Danes je bila slavnostna seja občinskega sveta občine Moravske Toplice s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad ter s kulturnim programom in druženjem.

Slavnostna seja občine Moravske Toplice se je začela ob 16. uri pri vaško-gasilskem domu v Noršincih. Zbrane je nagovoril župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač.

Priznanje občine Moravske Toplice sta prejela Jožef Kulčar iz Filovcev, za dolgoletno uspešno opravljanje dela v prostovoljnih društvih, v Krajevni skupnosti Filovci in v občini ter Viljem Kianec iz Fokovcev, za dolgoletno sodelovanje pri različnih projektih posodabljanja življenjskega okolja v Fokovcih.

Nagrado občine Moravske Toplice je prejel ženski pevski zbor »Marjetice« Društva upokojencev Moravske Toplice ob 20. obletnici delovanja za obogatitev pevske kulture v občini, pokrajini in širše.

Veliko zahvalno listino je prejel Franc Kodila iz Martjancev, za dolgoletno delo na področju športa, turizma, prostovoljstva in v lokalni skupnosti.

Priznanja župana so prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota, Jože Črnko, podjetje Visko in Jožef Horvat, poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, ki je priznanje dobil lansko leto, ker se pa podelitve takrat ni udeležil, se mu je priznanje predalo letos.

Sledil je kulturni program, v katerem so sodelovali krajani in krajanke Noršincev, ter pogostitev in druženje ob glasbeni skupini Weekend Band.

V okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna v letu 2023 so ocenili kraje v občini Moravske Toplice

Čisto in urejeno okolje, ohranjena naravna in kulturna dediščina, zanimivi  turistični produkti, vse to vpliva na prepoznavnost kraja, predvsem pa na zadovoljstvo domačih in tujih gostov.

Letos je v Sloveniji potekalo že 31. ocenjevanje krajev v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna, zato je Občinska komisija za ocenjevanje krajev dne 6. septembra 2023 v skladu z upoštevanimi kriteriji, določenimi v ocenjevalnem obrazcu, opravila ogled oziroma izvedla ocenjevanje krajev v občini.

Kraji so glede na število prebivalcev razvrščeni v naslednje tri kategorije: manjši kraj, srednji kraj in večji kraj. Ocenjevali so se vsi kraji v občini, razen kraja Moravske Toplice, ki se ocenjuje na državni ravni. Poleg priznanja je vsak nagrajeni kraj prejel tudi bon v vrednosti 500 evrov.

Najlepši med manjšimi kraji so tako postali Ratkovci, med srednjimi Mlajtinci in med večjimi Bogojina.

Komentarji (6)

zgzg (ni preverjeno)

Brzi Joško prišo ka se nagej.

Njiva 4444 (ni preverjeno)

No fain ka si napiso..rabis aplavz

In reply to by zgzg (ni preverjeno)

Ograček (ni preverjeno)

Zakoj ne ploskaš. Povabe ovo,ka jo skrbi pa zaplešita.🤣

In reply to by Njiva 4444 (ni preverjeno)

Trotldorf (ni preverjeno)

Tü de še pestro gnes🤣🤣

geza mezga (ni preverjeno)

Kaj pa jaz Geza Mezga iz Čikekče vasi??? Joco brzi pa je spet vse požderal potem se je pa posral in zasmrdel!!!!

(ni preverjeno)

Noršinske ženske so med lepšimi v Pomurju.

Starejše novice