Na današnji tradicionalni Ta veseli dan kulture vrata odpirajo številne kulturne ustanove po Sloveniji in združujejo željo ljudi po kulturi in njeni dostopnosti.

Ta veseli dan kulture je z leti prerasel v množičen kulturni dogodek in veselo praznovanje Prešernovega rojstnega dne. Ponovno bodo svoja vrata odprle številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji: muzeji, galerije, gledališča in drugi zavodi, zvrstile se bodo brezplačne razstave, vodenja, delavnice in predstave.

Tudi v Murski Soboti boste imeli priložnost, saj svoja vrata brezplačno odpirata Pomurski muzej in Galerija Murska Sobota.

Prost vstop in poseben program

Pomurski muzej bo danes omogočal prost vstop na vse razstave muzeja, zvečer pa pripravljajo poseben večerni program. Najprej bo ob 17.00 uri predstavitev Zbornika soboškega muzeja 25, posvečenega Francu Kuzmiču, urednik je Branko Kerman, ob 18.00 pa bo otvoritev razstave in predstavitev publikacije: Sto dejstev o Prekmurju, ki je posvečena 100. obletnici priključitve Prekmurja z ilustracijami Tamare Rimele izpod atvorstva Metke Fujs. 

Mestna galerija Murska Sobota pa pa bo na Ta veseli dan kulture omogočila brezplačen ogled razstave OSAMLJENOSTI. Izrazi tesnobe v »prekmurski« likovni umetnosti. Odprto bo od 8.00 do 17.00. Razstavo si bodo obiskovalci lahko ogledali ob spremstvu kustosa razstave, Roberta Inhofa.

Sicer pa se lahko v Sloveniji na današnji dan udeležite katerega od več kot 300 dogodkov, ki so jih pripravile kulturne ustanove. Dogodki s podrobni opisi so zbrani na posebni spletni strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine in omogočajo razvrstitev glede na regijo, starostno skupino, zvrst in druge karakteristike.
 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Micla. (nepreverjen)

Zakoj pa tak hitro zaprejo danes?

Starejše novice