Foto: Jana Bohar
Pomurski muzej Murska Sobota je včeraj gostil Poletno muzejsko noč, ki je obiskovalcem ponudila pester program in brezplačen vstop na vse razstave.

Dogajanje se je začelo z muzejsko ustvarjalnico v razstavnih prostorih. Udeleženci so se lahko preizkusili v ustvarjalnih delavnicah in bolje spoznali muzejske zbirke.

Foto: Jana Bohar

Sledila je slovesna otvoritev novih prostorov prenovljenega dela stalne razstave 'Ljudje ob Muri'. 

Generalna direktorica Direktorata za kulturno dediščino Slovenije, Špela Spanžel, je ob tej priložnosti poudarila pomen ohranjanja kulturne dediščine ter vlogo muzeja pri tem.

Večer se je nadaljeval z nastopom glasbene zasedbe Šansonet, ki je pritegnila številne obiskovalce. Obiskovalci so uživali v prijetnem vzdušju in glasbenih izvedbah.

Poleg tega so si lahko obiskovalci od 18. do 24. ure brezplačno ogledali različne muzejske razstave, vključno z 'Ljudje ob Muri', 'Predmeti veselja' in 'Veščine in skrivnosti mojstrov in mojstric tkanja'.

Preberite še

Komentarji (1)

Mofo!

Končno sem bil v muzeju tudi doma. Prijetno vzdusje, gostoljubje, glasba, kramljanje in presenetljivo lepa zbirka, vredna ogleda - se posebej o ljudeh ob Muri, ki nekako odseva sodobno zgodovino ljudi pri nas.

Starejše novice