Zaradi gradbenih del na številnih ulicah v središču Murske Sobote je v zadnjem času vse bolj oteženo parkiranje. Preverili smo, kje je sploh še mogoče brezplačno parkirati in kakšna je gneča na brezplačnih parkiriščih.

Vsakodnevna gneča, pomanjkanje parkirišč, kazni mestnih redarjev in nejevolja voznikov. Takšen scenarij je v središču Murske Sobote v zadnjem času že skorajda stalnica.

Na Gregorčičevi in Slomškovi ulici so že več mesecev v teku gradbena dela, kar povzroča, da se vsakodnevno spreminja režim parkirišč.

Vse bolj se možnost brezplačnega parkiranja umika na obrobje mesta. Preverili smo, kje v Murski Soboti je sploh še možno brezplačno parkirati.

Kje v Murski Soboti je še mogoče brezplačno parkirati?

Težave so predvsem v dopoldanskih urah, ko se jih večina pripelje v središče Murske Sobote na delo ali po opravkih.

Takrat je praktično nemogoče najti parkirišče v ustrezni bližini. Če se ga že najde, pa je to seveda plačljivo, pogosto pa vozniki z izogibanjem plačevanja parkirnine tvegajo kazen.

Ker bi vsi radi za parkiranje plačali čim manj oziroma celo nič, so najbolj na udaru ravno brezplačna parkirišča.

Odpravili smo se na ulice v središču Murske Sobote in preverili, kje je še mogoče brezplačno parkirati in kakšna je gneča v dopoldanskem času.

Parkirišči na Gregorčičevi ulici

Med večja brezplačna parkirišča v Murski Soboti zagotovo uvrščamo parkirišči na Gregorčičevi ulici. Eno se nahaja v bližini optike Clarus oziroma nasproti kavarne Renome, drugo pa je v bližini Doma starejših Murska Sobota oziroma v bližini gostinskega lokala Il Cafe.

Tam že od nekdaj parkirajo številni. Tako stranke omenjenih lokalov, kot tudi zaposleni v središču Murske Sobote ali tisti, ki imajo opravke v centru mesta, nekateri tudi vsakodnevno. 

Parkirišči sta priljubljeni predvsem zaradi tega, ker sta veliki in omogočata brezplačno parkiranje praktično cel dan, včasih pa so določeni avtomobili tam tudi po več dni. 

Tudi danes v dopoldanskem času je bilo tam zaznati večjo gnečo. 

Območje nekdanjega Potrošnika

Zelo oblegano brezplačno parkirišče v središču Murske Sobote je tudi na območju nekdanjega Potrošnika oziroma zemljišče v bližini Policijske postaje Murska Sobota.

Vse, odkar so staro stavbo na tem zemljišču porušili, torej že več kot leto dni, je tam vsakodnevna gneča

O omenjenem parkirišču smo sicer poizvedovali že v lanskem letu. Takrat nam je Mercator, ki ima v lasti to zemljišče zatrdil, da ne gre za javno parkirišče. 

»Gre za zemljišče v Mercatorjevi lasti, ki ni javno parkirišče, na njem pa je možno parkiranje izjemoma s predhodnim soglasjem,« so pojasnili za Sobotainfo. 

Kot kaže, pa temu vendarle ni tako. Danes so bili tam parkirani številni avtomobili, nekateri celo na travi in ob straneh parkirišča.

Parkiranje pri stavbi MOL in pri železniški postaji

Večje število parkiranih avtomobilov je tudi nasproti od območja nekdanjega Potrošnika. Na Slomškovi ulici pri poslovni stavbi MOL Slovenija so vsakodnevno zasedena vsa parkirišča označena z belo cono.

Ali jih koristijo zgolj zaposleni v stavbi ali tudi ostali, pa ni znano. 

Podobno je tudi na Ulici arhitekta Novaka, ki pelje proti železniški postaji. Tam so bili danes parkirani avtomobili ob straneh ceste in na parkirišču pri železniški postaji. Tudi tam je parkiranje za zdaj brezplačno. 

Parkirišča na Kopališki ulici

Večje število parkiranih avtomobilov smo opazili tudi na parkirišču pri Letnem kopališču Murska Sobota oziroma na Kopališki ulici.

Tam je parkiranje brezplačno in na voljo vsem, je pa morda nekoliko oddaljeno iz središča mesta.

Številni avtomobili so bili sicer včeraj dopoldne parkirani tudi pri športnem centru Spartacus, kjer velja možnost parkiranja za obiskovalce Spartacusa.

Parkirišče na Industrijski ulici

Brezplačno parkiranje je med drugim možno tudi na Industrijski ulici za Avtohišo Kolmanič & Dokl oziroma v bližini krožišča in nekdanje stavbe Mure ter nasproti od murskosoboškega pokopališča

Tam smo ob našem pregledu v dopoldanskem času zaznali nekaj parkiranih avtomobilov, ni pa bilo pretirane gneče. 

Parkiranje pri Gasilskem domu Murska Sobota

Številni pa za namene brezplačnega parkiranja izberejo tudi parkirišče pri Gasilskem domu Murska Sobota.

Na tem parkirišču je sicer jasno navedeno, da je namenjeno članom Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota oziroma uporabnikom prostorov v gasilskem domu. 

Ker pa to nihče ne preverja, se tam, predvsem odkar je v teku prenova Slomškove ulice, vsakodnevno znajdejo številni avtomobili, tudi ob našem obisku ni bilo nič drugače. 

Parkirišče pri zdravstvenem domu

Vedno polno pa je tudi parkirišče pri Zdravstvenem domu Murska Sobota.

To parkirišče je sicer v modri coni in je plačljivo, a omogoča brezplačno parkiranje s parkirno uro do dve uri. Za dve uri brezplačnega parkiranja ga koristijo številni, tudi ob našem preverjanju so bila tam zasedena vsa parkirišča.

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
21212121 (nepreverjen)

Raje pišite ,da se na vseh teh parikiriščih in še dodatnih po MO MS obeta plačljivo parkiranje. Ta gramozirana parkiršča se bojo spremenila v cono 3 in bojo tudi plačljiva . Ura parkiranja bo stala 0,30 cent ali pa bo potrebno kupit letno dovolilnico , ki bo stala 100 € oz. je to podoben strošek , kot letnja vinjeta .

itakjetak (nepreverjen)

In čisto prav je tako. V vsakem mestu se plačuje parkirnine. Tu v Soboti bi pa vsi vse zašenki meli.

In reply to by 21212121 (nepreverjen)

Rikardo (nepreverjen)

Za cono 3 bo celo letna dovolilnica stala 40€

In reply to by 21212121 (nepreverjen)

Parkirnina (nepreverjen)

Ja in kaj zdaj? Če parkiraš moraš plačati. Pelaj se z avtobusom.

Pulo (nepreverjen)

Ka bluzite palik? Vaj pa na Slomskovi in Gregorcicovi ze pred deli neje bilo parkirisc tak ka ta dela nikak ne vplivajo na moznost parkiranja.

Cezar (nepreverjen)

prometna politika v soboti je katastrofa ... parkirišč v nega, tisto malo ka je neurejeno ali odmaknjeno od uporabnih lokacij, javni prevoz še slabše ... zato center niti nemre živeti ... što koli je glavni urbanist v soboti to dela zelo zelo slabo

of majči (nepreverjen)

ne motaj. ti bi se verjetno še notri odpelo, ka bi ti bilo zadosta pouleg

In reply to by Cezar (nepreverjen)

tnt66 (nepreverjen)

so zadeve ,kere nemres zhrihtat v eno ali dve uri,ge si vido ka so nasi uradniki brzi
peski do trgovine pa nazaj,majmuni majo krila,budale

. (nepreverjen)

redarji se naj malo okole glasbene šole spreodijo med 15h pa 16h

Travanarava (nepreverjen)

Zakaj pa? Ka vsen vse smeta ..

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

zato ka staršom žmetno sparkirati 100m fkraj, trbej cejli pločnik zaparkirati ka nemre človek peški mimo, razen po cesti. ne razmin logike ka trebej po otroka z avtojem vse do vrat šole priti? malo ga sprešetaj pa nede telko debelosti

In reply to by Travanarava (nepreverjen)

borko (nepreverjen)

tak je ...na sptš tudi deco vozijo do rampe...tan pa čista zmeda..ovi se stavijo pred rampof zaposleni na šouli pa čakajo kda se gospoda odpelajo ka te lejko parkerajo...mislin bolano zares..

In reply to by . (nepreverjen)

Lajati je lepo (nepreverjen)

Ja spoklati je. Ka sploj mas ti s tem ge sto parkira?

In reply to by . (nepreverjen)

Parkirnina (nepreverjen)

Ljudje se bunijo za podražitve, za avto (ali pa dva, tri) pa majo vsi.

Ankica (nepreverjen)

Vsi niso prejemniki socialne pomoči in ne poležavajo na kavču, morajo priti v službo, zato rabijo avto. In prostor za parkiranje.

In reply to by Parkirnina (nepreverjen)

opla (nepreverjen)

Sledeč tvoji družbeno angažirani logiki: prostor za parkiranje (in manevriranje) naj torej zagotovi delodajalec.

In reply to by Ankica (nepreverjen)

aoxd (nepreverjen)

tako ali tako imajo že skoraj vsi pilote od ramp katere jim je komunala podelila pa parkirajo na parkiriščih pri blokah.

. (nepreverjen)

VRno san se z ene velke drzave nazaj, ge je na miljon avtojov na miljone in nega problema z parkirisce. Telko praznih parkirisc san se nej v zivoti vido . In problematika z stanovnaji . Ampak nej prinas to traja lejta in lejta . Namesto ka be se kaj gradijlo. Pa mamo jako dobre arhitekte in inzenire pa vse . Zalostno

asdasad (nepreverjen)

ne bi zna za velko drzavo,nej si zgubo

lukčev mesec (nepreverjen)

Mi dol visi za parkirišča v centru !!!

Vsaka dobra trgovina ali lokal ima svoje parkirišče dovolj veliko.

Na obrobju Sobote je vse, kar rabimo.

In dovolj parkirišč.

Tuga (nepreverjen)

Elektro avti naj parkejrajo zastonj, bencinari simbolična parkirnina, smrdeče dizle pa za haseh skasirati, ka se nedo v center silili not.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice