V Socialno varstvenem zavodu Hrastovec (SVZ Hrastovec) je prišlo do izbruha okužb s koronavirusom. Več kot 50 stanovalcev so zato preselili v športno dvorano.

Iz SVZ so danes sporočili, da so včeraj popoldne uspešno preselili zdrave stanovalce iz depandanse C v športno dvorano v Voličini. S pomočjo civilne zaščite Lenart, prostovoljci in zaposlenimi zavoda Hrastovec so poskušali stanovalcem pripraviti čim bolj udoben in domač ambient, da bivanje ne bi bilo preveč stresno in naporno.
 

Prvo noč so preživeli dobro in so zadovoljni z bivalnimi pogoji. 

Število okuženih se je še povečalo

Včeraj je bilo v SVZ Hrastovec okuženih 41 stanovalcev, štirje so potrebovali bolnišnično oskrbo in 20 zaposlenih, danes so te številke še višje. 

“Po današnjih rezultatih testiranj je v SVZ Hrastovec okuženih 43 stanovalcev, od tega jih pet potrebuje bolnišnično oskrbo. Okuženih je tudi 26 delavcev.” 

Na depandansi C - iz katere so izselili zdrave stanovalce, se je v skladu s pripravljenim kriznim načrtom, ki je bil tudi potrjen s strani epidemiologinje, infektologinje in vodje regijskega tima, vzpostavila rdeča cona z dodatnimi 53 posteljami

Okuženi stanovalci se počutijo dobro

Okuženi stanovalci prestajajo bolezen z zelo blagimi simptomi ali celo povsem brez njih in se počutijo dobro. 

“Zdravljenje je simptomatsko, simptome jim lajšajo podobno kot pri drugih virusnih obolenjih. Menjava okolja in selitev za stanovalce lahko povzroči stresno doživljanje situacije, zato so okrepili psihosocialno podporo.”

Zaposleni vlagajo vse napore, znanje, trud in energijo v zajezitev in širitev okužbe covid-19 v zavodu Hrastovec. Stanovalcem poskušajo v največji možni meri omogočiti kvalitetno in normalno bivanje v zavodu, kljub kriznim razmeram ob upoštevanju vseh priporočil in navodil za preprečevanje okužbe s koronavirusom.

Veliko jim pomenijo spodbudne in pomirjajoče besede, razveselijo se tudi raznih prijaznih gest, ki jim dajo vedeti, da v tem boju nismo sami. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
srrrrrr12 (nepreverjen)

sramota od države! of se pa za trumpa glajza po twitteri... sram ga je lejko v dno dujše! starce v telovadnice klači!

gost6444 (nepreverjen)

ne bluze na pamet

In reply to by srrrrrr12 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Mreža de jih ščitila od koroune.

Starejše novice