako bodo pa delničarji odločili, pa je na njihovi strani," nam je nameravani prevzem potrdila Maučec Ciganova, ki pravi da sta oba z Banfijem enakovredna in solidarna partnerja v celotni zgodbi. 

Pooblaščena družba že pod streho in z novim direktorjem

Ravno pri družbi Papilio pa je pred dnevi prišlo do lastniških sprememb, Maučec Ciganova, ki je sicer tudi direktorica AC-Profekt (pooblaščenega prodajalca vozil Peugeot, Honda in Mitsubishi), še ene povezane družbe AP MS, in Banfi, nekoč zaposleni na AP MS, zdaj samostojni podjetnik, sta odkupila deleže preostalih družbenikov.

Direktor družbe Papilio je s prvim septembrom postal Davor Vlahek, ki je na tem mestu zamenjal Ano Kralj. Slednja še ostaja na čelu Linije, dolga leta pa je bila tudi direktorica AP MS, dokler je letos na tem mestu ni zamenjal Darko Kovač. Novopečeni direktor družbe Papilio sicer zaseda tudi številne visoke položaje v več podjetjih, ki so del skupine MSIN, na funkciji pa bo le za določen čas, in sicer do 1.9.2022.

Kot pa izhaja iz sodnega registra oziroma notarskega zapisa soboške notarke Romane Gajšek, sta za nakup deležev družbe Papilio Maučec Ciganova in Banfi 10. avgusta najela posojilo, ki z dodanimi aneksi skupno znaša 1,65 milijona evra, ravno od družbe MSIN d.o.o., z vračilom celotne glavnice do devetega oktobra tega leta. 

Posojilodajalec (in nov direktor) del velikega imperija

Skupina MSIN je sicer eden največjih poslovnih imperijev v državi, ki sta ga ustanovila Marko Mohar in Matjaž Satler, samostojno družbo pa vodita dva direktorja, finančnik Peter Groznik in Radenko Mijatović, sicer znan kot aktualni predsednik Nogometne zveze Slovenije.

V skupino MSIN spadajo poleg matične družbe MSIN še poslovne skupine Cetis, Donit Tesnit, KIG in družbe HIFI Colorstudio Gorenjski tisk naložbe ter DONEP.  Tu so pa še tudi druge povezane družbe ADM Invest, MS Invest, Kremen in ŽIMA.

Bodoča prevzemnica napoveduje širitev poslovanja

Glede nadaljnjih načrtov za razvoj AP MS nam je sicer Maučec Ciganova zatrdila, da drastičnih sprememb ne gre pričakovati. 

"Že 30 let sem zaposlena v podjetju Avtobusni promet Murska Sobota, namen bo zgolj nadaljevanje dobrih praks in kvečjemu širitev določenih linij in programov," nam je zaupala.

Glede virov financiranja za prevzem pa je le dejala, da bodo o vsaki zadevi glede nadaljnjega lastninjenja pravočasno obvestili javnost, več pa naj bi bilo znanega v roku tedna dni. 
 

Komentarji (19)

Alenka Buzerantovšek (ni preverjeno)

Ta zadeva pa bi še bila za olastniniti

Add FCC cbn (ni preverjeno)

Druga z leve??? Malo preverite, ce pa Vas zafrkava leva in desna stran pa je drugo. Druga z leve je Nada Nemec,ki je v pokoju

-ferdo- (ni preverjeno)

Ja, Nadica, od kdaj pa si v penziji..., to je dezinformacija, kaj ne..? ;-)

In reply to by Add FCC cbn (ni preverjeno)

Add FMmm (ni preverjeno)

V penziji je Ja...

In reply to by -ferdo- (ni preverjeno)

-ferdo- (ni preverjeno)

Hahahaha...slabo jo poznaš....

In reply to by Add FMmm (ni preverjeno)

cent (ni preverjeno)

Certifikatski tajkuni.

amberium (ni preverjeno)

upajmo ka de zdaj bole poslovala, ker do zdaj kaj so delali,. jo jo joj. zlasti na čelu s kraljevo. imeli pa bi več dobička, če bi ti idioti preverjali karte, ne pa ka smo se lejko zabadav vozili več tednov.

Alenka Buzerantovšek (ni preverjeno)

to pomeni da so jih zastonj vozili
Se spomni mladih dni
če sem dala šoferi avtobusa
pa mi ni bilo treba plačati karte
mater to so pa bili dobri časi

In reply to by amberium (ni preverjeno)

Sarum (ni preverjeno)

Ti se pomoje marsikomu dala hahah

In reply to by Alenka Buzerantovšek (ni preverjeno)

12 (ni preverjeno)

Zanimivo

Juras (ni preverjeno)

Banfi skriti soboski milijonar...zapomnite si to

čmigo (ni preverjeno)

Fala bougi ka je. Torej smo nej v Soboti vsi srmaki kak nas ščekte eni predstaviti svejti.

In reply to by Juras (ni preverjeno)

Zvc (ni preverjeno)

Tudi gostinci so bili celo 8 tednov zaprete.na njih nese vplivalo?

Edo (ni preverjeno)

To je zdaj tudi tak ce soferi stera da se leko k senki pela nej samo vcasih tak bilo se matrijal pa delo je senka tak ka zenske zmeraj dobrodosle ha ha

Bindi (ni preverjeno)

Samo lastništvo pa dobički, kak pa se dela, pa jim je vseeno, ker se nisce med njimi ne vozi z avtobusom. Zamude ob odhodih, dva avtobusa v par minutah, te pa dvej vori nobenoga, pa gospa, prvič san na tok progi, mi povejte, kak priden do zadnje postaje, ali pa, te plačali ne konce, ka mi mašin crkno. Kak da smo ge v Afrike. Saksi mejsec se stoji na postaji v kolonah pred blagajno kak pred 50 leti ... Ne, tou jih ne zanima. Samo ka so subvencije pa dobiček.

Edo (ni preverjeno)

Bindi ta pa je resnicna cista tak je 👍

Žalost (ni preverjeno)

Žetev vodilnih je na žalost končana... zdaj pa jok in stok pa slaba volja...prej ali slej bi prišlo do tega...gledali so samo za svoje žepe delavci pa na minimalce... malo se zdaj zamislite BIVŠI VODILNI KAKŠNO FIRMO STE IZGUBILI.....ŽETEV JE KONČANA... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Zit (ni preverjeno)

Vse se vrti samo okoule pejnez..... Zalostno!

Edo (ni preverjeno)

To tej vodilne na ap bi ze zdavnaj trbelo zamenjati niti nemajo ustrezne izobrazbe pa so na polozajaj ze dugo neven ge so inspekcije pa institucije ka to ne preverjajo sto ma ustrezno izobrazbo za doloceno mesto pa ce jo ma ge jo je dobo oz kupo! Prisla njin je rit na sekret velki frajeri so bili delali ka so sceli upam samo ka do jih vse zamenjali vodilne ker tu reda vec nej bilo eni soferi so meli vse dobre proge stalno eni pa isti nove avtobuse pa velke place tej steri so njihovi pa kao doj zapejrali svoje avtobuse ka drugi nevej pelato kao ka so njihovi itd.vodilni pa ja eni leko.nesterne so pa jebali pa metali vse pa ta zato so pa odisli soferje pa nemajo soferov...zamenjati jih majku jin jeben

Starejše novice