FOTO: Rok Horvat
Koncert Prekmurske godbe Bakovci Zgodbe Prekmurja navdušil občinstvo.

Velika osrednja slovesnost, s katero smo v Beltincih obeležili stoto obletnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, je za nami, a jubilej pravzaprav slavimo skozi vse leto. Tako je ta pomembni zgodovinski mejnik sinoči zaznamoval tudi Prekmurska godba Bakovci – seveda z odlično glasbo in dobro družbo.

Zgodbe Prekmurja ob 100. obletnici združitve Prekmurja z matičnim narodom

V športni dvorani Osnovne šole I v Murski Soboti se je odvil prijeten večer ob zvokih prekmurske in orkestralne glasbe, za katero so poskrbeli godbeniki in izjemni gostujoči umetniki.

Prekmurski godbi Bakovci so se na odru pridružili skupina prekmurskih glasbenikov Prašnati, ki poustvarjajo zvoke Panonije, prekmurska pevka, umetnica in glasbena pedagoginja Tjaša Cigut, prekmurska pevka in umetnica Moira, Društvo prekmurskih mažoretk Bakovci in Plesna šola Urška.

Dogodka se je udeležila tudi naša ekipa in nekaj utrinkov za vas zbrala v spodnji fotogaleriji.

FOTO: Rok Horvat

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kocen (nepreverjen)

Mi smo še vedno pozabljeni v Sloveniji in je isto kot ,da se ne bi združili

100-100 (nepreverjen)

Tou če smo mi Prekmurci pozableni od drujgij mene nika ne skrbi. Mene bole zanima zakoj nešterni Prekmurci pozablajo na naše Prekmurje , pa nega jih malo, pa na naš jezik. Tü je bistvo problema. Država de nan pa samo telko
dala, kelko mo si sani vüpali zboriti. Tüj z delon je tak, če si z malin zadovolen, si pač zadovolen. Vsaka čast pa organizatori, šteri je koncert organizejro v prekmurščini, tudi radio Murski val bi lejko tomi slediu.

220v (nepreverjen)

kak ne bi či nan pa vladajo korošci, štajerci ali pa ritolizniki

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Zdruzili so se (nepreverjen)

ruski sovjeti ... lazejo in kradejo Stajersko zemljo

In reply to by 220v (nepreverjen)

PEVAČICA UMETN… (nepreverjen)

To vašo 100 letnico si lahko v rit porinete idioti, pa dajte že enkrat prekiniti s tem, ka pa mij navadni Prekmurci imamo od te vaše 100 letnice. kak drugo: poveličujete "nastopili sta prekmurski pevki umetnici" Mojra in Cigutova, imate sploh pojma kakšni so kriteriji za naziv "prekmurski umetnik" katera od teh dveh pa bi naj bila umetnica - nobena po nobenem kriteriju. Tako se norčujete res iz pravih prekmurskih umetnikov, sram naj vas bo, po vašem je vsaka ki misli da je pevačica tudi umetnica, Bog nam pomagaj.

Jrnd (nepreverjen)

S tvojin prvin delon se ne strinjan, z drugin pa v popolnosti.

In reply to by PEVAČICA UMETN… (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Znaš kak me tou raspizdi da čitan takše. Kak lejko pišeš ka mi Prekmurci od 100 lejtnice nemamo haska. Seveda ka ga mamo, samo nevem ka je za tebe hasek. Ka ti što da 100 eurof ali falat kruja. Vejpa promocija Prekmurja je tista štera lejko doprinese našomi turizmi. Verjetno pa tuj kultura, Samo či so za tebe bokši hrvaški umetnki te je ta stvar brez veze. Za Cigutovo pa tuj za Mojro pa lejko samo napišen, tak dale dekle. Tuj za druge tou vala.

In reply to by PEVAČICA UMETN… (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Tele!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

tuncika

ČESTITKE...……..ČESTITKE...………..Bakovska godba je "zakon" za glasbene koncerte po Pomurju in dalje. In veseli so tisti, ki jih spremljajo in prihajajo na koncerte. Za vse ostalo ostaja prazen "puh".

Micka. (nepreverjen)

Kdo od predstavnikof "matičnega " naroda je bil prisoten?

Micka. (nepreverjen)

Mi smo matični narod ne oni.

In reply to by Micka. (nepreverjen)

Austrogrska re… (nepreverjen)

Fkrali so zemljo Avstrijcem

Umetnik (nepreverjen)

Tij pevačica ali ka si....šinfaš tau ka nemreš biti in nikdar neboš....navoščljivost te kole in te bo...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice