Slika je simbolična.
V snežnem plazu na Salzburškem v Avstriji so v soboto umrle tri osebe, dve pa sta bili poškodovani, danes poroča avstrijska tiskovna agencija APA. V plazu je umrl nadarjeni 19-letni motokrosist.

Dve osebi, stari 19 in 24 let, so reševalci našli mrtvi, še enega 19-letnika so oživljali ter ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Celovcu, kjer pa je nato umrl.

Plaz se je sprožil na višini okoli 2400 metrov in zajel skupino 11 mladih ljudi. Osem jih je zasul. 

V reševalni akciji je sodelovalo 70 reševalcev, sedem ekip z reševalnimi psi ter pet helikopterskih ekip oziroma skupaj 120 ljudi, še poroča APA.

V plazu umrl nadarjeni 19-letni motokrosist

V plazu blizu solnograškega Lackenspitzeja so umrle tri osebe, med njimi tudi 19-letni nadarjeni motokrosist Rene Hofer. Njegovo tragično smrt je preko družbenih omrežij potrdila tudi njegova ekipa KTM, s katero je tekmoval v razredu MX2.

»Vozi v miru, mali Rene. To je tragedija za tvojo družino, za tvojo KTM družino in za celotno družino MXGP. Vedno se te bomo spominjali kot veselega otroka, kakršen si bil. Počivaj v miru. Iskreno sožalje vsem tvojim,« je KTM zapisal na Instagram.

Družini je sožalje preko družbenih omrežij izrekel tudi slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser. »Ne morem verjeti. Moje sožalje družini. RIP Rene,« je zapisal Gajser.

Rene je letošnjo sezono MX2, v kateri je tekmoval tudi Slovenec Jan Pancar, končal na šestem mestu.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Čergoli (ni preverjeno)

In kaj daj????

groza1 (ni preverjeno)

pa zokoj idejo v gore če je možnost plazov?!

lulu123 (ni preverjeno)

to je takšno pitanje kak zakoj se "moremo" cepiti? zakoj "moremo" nositi maske?

In reply to by groza1 (ni preverjeno)

asdhfjh (ni preverjeno)

zato ka je tan

In reply to by groza1 (ni preverjeno)

Starejše novice