Slika je simbolična (foto: Bobo).
Kot je zapisal premier, je današnji dan posvečen prazniku kulturnega ustvarjanja in izjemnemu pomenu, ki ga kultura nosi v naši zgodovini.

Spoštovanje do kulturnega ustvarjanja je ključno za oblikovanje nacionalne zavesti. »Smo tisto, kar smo, zaradi bogastva naše kulture in zgodovinske dediščine«, je v poslanici ob današnjem kulturnem prazniku zapisal premier Robert Golob. Ob prazniku je tudi povabil k obisku kulturnih ustanov. 

Kot je zapisal premier, je današnji dan posvečen prazniku kulturnega ustvarjanja in izjemnemu pomenu, ki ga kultura nosi v naši zgodovini.

Premier čestital tudi letošnjim Prešernovim nagrajencem

»Slavimo izjemne ustvarjalke in ustvarjalce, ki so skozi stoletja pustili neizbrisen pečat v slovenski kulturi in umetnosti, hkrati pa več pozornosti namenjamo tudi umetnikom in umetnicam, ki ustvarjajo danes in tako sooblikujejo narodovo prihodnost,« je navedel.

Premier je tudi čestital letošnjim Prešernovim nagrajencem in povabil k temu, da bi današnji dan posvetili kulturi in obiskali kulturne ustanove. »Skupaj soustvarjamo in varujemo bogastvo, ki določa in oblikuje našo identiteto,« je še zapisal.

Komentarji (14)

komukista (ni preverjeno)

gnilo truplo

jp (ni preverjeno)

Holob ti pa kultura sta dva pojma .... daleč od realnosti pa nekje v blatu

pametni (ni preverjeno)

naj si rajši gre ogledat stavbo na litijski

Niko i ništa (ni preverjeno)

Janšistom rejdno rejže gvinte. 🙃

kuntakinte (ni preverjeno)

...gda me Goloub vabi na kulturne dogdke...te me srat ptijsne...

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

I mene isto

In reply to by kuntakinte (ni preverjeno)

LNZ (ni preverjeno)

Ne čudim se, da stavkajo, saj niti zdravstvena ministrica nit Golob ne prideta na pogajanja. Čeprav so jim obljubili nekaj in to podpisali, zdaj pa tega vlada ne priznava več. Podpisanih zavez se je potrebno držati. Mediji zelo subjektivno prikazujejo celotno ugodbo, jasno usmerjajo mnenje proti zdravnikom. Jaz sem drugačnega mnenja - še vedno, ko sem bil na kakem pregledu so bili prijazni in strokovni, nimam jim kaj očitat. Da je njihova najvišja plača, ki jo lahko dosežejo 2500 eur neto, pa povsem razumem, da želijo več in si tudi zaslužijo več. Sam delam v gospodarstvu in glede na svojo usposobljenost ne bi bil pripravljen delati za tak denar. Zaslužijo si boljše plačilo in predvsem več hvaležnosti in boljši odnos od ljudi, ki jim pomagajo

eh koji..... (ni preverjeno)

z bogastvom kulture in zgodovinsko dediščino nemre povprečen slovenec živeti, še manj pa preživeti. Ljudje v tej državi niso srečni, predvsem delavski narod ne, ker delajo pod minimalcem zato, da se lahko taki kot je ta leteča podgana in njegovi minioni živijo na veliki nogi. Poberejo pa vse, kar je možno, še tisto težko pridelano plačo, za katero nekateri delajo FIZIČNO DELO.

Gavran (ni preverjeno)

Če do šče LEVIČARJI dugo na oblasti de kulturna dediščina šla v 3 krasne.

Janez Janša (ni preverjeno)

On vabi na oglede, jaz ga pa vabim da z svojo koalicijo odstopi in si skrajša muke. Vse drugo je umiranje na obroke

Niko i ništa (ni preverjeno)

On ni lolek iz prejšnjih vlad, narod bo odločil na volitvah.

In reply to by Janez Janša (ni preverjeno)

komukista (ni preverjeno)

lolek je lolek

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

golub je GOTOF

Unbeliever? (ni preverjeno)

Golob vabi k obisku kulturnih ustanov,odsvetuje pa obisk pri zdravniku.

Starejše novice