V Splošni bolnišnici Murska Sobota se je danes sestal Svet zavoda v novi sestavi in za predsednico izvolil Suzano Šuklar, zaposleno v Zdravstvenem domu Murska Sobota, za podpredsednika pa Mirana Forjaniča.

Svet je potrdil komisijo za izbiro direktorja bolnišnice. Rok za prijave na razpisano mesto je 8. februar. Vlada je kot predstavnike ustanovitelja za nove člane Sveta 28. januarja imenovala Hermino Vrbanjšak (občinska svetnica SDS v občini Križevci), Suzano Šuklar (na zadnjih lokalnih volitvah kandidatka SDS za občinski svet v občini Beltinci), Mitjo Perša (direktor Miklavževega zavoda, pod okriljem katerega deluje Vrtec Lavra), Stanislava Sobočana (kandidat NSI na zadnjih županskih volitvah v Občini Turnišče) in Mitjo Slavinca (SMC) namesto dosedanjih Marka Viraga, Dušana Bencika, Simona Jevšinka, Karla Turka in Maje Klemenčič. 

Poleg petih predstavnikov države so v svetu predstavnika zaposlenih Nataša Kreft in Marjan Žekš, predstavnica Zavoda za zdravstveno zavarovanje Tatjana Kolenc in predstavnik lokalne skupnosti Miran Forjanič.

Kot vemo, je v pristojnosti sveta zavoda imenovanje direktorja in to bi se naj zgodilo na naslednji seji, ki bo predvidoma 23. februarja. Še pred pa se bo predvidoma 13. februarja sestala komisija. Rok za prijavo na natečaj za delovno mesto soboške bolnišnice je sicer 8. februar.

Suzana Šuklar je doktorica znanosti menedžmenta kakovosti, zadnja leta je uvajala sistem kakovosti v Zdravstvenem domu Murska Sobota in bila tudi skrbnica sistema; med drugim je zunanja sodelavka Slovenskega inštituta za kakovost in meroslovje, zadnjih pet let se ukvarja s presojanjem sistemov kakovosti po mednarodnih standardih ISO 9001 in EN 15224, zaposlena pa je v Zdravstvenem domu Murska Sobota.   

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
koleslin (nepreverjen)

Ma koga pa briga što je je predsednik -ca .Za šenki ,že ne bo

sop (nepreverjen)

JJ-evi fanatiki

milan36

Janševistični stroj melje. Še dobro, da je Lavre že dobil direktorsko mesto, sicer bi ga dobili mi.

COVIDUS (nepreverjen)

ha ha. vsi tisti ka ste mislili ka bojo drugi v vodstvu bolnišnice ste se ušteli.
vsi ti na novo nastavljeni so zato ka ostane staro vodstvo in tak je prav!

bolnica (nepreverjen)

Ojoj, kak kompetentna... Jojoj

bolnik (nepreverjen)

Informacije o izobrazbi predsednice očitno v bolnišnici daje zelo nekompetentna oseba, ker je ta gospa predsednica doktorica znanosti.

In reply to by bolnica (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Dozdaj je sigdar biu podpredsednik sveta zavoda , zaposleni v bolnici šteri je biu voljeni s strani zaposlenih. Delavce so povozili na cejli bojni črti. Tüj vredi gelte !

Starejše novice