Občina Kuzma je premestila tablo, ki označuje vstop v naselje Gornji Slaveči.

Bralci so nas opozorili, da je prišlo v Gornjih Slavečih do spremembe v prometnem režimu. Tabla za Gornje Slaveče, iz smeri Kuzma, se tako na cesti pojavi kakšnih 450 metrov prej, kot je bila nameščena prej, posledično pa od tam dalje velja tudi omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro

Na tem mestu je bila tabla po prejšnji ureditvi:

Tukaj se pa začne vstop v naselje sedaj:

Vir: Facebook

Gre za preventivni ukrep

Župan Občine Kuzme Jožef Škalič nam je potrdil, da so tablo premestili, ker je na tem območju pogosto prihajalo do prevelikih hitrosti in je bila zato ogrožena varnost tako ljudi, kot tudi živali.

Škalič se zaveda, da bo to za nekatere voznike sprva moteče: »Zavedamo se, da bo to problem v začetku, saj pri gasilskem domu policija pogosto opravlja meritve hitrosti, ampak bo treba hitrost pač prilagoditi razmeram.«. 

Tablo so postavili ravno tja, ker tam prihaja do največjega gibanja pešcev in kolesarjev, zato je iz varnostno-preventivnih razlogov potrebno, da je od tam dalje umirjen promet.

Vozniki, ki se pogosto vozijo v tej smeri, se bodo tako morali pač navaditi na nove prometne razmere.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
....m.... (nepreverjen)

Tou zaj mate vašoga Škaliča, glavno ka de pa kaj kraj dobo od zaslužka od kazne. Za gasilce pa v občini nega penez.

Vla12 (nepreverjen)

Seveda nega penaz za gasilce če pa kradnejo

In reply to by ....m.... (nepreverjen)

Keramichar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kelko ge znan rumena tabla z imenom vasi ali mesta pred naseljon pomejni približevanje naselju. Uradno se omejitev zača pri prvon dvorišče

štrevk (nepreverjen)

Prosim vrni vozniški izpit. Hvala.

In reply to by Keramichar (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

Svašta sredi njiv omejitev 50 km/h. Če pogledenemo realno sliko bi skozi cele Slaveče lejko bila omejitev 70 Km/h. Samo ker omejitve postavajo lidge keri služijo z občinskimi radarami smo tu ge smo.

Sius (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Se strinjan s tou novo ureditvijo. Mislin pa ka bi še marsige bilo nujno omejiti hitrost iz G. Slaveč proti Kuzmi in obratno.
Dnevno je dosta dece na poti v in iz šole, na cesti pa (pre)dosta tovornjakov, dostavnih vozil in šoferov šteri ne (obv)ladajo svoj avto. Spoštovani g. župan vüpan ka to nede samo en komentar ampak ka de se konkretno kaj napravilo.

vodka (nepreverjen)

Preci se vozin po tej cesti pa se ne spomnin ka bi kakšo deco vido peški iti.

In reply to by Sius (nepreverjen)

Sius (nepreverjen)

Če poglednen na tvoj nickname se ne čudin ka drügo ne vidiš, kak kupico pa gostilno.

In reply to by vodka (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Tou je pravilen ukrep. Ka pa ČE se slučajni kakši vrabel ali zavec zakadi nasredi njiv ali travnikov pred avto. Vüpan ka nega kaj več takši b udal ka bi se spomnili med travniki pa njivami postaviti omejitev 50 po celem Goričkem.

Kkatastrofa (nepreverjen)

Ka pa te štange na kerih so table? So jih resno nej mogli na isto višino postaviti? Mislin, ne ven ka bi sploj pravo na to...pa san že na večih mestih to vido. Takše malenkosti dosta povejo o sami družbi, te bi pa se pa radi z zahodon primerjali...Glede table pa, leko bi kamot pred gasilskin domon bila, tu kak je, nema smisla...

Starejše novice