V občini Razkrižje so pripravili dve očiščevalni akciji na 10-kilometrskem območju najbolj prometnih cest.

Ob pregledu stanja cest so v občini Razkrižje ugotovili, da so na plano prišli številni odpadki, ki so jih posamezniki pustili za seboj. Največ je bilo ravno odvrženih pločevink od piva, v obcestnih jarkih pa je bilo moč videti tudi kolesa od avtomobilov, gume in druge odpadke, ki sicer ne sodijo v naravno okolje, temveč v zbirno mesto za odpadke.

Organizirali dve očiščevalni akciji 

Prvo očiščevalno delovno akcijo so v občini pripravili na najbolj kritičnih točkah od konca vasi Razkrižje proti naselju Mota, nato pa so v naslednjih dneh organizirali še drugo.

Tako so v občini samo na dveh zelo uspelih čistilnih akcijah očistili in pospravili smeti na najbolj prometnih občinskih in vseh državnih cestah, ki peljejo skozi občino Razkrižje proti Ljutomeru, Veržeju, čez most reke Mure proti Prekmurju.

Zavarovalnica Triglav jih je podprla

Gre za deset kilometrsko območje cest, ki so sedaj očiščene in upajo, da za dalj časa. Izvedbo čistilne akcije je podprla tudi Zavarovalnica Triglav, ki je Občini Razkrižje v skrbi za prometno varnost donirala odsevne brezrokavnike ter kemične svinčnike.

Vsi prostovoljci so na čistilnih akcijah upoštevali navodila in ukrepe za preprečitev širjenja koronavirusa ter cestno prometne predpise, saj so ves čas zadrževali ob robu cest in v jarkih.

J.Ž.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
feri11 (nepreverjen)

Me zanijma, što de v okolici BTC-ja puco svinjarijo, štero McDonaldsovi visiko ekološko osveščeni debelajzari odmetavajo dnevno v neverjetni količijnaj???? Glandalo drujžbe!!!! V vrsti sami Audiji pa slični na lizing, notri pa debeli pujceki brez pameti... Se opravičujen pravin pujcekon, šteri majo gnesden menje špeja pa več pameti od zgoraj omenjeni....

stara (nepreverjen)

Odličen komentar!!!! čista resnica. Pa ne samo tu, tudi ob goričkih cestah je tako. Vse posvinjano od raznovrstnih embalaž za pijačo in jedačo.

Žukelo (nepreverjen)

Mac bi mogo +20€ za embalazo kasejrati pa ce bi jin nazaj pripelo bi dobo nazaj teh 20€ pa te tej "svinje" nebi samo tau tak ta metale!!🐷

Starejše novice