Je v Murski Soboti na voljo novo parkirišče?

Poročali smo, da je v središču Murske Sobote vedno manj parkirišč. Občina se namreč skladu s sprejeto Celostno prometno strategijo zavzema, da bi v mestu bilo čim manj avtomobilskega prometa, poleg tega pa tudi z gradnjo vse več poslovno stanovanjskih objektov v Murski Soboti prihaja do pomanjkanja parkirnih mest. 

V zadnjih dneh pa je na območju nekdanjega Potrošnika opaziti večje število parkiranih avtomobilov. Preverili smo ali gre za novo javno parkirišče in ali je parkiranje brezplačno.

Zemljišče v Mercatorjevi lasti

Zemljišče v bližini Policijske postaje Murska Sobota je sedaj v lasti Mercatorja, kjer je v prihodnje predvidena izgradnja trgovskega centra v velikosti približno 4.350 kvadratnih metrov, v sklopu projekta pa je poleg parkirišča predvidena še ureditev zunanjih zelenih površin, površin za pešce in kolesarskih stez ter otroško igrišče.

Vrednost celotne investicije je ocenjena na okoli sedem milijonov evrov.

Parkiranje možno le izjemoma

Za več informacij smo se obrnili na Mercator, lastnika zemljišča.

»Gre za zemljišče v Mercatorjevi lasti, ki ni javno parkirišče, na njem pa je možno parkiranje izjemoma s predhodnim soglasjem,« so povedali za Sobotainfo. 

Odgovorov na vprašanja, zakaj so se pri Mercatorju odločili za to in ali je parkiranje zastonj ter kako dolgo se bo lahko tam še parkiralo, glede na izgradnjo trgovskega centra, nismo prejeli. 

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Občina se namreč skladu s sprejeto Celostno prometno strategijo zavzema, da bi v mestu bilo čim manj avtomobilskega prometa, poleg tega pa tudi z gradnjo vse več poslovno stanovanjskih objektov v Murski Soboti prihaja do pomanjkanja parkirnih mest.

Nedo pregnali samo avtomobilski promet, ampak tudi ljudi.

helmut (nepreverjen)

Točno tak sobota je nej Ljubljana ka ma 300.000 lidi ampak samo 10.000. ostali pa moremo v Soboto nekak priti celo v center. Pa naj mi nišče ne guči ka naj ge z Pertoče v soboto peški idem.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Opčinari se trudijo da bi čimbolj zmanjšali število parkirišč.

. (nepreverjen)

Na ulici nar. heroja rozmana so rasformirali parkirišča za trgovine in napravili par placof za bočno parkiranje na drugi strani ceste. Stranka lahko tako gre 100 metrof do prehoda ali pa mimo in ga bojo kasirali. Če so trgovine in posl. Prostori naj bila parkirišča, stanovalci blokof imajo svoja parkišča. Spet je 10 prostorov uničenih.

In reply to by . (nepreverjen)

Brihta (nepreverjen)

14 stanovanj za mlade družine na Slovenski brez slehernega parkirišča. Me že zanima, če se bo selil fitnes center.

black panter

naj rajši povej,zakoj so še nej podrli tisto podrtijo poleg fursa

romar (nepreverjen)

To je prava starinska umetnina nej podrtija. Tu bo grof Prekmurski Joško Horvatov imel pisarno.

In reply to by black panter

Casoisbak (nepreverjen)

Vse ka delajo delajo na pol, ce so ze rusili potrosnikove stavbe bi naj tudi to grdostijo, pa valjda nede pa sto modruval da je spomenisko zascitena pa v oklepaju tuj drogerasi nucajo svoj plac, saj so kolodvorsko gostilno isto leta pustili propadati! Naj tile obcinari razlozijo zakaj na eni strani dobivamo res lepso mursko soboto, na drugi pa dopustijo take anomalije! Saj ni vazno ce je privat last, kazi podobo mesta, za kaj takega bi lahko postavili mejo!

In reply to by romar (nepreverjen)

Starejše novice