*Fotografija je simbolična
Deželna vlada je med krožiščem Doiber v okrožju Jennersdorf in mejnim prehodom Bonisdorf prepovedala tovorna vozila, težja od 7,5 ton.

Mejni prehod Bonisdorf meji s Slovenijo in se nahaja v bližini slovenskih krajev Kuzma in Sotina. Iz napovedane prepovedi je izključen promet, ki ima izvor in cilj v občinah južno od Raaba ter v slovenskih občinah Grad, Kuzma in Rogašovci.

Preusmerili bodo skoraj polovico tovornega prometa

Ta ureditev je namenjena tranzitnemu prometu, ki bo v prihodnje preko štajerske vodil do mejnih prehodov Heiligenkreuz, Radkersburg in Sicheldorf. Po poročanju avstrijskih medijev je tamkajšnja vlada izvedla raziskavo, ki je pokazala, da se lahko na ta način odpravi 32 od 70 tovrstnih voženj.

Namestnik deželnega poglavarja Gradiščanske Johann Tschürtz je dejal, da ukrep nima negativnih učinkov na domače gospodarstvo, ampak tamkajšnja gospodarska zbornica ga je kljub temu obsodila, saj se boji neupravičeno velikih obvozov za podjetja, ki se ukvarjajo s transportom. 

Odlok o prepovedi naj bi začel veljati v naslednjih dneh, ko bodo začeli z nameščanjem prometnih znakov.

Komentarji (6)

Ofeden (ni preverjeno)

Bravo Avstrijci!

Aha-aha (ni preverjeno)

Končno nekdo pameten , ki še nekaj da na lokalno prebivalstvo in okolje , vsaka čast .

Mokoš (ni preverjeno)

V Sodišincih, Murskih Petrovcih, Petanjcih-smer Murski Petrovci, pa je cesta še vedno odprta. Jaški zunaj, znaki za oviro postavljeni na vsak tak jašek, ... ni ovir.
Statistika bo žal pokazal zobe. Slej ko prej.
Žal je ta cesta v takšnem stanju, da bi jo morali, že po uradni dolžnosti, zapreti možje v modrem.
Stanje cestišča namreč več ne ustreza normativom prometa, ki se odvija na tej cesti.
Če vozilo ni v brezhibnem stanju, ga izločijo iz prometa. Ne vem zakaj si vsi zatiskajo oči v primeru te ceste?
Preprosto naj nekdo zapre cesto za ves promet, razen lokalno-za prebivalce, po uradni dolžnosti.
Če se zgodi nesreča, bo kriv nek udeleženec, cesta pa še bo vedno v prometu...
Občino pa itak boli qra*.

Gost 5 (ni preverjeno)

Občina oz. župan se izgovarjata, da je tole državna cesta. Dejansko je pa županu vseeno, lani je dobil topel stolček za naslednja 4 leta pa se ne sekira. Počakajte še dve leti ko bodo na sporedu nove volitve pa bodo tudi tile bolj glasni. O zavoženih/napol dokončanih projektih v tej občini pa tako ali tako nihče več ne sprašuje.

In reply to by Mokoš (ni preverjeno)

markow83 (ni preverjeno)

Ta prepoved iz Avstrijskoga vidika nema nikše logike. Od Jennersdorfa do Sicheldorfa/Radkersburga se moreš pelati skos 10-krat več naselij. Pa še cesta do Bonisdorfa je bokša pa bole propustna. Glede Heiligenkreuz pa je katastrofa, ka moreš čez Madžarsko po ceste kera neje niti za 2 avtoja zadosta široka. Če bi te vsaj bila železnica ali avtocesta.

Gees (ni preverjeno)

Zaden cas, da do plocmike pa kolesarske ceste napravili te se mogouce bi lejko z temi sleperami besneli. Samo tou je prinas ocitno nemogoce.

Starejše novice