Ob 25-letnici so v Novartisu v ospredju inovacije in uresničevanje ciljev za doseganje podnebne nevtralnosti.

Ob začetku delovanja Zelenega tima, ki bo širil kulturo okoljske trajnosti v Novartisu v Lendavi, so Janez Magyar, župan Občine Lendava, Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka d.d. in Novartisa v Sloveniji, ter Simon Rečnik, direktor Trdnih izdelkov Lendava, skupaj posadili drevo prijateljstva. 

Zaposlenim na lendavski lokaciji ga je podaril župan ob začetku delovanja t. i. Zelenega tima (Green team), skupine motiviranih zaposlenih, ki spodbujajo zelene predloge in krepijo okoljsko zavedanje. Ob  pa so na lokaciji posadili še osem novih dreves. 
 

Ničelne emisije toplogrednih plinov do leta 2030

V Novartisu načrtujejo, da bodo ničelne emisije toplogrednih plinov uresničili že do leta 2030 in sočasno dosegli tudi nevtralno rabo vode ter plastike. V nadgrajevanje kulture okoljske trajnosti in zelenih izboljšav se s svojimi predlogi vključujejo tudi zaposleni.  

Kot so poudarili, prizadevanja za odgovorno rabo naravnih virov povezujejo zaposlene in izboljšujejo skupnosti:

»Ponosni smo, da se Novartis uvršča med okoljsko odgovorna mednarodna farmacevtska podjetja in k uresničevanju ambicioznih okoljskih ciljev se zavezujemo tudi v prihodnje,« je izpostavil Robert Ljoljo.

 
 

Največji zaposlovalec v Lendavi

Tudi kultura trajnosti, zlasti raznolikosti in vključenosti, je eden od številnih razlogov, da je Novartis v Sloveniji v začetku leta osvojil mednarodni naziv »Top employer«. Ob letošnjem prvem četrtletju je presegel število 5000 zaposlenih, v občini Lendava pa je z več kot 700 zaposlenimi največji zaposlovalec.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fujd (nepreverjen)

Pa največji onasnezevalez

Igen (nepreverjen)

Kar Madžar(i) posadijo, vse dobro raste.

GorickE (nepreverjen)

S koga se norca delajo? Naj raje povejo kelko paperov dnevno za bv printajo...

Janez 78 (nepreverjen)

V toj vročine so drejvo presajale 😱

Starejše novice