V središču Murske Sobote se je včeraj pričela napovedana prenova in del Slovenske ulice je tako onemogočen za promet.

Gradbeno podjetje Pomgrad je pričelo z deli na Slovenski ulici, ki bodo potekala po fazah in bi se naj zaključila v letu in pol. V tem trenutku potekajo dela na delu Slovenske ulice od Hotela Diane do odcepa za Ulico arhitekta Novaka proti Policiji. V tem delu je trenutno cesta zaprta.

Kot je bilo tudi napovedano, bo prenova potekala od križišča s Slomškovo ulico do krožišča pri Hotelu Zvezda. Slovenska ulica se bo tako popolnoma spremenila, saj gre za popolno prenovo mestnega središča v velikosti 1,2 hektarja

 

Ta prenova predstavlja največjo investicijo soboške občine v letu 2020, saj njena vrednost znaša 4,3 milijona evrov. Projekt je sofinanciran iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb Evropskega sklada za regionalni razvoj, tako bo za projekt namenjenih tri milijone evropskih sredstev, preostanek pa bo šel iz občinskega proračuna Mestne občine Murska Sobota.

 

Komentarji (36)

Lp890 (ni preverjeno)

Kak zdaj vozi sobočanec stoji pri občini?

Mun (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To se lahko dogaja le v budalah ali pa tam kjer vladajo rdečkarji! Kakšno zapravljanje denarja?

ggwp (ni preverjeno)

Zapravljanje denarja?? a si ti retardiran? Od kdaj je prenova cest ter urejanje okolice zapravljanje denarja?
Po tem takem si ti zapravljenje kisika...

In reply to by Mun (ni preverjeno)

TEBI ggwp (ni preverjeno)

Poslušaj ti specialist ne retardiran se ti ne zdi da to delajo in zapravljajo pejneze 20 let prepozno. Te del Sobote je mrtev in ta ki je mrtev ga več ni, štekaš. To bo služilo samo lačnim sobočancom pa za fešte kak so bili do sedaj - Sončna ulica. Sicer pa to so prenavljali pred nekaj leti in če vaši občinari ne vidijo dosti bolj nujnega za obnavljat te so slejpi ali pa iz centra MS nikoli ne hodijo. Ka pa je pa Pomgrad poleg je tudi nej slučajno.

In reply to by ggwp (ni preverjeno)

Slavko. H (ni preverjeno)

Idiot... spravi se delat...

In reply to by TEBI ggwp (ni preverjeno)

Čudo (ni preverjeno)

Če bi malo več bral, bi vedel, da se reče Butale.

In reply to by Mun (ni preverjeno)

goostt (ni preverjeno)

Saj ne zapravljajo denarja, šparajo, delavci so brez zaščitnih čelad, imajo zadosti trde glave, kateri uganite sami; inšpektorji, občinari ali delavci ??

In reply to by Mun (ni preverjeno)

Rtmn (ni preverjeno)

Ka asfalt de jemi gor spadno na glavo ka nema zascitne celade haha kakse mas

In reply to by goostt (ni preverjeno)

...... (ni preverjeno)

če trbej, potem zdaj potegnite še kable za ulično, da ne bo na zajli, kak pred 200 leti.

Mun (ni preverjeno)

ggwp ali ti kuhinjo menjaš vsako drugo leto, ali mogoče veš kdaj je bila ta ulica obnovljena?

loprta (ni preverjeno)

Zanima me edino kako to ,da vsa dela v Soboti dobiva Pomgrad .Ali se res samo Pomgrad javi na razpis pridobitve dela ,ali jih je več ? Res ni nobenega podjetja,da bi bilo bolj cenej in isto kvalitetno kot Pomgrad mogoče še bolj .Koliko jih je vodilnih na Pomgradu v stranki SD ?

gostdd (ni preverjeno)

Dajo najnižjo ceno, te pa aneksi aneksi aneksi, na koncu so najdražji in najslabši. Seveda pa vse dobijo po vezah. Zrelo za protikorupcijsko komisijo.

In reply to by loprta (ni preverjeno)

Slavko. H (ni preverjeno)

Stero firmo bi tij rad mel... Pomgrad je prekmurski, naši lidgej so zaposleni... tij si gvusno JJov... gledej gradbeništva nemas pojma... spravi se delat...

In reply to by loprta (ni preverjeno)

Sizif (ni preverjeno)

Ka tij delaš ka se stalno tu gor pa lidi teraš delat? Ge dobiš takšno službo ka maš čas pisati. Verjetno na soboško občini?!

In reply to by Slavko. H (ni preverjeno)

Gost333 (ni preverjeno)

Naši lidje prej, hahaah pa tij si že vido što dela pri pomgradi? "Našij" nega.

In reply to by Slavko. H (ni preverjeno)

Mun (ni preverjeno)

Čudo kaj pa je razlika med budalami in butalami?

BUBU (ni preverjeno)

Budala si ti, Butale so pa fantazijsko ime.

In reply to by Mun (ni preverjeno)

Mun (ni preverjeno)

Bubo ne seri butale so tan de so lidgej ka so tau dale delati si že bil tam?

BUBU (ni preverjeno)

Tou iz prve rokej gučiš? Po tvojon pisanji sodeč mogouče resno nega razlike med budalami pa Butalami. Bole čitan tvoje poste, bole san v tou gvüšen...

In reply to by Mun (ni preverjeno)

nn (ni preverjeno)

Tu se valda SD-jovec vozi domou pa nuca krožišča...tan v Rakičane so pravli ,ka se na tri ceste ne da napraviti ka so se v šoule nej fčili deliti s tri , tu njin pa zaj ide...valda zunanji svetovalec za 300.000,- pokazo...Pa pr Hoferi nej trbej krožišča ka celja Lendavska stogij... "Naši" ne odijo v BTC pa Hofer , majo uni Černelavce pa Milano... LOPOVE !!!

Ge No1 (ni preverjeno)

Telko ka znate. Prešto san ka da de vilica enosmerna de promet baje poteko v toj smeri kak so začali delati. Od dijane proti zvezdi.

Gost8 (ni preverjeno)

Mijslin, ka bi bolou boukše, če bi promet poteko obratno, od Zvejzde prouti Diani. Zatou ka je od Diane ležej vö s Sobote prijti kak od Zvejzde. Lendavska se hitro zapšej, te de pa kolouna na prenovljenoj Slovenskoj.

In reply to by Ge No1 (ni preverjeno)

Gost8 (ni preverjeno)

Ponavadi šinfan občinsko oblast, tokrat pa mislim, da je prenova Slovenske prava odloćitev. Vsako mesto, ki da kaj ne sebej more meti vrhunsko urejen center. Kak je videti po načrtih je ideja odlična in mijslin, ka de tou Pomgrad dobro spelo. Pohorski tonali po cejloj Slovenskoj, od sodišča do luteranske cerkve, tou je fantastično. Bravo, komaj čakan otvorijtev, pa vüpan ka de v centri kakšna pametna kavarna, ka mo lejko sideli na kavi pa torticaj pa glejdali lejpo mesto pa mimoidoče Sobočance pa Sobočanke.

Jelša (ni preverjeno)

Naj de ta kavarna s torticami na takšon mesti, ka nemo gledali nobenih praznih izložb od propadlih bout z napisi "oddam v najem". Se mi pa zdi, ka takše lokacije na Slovenski nega. Sacher tortica in gledanje pohorskoga tonalita mi tuj nejdeta fkuper. Do vrhunsko urejenoga mestnoga centra je Sobota na žalost svetlobna lejta daleč, se ti ne zdi?

In reply to by Gost8 (ni preverjeno)

nevenneven (ni preverjeno)

NEGA PROBLEMA NAJ DELAJO DOMAČINI (POMGRAD)........SAMO KELKO SE SPOMNIM SO SLOVENSKO PRENAVLJALI PAR LET NAZAJ, SEM DO ARH. NOVAKA....... UPAM DA NE BODO TISTO NAREJENO PRED PAR LETI ZOPET PRENAVLJALI...... SEVEDA BLIŽAJO SE VOLITVE. UPAM, DA NE BOSTE ZOPET VOLILI ŠERIFA.

bik sam ga (ni preverjeno)

Kakše volitve ?

In reply to by nevenneven (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Zdaj de zaradi te obnove pred par leti obnovljene ulice propadlo še nekaj delujočih lokalov. Tak kak je propadla nekdanja knjigarna, ko so gradbeniški umetniki tri mesece delali tisto idiotsko klančino pred luteransko cerkvijo. Opažam pa tudi, da se drevesa v mestu neusmiljeno sekajo. Tako so te dni posekali drevesa pred katoliško cerkvijo. Mogoče zato, da se ona zaljubljena vernica ne bi mogla skriti in nadlegovati duhovnike. Cerkev izgleda čudno golo. Tudi na glavni ulici bodo menda selili lipe. Koliko bo ta selitev stala in koliko dreves bo to neumnost preživelo je drugo vprašanje. Narod vse plača. V tem slučaju bo vsak občan od dojenčka do starca prispeval 70 Eur. Očitno pa na občini ali SŽ saj ne vem kdo je lastnik ne vidijo rjavečo muzejsko lokomotivo pred postajo. Verjetno se tu ne morejo pognati milijoni, zato ni interesa. Za barvo ni, bo pa za pohorski tonalit.

Pohodnik (ni preverjeno)

Sobota je mesto duhov,vse je prazno da penzionisti lezat odidejo,fajn ka neka napravijo no če de kakši hasek ! Renovejrali so krožišče pa plava cona pa nove dejve pa novi tlakovec pa novi vodomet,no tak ka gej vijšeek lejnez...zanijma me kelko so kaj dali za KRISA...mi u minimalcami 5E, ovi občinari pa figo!!!

BUBU (ni preverjeno)

Eni ste že resno betežni s ten vašin meston duhov. Mesto je prazno zaradi toga ka je narod primitiven. nej pa zaradi toga ka bi mesto bilou takšno. Trbej spremeniti mentaliteto zabitih goričancov pa markov keri so se privlekli v Soboto živet in so vničili mesto s svojin imbecilnin obnašanjon. Što je Kris? Ovi mali ka nuca 2,5mio za zdravilo? Na svejti je več milijonov dece ka nemajo za gesti pa jih sakši den več tisoč merje. Si dao kaj za njih? Aja, ovi so daleč fkraj pa jih nega nonstop na facebooki pa so nej tu pri nas. Oni v bistvi sploj ne obstajajo. Za Krisa ste se pa malo nej razčesnoli. Sicer fajn ka se je pejnez zbrau pa ka de mali doubo zdravilo, samo ne meči se zdaj s ten vö ka si tij dao 5€ za Krisa, za cejli svejt te pa boli. Tou... "...mi u minimalcami 5E..." ... povej dosta o tvojon mentalnon dometi.

In reply to by Pohodnik (ni preverjeno)

Občan3 (ni preverjeno)

BUBU, se ti ne vijdi ka preveč goričance pa marke šinfleš! Ka nebi tij kaj od teh ger doubo! Če nega goričancof pa markof še prekmurja nebi bilou, tou si zapoumne. Ge si vido goričanca na podpore, tij si pa gvušno ka si non stop na ton računalnike pa maš čas drek mejšate! zatou pazi pri svojih žalitvaj ka boug vse vidi pa vse zna, pa tudi tebej se da najte.

In reply to by BUBU (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Me rejsan zanima kak bi ti spreminjal mentaliteto zabitih goričancev pa markov.

BUBU (ni preverjeno)

Najprlej bi jin lepou pomali razložo ka živejo v mesti, nej pa na vejsi in naj se tak tudi začnejo obnašati. Tou bi jin tupo sakši den dokeč nebi toga začnoli razmiti. Mogouče bi trajalo več lejt ka bi tou zaštekali ali splača se potrüjditi. Te pa korak po korak dale. Naslednje bi trbelo še štenkarijo pa navoščljivost vö iz njih spraviti. Mogouče bi te čez čas Sobota gratala pravo mesto tak kak je včasik bijla in bi zaživjela brez takšnih posegov, keroga sicer ges ful podpejran.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

umberto (ni preverjeno)

V kakšnon mesti??
Sobota je eno navadno selo, ma pa kakšen blok pa bouto več kak Ocinje ali Trnje. Dokeč mo lejko z enoga konca Sobote na drüjgoga scau, šerif pa de mi probo za isto pout uturiti električni pecikl, nede nika nači. Pa če cejlo slovensko odenete v zlatou

In reply to by BUBU (ni preverjeno)

Borja (ni preverjeno)

Bubu, le kdo te bo pa poslušal??? Najprej pa spremeni sebe (to si "tupi sakši den"), da se ne boš tako prostaško izražal in žalil sorojake. Vsi smo Prekmurci in vsi, ki živimo v MS, smo Sobočanci in Sobočanke. Končno pa, zakaj bi naj hodili v center mesta, če nam ni tam nič zanimivega. Trgovine - in to dobro založene - in oštarije so pa itak po celem mestu. Pa tudi ni vsakemu Sobočancu in Sobočanki center mesta središče sveta.

In reply to by BUBU (ni preverjeno)

feri_m (ni preverjeno)

Vej sobočanci ste tüdi nej kaj bole pametni, zato pa vas isti bedak vedno znova nategne. Saj na naslednjij volijtvaj te jemi opet lijzali rit, kda van pokaže novo vilico, ka te se slinili par dni te pa mrtvilo.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Fonzi (ni preverjeno)

Da norci majo pejneze(sploj če so nej njuvi), čedni slüjžijo, so pravli stari. Za tou, ka do prekapali od Arh. Novaka do Šopinga, pa lipe presajali, bi trbelo nekoga pelati v Hrastovec.

Starejše novice