Prekmurski glasbenik Sandi Horvat – Sunny predstavlja novi singl Uganka. K sodelovanju pri ustvarjanju skrivnostne melodije je povabil pevko, ki je že več kot trideset let prisotna na pomurski glasbeni sceni ...

»Nej je velka, nej je mala, skoro'n takša kak trbej...?«

S temi besedami je avtor Milivoj Miki Roš, v pogledih skladatelja in pevca Sandija Horvata Sunnyja vzbudil globoka vprašanja, ki trajajo že skoraj 15 let; vse odkar jih je prvič prepevala simpatična pevka Dorina Gujt v pesmi Moja Sobota, ob spremljavi pianista Dejana Boroviča. Navdih je zdaj rodil nov izdelek na pomurski glasbeni sceni. 

Pod glasbo singla Uganka se je podpisal Sandi Horvat Sunny, besedilo in aranžma pa sta nastala v sodelovanju z Milivojem Mikijem Rošem in Dorino Gujt. Za videospot je medtem poskrbel KUD Človek.

Vabljeni k ogledu in poslušanju:

Dorina Gujt

Vokalistka, avtorica besedil in skladateljica je v več kot 30 letih delovanja sodelovala z mnogimi znanimi glasbeniki in tekstopisci. 

Dorina je zanimiva pevka, ki se podaja v različne glasbene žanre, kot so rock, folk, country, bluegrass in etno glasba. Najraje ustvarja v domačem, prekmurskem jeziku. Tako je tudi v sodelovanju z Milivojem Rošem leta 2006 nastala sedaj že ponarodela pesem ˝Moja Sobota˝, posvečena Sobočanom in prekmurski duši. ˝Na Skrivma˝, ˝Kmica˝,˝Samo malo je trbelo˝, ˝Rad bi te˝ so le nekatere pesmi iz njene bogate zbirke stvaritev, za katere je značilna čustvena interpretacija z globokim sporočilom.

Bila je pevka Be Radio, sedaj pa ustvarja in sodeluje na različnih projektih s številnimi priznanimi glasbeniki, umetniki in zasedbami; Dejan Berden, Andi Sobočan, Tjaša Cigut, DoRoJa, Prekmurska godba Bakovci, Eroplan Jazz Band ...

Milivoj Miki Roš

Roš deluje na področju gledališča za mlade in predstav za odrasle, skozi njegovo delovanje se prepletajo televizijske, filmske in literarne poti. Bistveno je zaznamoval tudi kulturno dogajanje v slovenskem Porabju na Madžarskem, kjer je režiral preko petdeset lutkovnih in gledaliških predstav. Ob tem piše v tedniku Porabje, v katerem je do sedaj bilo objavljenih že več kot 600 njegovih zgodb za otroke in mladino.

Nekatera izmed del iz njegovega ustvarjalnega opusa so: Zgodba za otroke Zaklad otoka Milo-Milo, dokumentarni portret o umetniškem fotografu Jožetu Kološi: Podpisano Kološ, roman Tretji plan, dokumentarni film o Primorcih v Prekmurju: Artikulacija spomina, roman Jezusov Katapult, avtorska monodrama Mura, bograč pa še gibanica, knjiga za mlade Škrat Babilon, dokumentarni film o zgodovini prekmurskih evangeličanov: Formula concordie, roman Povratek iz večnosti ali roman o zadnji ljubezni … 

Roš je scenarist in režiser danes že kultne mladinske TV nadaljevanke: Kako sem videl svet izpod mize ter Kot ata in mama. Odigral pa je tudi naslovno vlogo filma Vlada Škafarja Oča. 

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pepca91 (nepreverjen)

Bravo! Zelo lepo! Pohvalno...

Lapin (nepreverjen)

Sicer simpatično, al že 1000x slišano.

Nemcavci77 (nepreverjen)

Sandi Horvat talent, Dorina antitalent. Wannabe pjevuša, ka jo kolegi forserajo, poslušajo pa nej.

IDGAF (nepreverjen)

Što si pa te tij ka znaš ka je talent pa ka nej 😂

In reply to by Nemcavci77 (nepreverjen)

takopačjevf (nepreverjen)

če bi bila dorina hu... bi blo bokše .
Mlade trbej podperati

IDGAF (nepreverjen)

Dorina Hu...? Če isto mijslimo.
Ona nevej popejvat!

In reply to by takopačjevf (nepreverjen)

hhhg (nepreverjen)

Feri Lainšček: "Prekmurje ima cigansko dušo" (=Prekmurje je cigansko).

crno (nepreverjen)

hej čganii

Lujzek (nepreverjen)

Meni je D. niti lepa niti simpatična, povprečna pa ja.

Lol lol (nepreverjen)

Ne vidin pomena v ton komadi! Meni je nej nikše, pa še mučno ga je poslušati ! Nejsan strokovnjak ali hvala lepa na takšoj brezveznariji !

IDGAF (nepreverjen)

Če ne vijdiš pomena si pač zabiti kak večina ljudi ka ne šteka toga komada. Tak tou je tü 😀

In reply to by Lol lol (nepreverjen)

abcdf (nepreverjen)

Rejsan smo en čuden narod, pun strokovnjakov keri zna samo šinfati?

gemmo (nepreverjen)

Odlično!

feri11 (nepreverjen)

Dobro, fejst dobro, nega kaj....

Kosi (nepreverjen)

Substance Substance

sobotašinfo (nepreverjen)

to je boki bogme sobotašinfo portal. redno loleki smo prekmurce. namesto ka be se podperale se predrkavamo. bravo, lejko si čestitamo. v šinfanje smo državni prvake pa daleč nikoga za name.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice