Vir: Posnetek zaslona (Bar na dlanu)
Poslovalnico NLB v Črni gori je zasegel moški, ki trdi, da je oborožen z eksplozivom. Finančno organizacijo obtožuje kraje denarja delavcem. V zajeti banki ni talcev, policija je ulico v mestu evakuirala.

Drama se odvija v obalnem mestu Bar na jugu države. Policija je evakuirala stanovalce bližnjih hiš in zaprla območje okoli banke NLB, prav tako so v okolici številni policisti in gasilci.

Storilec je po poročanju tujih medijev v banko prišel zgodaj zjutraj in zaposlenim banke prepovedal vstop v poslovalnico, češ da je oborožen.

Pred tem je na poslovalnico banke nalepil napis: »Vrnite denar, ki ste ga ukradli delavcem Primorke.« 

Pred zajetjem banke posnel video

Moški je objavil tudi 25-minutni video, v katerem je pokazal svoje domnevne improvizirane eksplozivne naprave in dejal, da ne bo odstopil, dokler domnevni dolg ne bo poplačan z obrestmi.

V posnetku poziva predsednika in podpredsednika vlade, naj pomagajo rešiti situacijo z banko. 

Pokazal je svojo 'opremo', vključno s strelnim orožjem, motolovkami, solzivci, plinsko masko in izjavil, da je odločen tvegati življenje za svoj namen.

Črnogorska policija se menda pogaja z moškim. Notranji minister Sergej Sekulović je medijem dejal, da so razmere »zapletene«. Moškega skušajo prepričati, naj se mirno preda, toda za zdaj so neuspešni.

Tiskovni predstavnik državnega tožilstva v Baru Radovan Đurišić je povedal, da je pogajalska skupina vključena že od samega začetka. »Ker oseba ni nasilna, nima talcev in ne ogroža nikogar razen sebe, upamo, da bodo pogajanja prinesla rezultate,« je dejal.

Povedal je, da opravljajo preglede in da ne gre za osebo, ki je nagnjena k kriminalu.

Komentarji (6)

lujz (ni preverjeno)

jebemo vij te pomali 24 ur samo tak dale. specialci soboški.

kasač (ni preverjeno)

rejsan ko jih jebe

In reply to by lujz (ni preverjeno)

goričanec2 (ni preverjeno)

Je imel PCT?

TexAS (ni preverjeno)

Ka pa tou ma veze s Sobotainfo,...?! Gratali ste pravi CnN, rejsan!

??? (ni preverjeno)

Pa ka se bunite pa što vas sile ka to morete štete

on. (ni preverjeno)

SOBOTAinfo je z razlogon ale?? nemres te poročate o LJ, primorskon itd.. ka šele o srbije.. očitno se premalo dogaja v prekmurje, ka trbej ite tak daleč.. svašta

In reply to by ??? (ni preverjeno)

Starejše novice