Mestna občina Murska Sobota v različnih krajevnih skupnostih v občini načrtuje postavitev otroških igral. Tudi v Černelavcih, kjer pa so naleteli na nepričakovan odpor nekaterih domačinov. Bodo igrala postavljena?

Marsikateri kraj v Sloveniji si želi otroškega igrišča, kjer bi lahko najmlajši in mladi prosti čas preživljali aktivno in stran od novodobnih zasvojenosti. Tako je Mestni svet Mestne občine Murska Sobota sprejel sklep o prerazporeditvi dela dobička s strani Javnega podjetja Komunala Murska Sobota za namen igral za vsa primestna naselja in mestne četrti.

Številni bi se tega veselili, v Černelavcih je očitno drugače. 16 krajanov se je namreč pritožilo zoper načrtovano investicijo soboške občine. Otroškega igrišča si ob svojih domovih ne želijo in predlagajo, da otroška igrala postavijo na drugi lokaciji. Pripravljalna dela za postavitev otroških igral so sicer pred časom že stekla, a so trenutno zaustavljena.

Sosedje nasprotujejo, bojijo se narkomanov

Na zelenici bi že lahko stala tri igrala za otroke, a najbližji sosedje načrtovani umestitvi igrišča nasprotujejo. Dela na zemljišču, sicer v lasti krajevne skupnosti, so ustavili. »Dogaja se to, kar smo si najmanj želeli, da bi se dogajale takšne zadeve okoli otroškega igrišča,« je razočaran predsednik Krajevne skupnosti Černelavci Marjan Forjanič.

16 okoliških prebivalcev postavitvi manjšega tobogana, gugalnice in plezala na tej lokaciji nasprotujejo. Izjav ne želijo dajati, predlagajo pa, da bi se igrala postavila drugje, recimo v okolici vzpetine sredi Černelavcev.

Prebivalci, ki so proti postavitvi igral, se bojijo, da bi se na igralih zadrževali narkomani in tam popivali. Moti jih tudi, da po postavitvi igral ne bi imeli več zasebnosti na svojih zemljiščih. »Pritožniki se bojijo, da bi jih obiskovalci in otroci opazovali, kaj počnejo na svojih domovih, in glasnosti,« povzema Perš argumente tistih, ki so proti igralom.

Luka Perš je zagnal peticijo za postavitev igral.

Peticija za postavitev igral

Po nasprotovanjih pa se je že rodila peticija za postavitev igral. Prav tu se je v času svoje mladosti igral domačin Luka Perš, prvopodpisnik peticije. »Želimo zbrati čim večjo podporo in da bi s tem projektom lahko dobili majhno, a lepo otroško igrišče,« pripoveduje predstavnik zbirateljev peticije in prvopodpisani.

V enem dnevu je zbral 20 podpisov, pričakuje, da se bo številka do zaključka peticije bistveno dvignila. To zemljišče je bilo od nekdaj namenjeno druženju, vedeli so, da bodo njihove parcele mejile na igrišče, zatrjujejo v krajevni skupnosti.

»Namen te parcele je namenjen igrišču oziroma prostoru za druženje. Namen te zelenice je nepomemben, če ga samo kosimo in velja le za pasje stranišče ali sprehajališče,« je jasen Forjanič.

Nasprotniki izpostavljajo kanalizacijo, a tudi ta bo urejena

16 krajanov s prsti kaže na druge težave, ki bi jih občina s tem denarjem lahko uredila. Na primer kanalizacijo, ki ob obilnih nalivih ne zmore požirati deževnice. V drugem taboru pojasnjujejo, da gre za mešanje jabolk in hrušk, in da bo kanalizacija tako ali tako tudi urejena v kratkem.

»Denar v proračunu je namenjen izključno za igrala. Ta denar iz proračuna ne more biti preusmerjen v popravilo kanalizacije,« pojasnjuje predsednik Krajevne skupnosti Černelavci. Glede kanalizacije pa odgovarja: »Rekonstrukcija kanalizacijskega sistema se je že začela in prav jeseni se bo urejal del tega naselja.«

V sosednji vasi igrala že stojijo. V Černelavcih pa bridek priokus pušča gradbena jama. In če je bil namen z otroškim smehom združiti skupnost, se zdaj dogaja prav nasprotno. 

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Brrrrrr (nepreverjen)

Smetana cernelavska

google1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Z igrali prihajajo tudi narkomani, to dobijo v paketu.

Brrrrrr (nepreverjen)

Staro mislenje za moje pojme

In reply to by google1 (nepreverjen)

prrr-2 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To da so igrala v mestih, kjer se otroci iz blokov imajo kam zateči iz stanovanja še razumem, to da pa v vasi kao na podelželju na vsakem vogalu postavljajo igrala, ko okrog hiš velika dvorišča, pa ne štekam?.razen da se koristijo eu sredstva, so ta igrala na vasi večinoma prazna. Nogometna igrišča so pa itak v vsaki vasi.

Si ja...!? (nepreverjen)

Ti si fuknjeni!!!!!

In reply to by prrr-2 (nepreverjen)

vopi0 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

to je sovražni govor. Obnašaj se, razen če imaš IQ napisemu nemunosti primerno nizek.

In reply to by Si ja...!? (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Hahahaha ti si pa ena posebna snežinka ha? Sovražni govor mojo rit eti. Ziher en ovih podpisnikov keri nej ščeo dati izjave, jaki heroji, vsi povrsti. Zgovarjate se na narkomane, samo v bistvi pa neščete ka vas što moti, pa ka vas nedo gledali na zasebno zemljišče kak si rovate po riti. V sran vas lejko, z ten na sliki vred.

In reply to by vopi0 (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Vzemen nazaj ka san pravo za Luko Perša, san malo naroube prešto, ne daj se ded!

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

saga (nepreverjen)

Ni bistvo teh igral,da vsak ima igrala doma, bistvo je da so skupna igrala, otroci se še kako radi družijo. Verjemite tudi vaški otroci se radi igrajo na skupnih igralih-a ni lepša igra v dvoje, kjer je več otrok, nekakšna drugačna socializacija, s tem je otrokov razvoj še bolj plemeniten....Vendar so starši pozabili kako lepo je bilo negdaj ko so se še sami odplazili od doma in se skupno v nekem igrišču naj si gre za nogometna igrišča , gasilske domove, družili. Žal, današnji svet modernih staršeh, modernih misli, moderne vzgoje je sad vsega kar se žal dogaja....kmečka pamet je še vedno in bo pred vsemi...pa lep dan

In reply to by prrr-2 (nepreverjen)

Bučko (nepreverjen)

Teh 16 ljudi, ki so proti je potrebno izseliti v gozd, tam jih ne bo nihče gledal, raz

Cx3 (nepreverjen)

Te pa naj boljše ka jih obzidajo v černelavceh notre z igrali in norkomani.

Bučko (nepreverjen)

Nadaljujem, razen kakšne srnice alu lisicke. To pomeni, da če grem po ulici ne smem pogledati na nikogaršnje dvorušče. Ljudje dragu, kam smo prišli. Druga varianta pa je,da si sezidajo okolu hiše 3 meterski zid.

luc-ifer (nepreverjen)

Točno tak 3 meterski zid ka nišče nede vido kak rejžeš ženo pa deco pa kak vkradnjeno robo skrivaš te se pa pitamo od kec korupcija kda nika skrivaš pred javnostjo je že sumljiva situacija vseskup je povezano najprle ograja na granici te v občine te v K:S.teokrog kuče na konci pa okrog sebe no te pa malo zemlje ali žarni zid pa vse tu ostane ŽAL?

In reply to by Bučko (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

To z narkomani je samo izgovor. Ker to je politicno boukse povedati kak “neman rad decej, scen meti mer okoli mojoga zamljisca, nescen ka do lidgej odili poleg moje kuce...“ San velki podpornik demokracije pa toga, ka se lidij o doloceni investiciji pita preden se jo napravi, ampak gnesden so lidgej bole papeski od papeza in izkoriscajo dani sistem za svoje lagodje in posledica so taksne nekonstrzktivne odlocitve. Neka podobno kak kritiki soboskoga poletja paskritoga dvorisca...

čarni vrag (nepreverjen)

Tile krajani Černelavec niso najbolj pri sebi. Mimo moje hiše potekata cesta in pločnik. Zahtevam, da se cesta in pločnik zapreta, ker me šoferje in sprehajalci opazujejo. Pa še dilerji se tu vozijo. Predlagam, da se ti pacienti naročijo pri doktor Magdiči v Rakičani na skupinsko terapijo.

sunce van japansko (nepreverjen)

Ka more biti narobe z lidmi, kere motijo otroci?

gfdgd (nepreverjen)

Mater moreš bite zategnjeni ka ti ne pašejo otroška igrala sred vasij. Čepraf.. so pa konec koncov černelavce znane po zategnjenih pa zagrenjenih lidaj. Kda kole san ge kole bil na piknike v černelavcaj je nekšen sausid nej mogo k sebi ka en den na leto do 11 muzika bijla.

MB78 (nepreverjen)

Da bog da da se ti romi naselijo na tvoja igrala!!!!

In reply to by gfdgd (nepreverjen)

Gigi govedina (nepreverjen)

Igle odvržene tu in tam , pompozni naslovi v smislu , češ kjer so igrala so tudi narkomani , človek se sprašuje , kaj pa , če je kaj narobe z temi na sobota info , kajti takšno pisanje iz dneva v dan res nima smisla , zdaj , če res nimate nobenih idej , povejte , oz. lahko me zaprosite pa vam nekaj napišem , nekaj , kar bo imelo formo in obliko , drgače pa kot bi rekli Angleži piss off.

info.info??? (nepreverjen)

se strinjam.

In reply to by Gigi govedina (nepreverjen)

A (nepreverjen)

Obstajq baje linearna korelecija s stevilom otroskih igrisc in narkomani.
Mogoce bokse ka še v MS zaprejmo vsa otroška igrišča ...

MB78 (nepreverjen)

Cuj..igrala, ono euro propado, bitka za zlato se je zacela.......nek folk brez EMSOjev se pojavlja in tava
AMPAK CE NE BO TEH IGRAL GREM V MEDIJE!!
Glavno da so prioritete...

puzle (nepreverjen)

nej mi je čudno ka se bojijo igrišča zato pa odijo špilat na soboško gimnazijo kde se lejko derejo kak kreteni deca pa ščijo in serjejo lepo v miri ,vido na lastne oči amen

Lolika (nepreverjen)

Sem prepričana, da je večina teh 16 podpisnikov narobe razumela propagando enega ali dveh, ki ju igrala in otroci resnično motijo. Saj veste, sosed pride in govori, kako hudo bo, kakšna golazen bo tu, pa zabavišča in žuri in hrup, pa avtomobili povsod,...Pa pretirava, natolcuje in razpihuje,...Boji se. Joj, pa kako bo. In oh, kaj nam delajo,... Pa nič nismo vedeli,...Pa ravno tukaj,... Zakaj ne tam?...pa se mu niso hoteli zameriti. Saj te svinjarije ne smemo zvabiti sem. Verjetno niso niti dobro prebrali kaj podpisujejo in jim je sedaj žal. Me ne bi presenetilo, če bi se na seznamu g. Perša pojavila tudi imena teh podpisnikov.

Staroselec (nepreverjen)

To 100% Faric star 57 let pa upokojenec.On je pozabil,da je vcasih bil mlad..Skoda crnila za take ljudi.....

Eden ... (nepreverjen)

..kak pa..pa še verjetno prvo sausido napelo ka proti podpisala ..kera bi lejko vnuka ali vnukico svojo ta pelala na igrišče..lejko tude njau sran...

In reply to by Staroselec (nepreverjen)

stric vili (nepreverjen)

Kak je lahko upokojenec in star 57 let ????

In reply to by Staroselec (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Bilo kuda UDBA svuda pa valjda se boji za svoja nečedna dela ?

In reply to by Staroselec (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Vidim ka ste moj komentar že izbrisali. Je v njem kaj kar ne odgovarja resnici? Zakaj ste objavili priimek te ženske, ne objavite pa imen raznih dilerjev in nasilnežev? Je to po zakonodaji te vedno bolj čudne države?

stric vili (nepreverjen)

Dobro OK, ne bo igral. Potem pa naj, če je zemljišče občinsko, pride en Luna park, kjer bodo imeli glasbo na polno 24/7 in bodo tja zahajali res narkomani. Bo potem bolje????
Nasprotniki igrrišča so res pravi BEDAKI. Pa otroci se bod otam igrali in NE opazovali, kaj kdo od stanovalcev počne. Mogoče pa je nekaj okoliških krajanov tja vodilo svoje hišne ljubljenčke, ki so jim kot svetniki, da se polulajo in pokakajo. In sedaj bi namesto pasjega stranišča bilo otroško igrišče?
Ne moreš verjeti!!!!

Virus (nepreverjen)

Igrala v vsako ulico, tako kot rondoje. Virus ki razhaja po prekmurju in ga sofinancira eu.

Narocilo (nepreverjen)

Upam da kupijo kvalitetna igrala, a bomo videli vsaj 3 ponudbe. Obcina ??

čarni vrag (nepreverjen)

Igrala, ki so montirana po Soboti so finske proizvodnje. Mi očitno nismo sposobni izdelati niti navadno "hupkanco".

stric vili (nepreverjen)

Ti si pravi Virus. Upajmo, da se hitro najde cepivo oziroma antivirus, da ne boš več sral tukaj takih norih.

čarni vrag (nepreverjen)

Ka ti bi rad ka lažem? Idi pa pogledni! Gor piše Made in Finnland! S ten Virusom si pa očitno ti san okuženi.

In reply to by stric vili (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice