Pri projektih investicij v domove starejših naj bi prišlo do številne nepravilnosti, te naj bi bile odkrite v domovih Rakičan in Lendava. Na očitke o domnevnih nepravilnostih se je sedaj odzval tudi direktor Doma starejših Lendava Goran Kuzma.

Kot smo poročali, je Ministrstvo za solidarno prihodnost, ki bdi nad investicijami v domove starejših, minuli mesec ugotovilo nepravilnosti pri izboru zunanjih izvajalcev v okviru evropsko sofinanciranih projektov.

Delo, je poročalo, da so bile nepravilnosti ugotovljene v domovih Rakičan in Lendava. 

Informacije sicer na ministrstvu za solidarno prihodnost niso potrdili, a obeh lokacij tudi niso izrecno zanikali

Po objavi prispevka in prejetih vprašanjih se je oglasil direktor Doma starejših Lendava Goran Kuzma, ki pojasnjuje, da bo v naslednjih dneh posredoval podrobnejši odgovor v skladu z zaprosilom za posredovanje  podatkov, saj kot pravi, se nekateri podatki nanašajo na čas, ko še ni opravljal funkcije.

Kljub temu pa poudarja, da se dom v navedbah ne prepoznava, saj delujejo skladno z zakonodajo, pri čemer je bilo ministrstvo redno seznanjeno z vsemi postopki in vso dokumentacijo.

Ob tem izpostavlja kompleksnost projekta:

»Dejstvo je, da so vsi evropski projekti zelo zahtevni, sploh, ko jih izvajamo ob polno zasedenih kapacitetah, z omejeno časovno možnostjo za izvedbo projekta ter poznavanju izkušnj minulih prenov, v katerih smo spoznali, koliko časa je potrebnega za prenovo.  

Mi stremimo k uspešnemu zaključku prenove, da bomo počrpali vsa prejeta sredstva in da bomo stanovalcem zagotovili dostojne prenovljene prostore.«

Komentarji (4)

Kekec in kekec (ni preverjeno)

Ja, so zahtevni. So pa v igri veliki zneski. Če projektov ne znate peljati, nekomu plačajte. Razen, če se spet kaj ne šmugla "pod mizo". To pa so druge relacije in je odgovornost drugačna, tudi kazenska. To velja tudi za Hoblaja.

čarni vrag (ni preverjeno)

Pitajte toga Hoblaja, ka išče na strehi rakičanskoga doma velka Mobitel antena.

Inkvizitor (ni preverjeno)

To bodo sevali oziroma izvajali kemoterapije za varovance doma.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

takšno sevanje povzroča raka
in impotenco

In reply to by Inkvizitor (ni preverjeno)

Starejše novice