Gasilci so posredovali ob trku osebnega vozila ...

Dve mladi dekleti, sicer gasilki, sta se z osebnim vozilom peljali iz Murske Sobote v Ižakovce. Osebno vozilo sta hoteli zaustaviti, a jima zaradi hitrosti in nepazljivosti ni uspelo.

S sprednjim delom je vozilo trčilo v zid vaško-gasilskega doma. Ponesrečenki sta uspeli na pomoč poklicali center za obveščanje 112, ki je na pomoč aktiviral gasilce reševalce Prostovoljno gasilsko društvo Ižakovci. Ti so prihiteli z dvema gasilskima voziloma in se takoj lotili reševanja ponesrečenk. 

Ker sta bili osebi ukleščeni v osebnem vozilu, so se odločili, da bodo odstranili stranska vrata avtomobila, zadnji del in streho. Sledil je razrez avtomobila s hidravličnim orodjem.

Na srečo je šlo le za gasilsko vajo!

Intervencijska vaja

Vodja intervencije pri reševanju ponesrečenih oseb Blaž Mlinarič iz Prostovoljnega gasilskega društva Ižakovci je povedal, da so gasilci mladim gasilcem in občanom vasi Ižakovci prikazali vajo tehničnega reševanja.

Poleg gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva Ižakovci so jim na pomoč pri reševanju in razrezu osebnega vozila priskočili gasilci iz Poklicne gasilske enote Nafta Lendava in Prostovoljnega gasilskega društva Beltinci. Najprej so zavarovali kraj nesreče. Dva gasilca sta stala ob strani in v rokah držala ročnika, da bi v primeru, če bi osebno vozilo zagorelo, začela gasiti.

Sledil je hiter iznos ponesrečenih oseb, pri čemer je bila ena izmed njiju ukleščena v vozilu, zato je bilo reševanje težje, a tudi strokovno natančno. Pri svojem delu so gasilci reševalci uporabljali škarje – hidravlično razpiralo za razrez ‒ in drugo opremo za tehnično reševanje.

Obe poškodovani osebi so gasilci varno in strokovno odnesli iz avtomobila, ju položili na nosila, potem pa ju predali v oskrbo zdravstvenemu osebju, saj sta bili predvsem zaradi trka in stekla zelo poškodovani.

Na vaji tehničnega reševanja je sodelovalo sedem gasilcev, ki so svojo nalogo opravili z odliko. Čeprav je šlo le za reševalno vajo, so vsi, ki so si jo ogledali, spet spoznali pomembnost dela gasilca reševalca v prometni nesreči.

Vajo sta pripravila Prostovoljno gasilsko društvo Ižakovci in komisija za mladino pri Gasilski zvezi Beltinci. Koristna je bila predvsem za mlade gasilce, ki so se lahko poučili, kako ob prometnih nesrečah reševati poškodovane osebe iz osebnega avtomobila.

Komentarji (5)

Stanislav Z (ni preverjeno)

So meli po vaja kaksno aktivno spolno orgijo?

realnoo (ni preverjeno)

Seveda tebe so zlorabljali.

In reply to by Stanislav Z (ni preverjeno)

Panter910 (ni preverjeno)

Ti si res budala da takšne gluposti piseš.

In reply to by Stanislav Z (ni preverjeno)

Brgujd (ni preverjeno)

Iju,iju hungariu.

Karl Marx (ni preverjeno)

citiram
Gasilci z razrezom vozila reševali mladi dekleti
Komentiram
A le bi bili pa stari babi jih pa nebi reševali

Starejše novice