Fotografija je simbolična
Kar dve prometni nesreči z udeležbo kolesarjev.

Včeraj ob 15.39 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Černelavcih, dobro uro pozneje pa še o prometni nesreči med kolesarjem in voznikom osebnega avtomobila v Murski Soboti. 

Kolesar v Černelavcih je vozil po kolesarski stezi in prečkal lokalno cesto, ko mu je v križišču z lokalno cesto odvzel prednost voznik tovornega vozila. Kolesar je padel po vozišču in se telesno poškodoval, stopnja poškodbe še ni znana, zato je prometna nesreča še v fazi preiskave.

V Murski Soboti pa voznik osebnega avtomobila pri približevanju prehodu za pešce ni upošteval določil glede prednosti na prehodu za pešce v času, ko je prehod za pešce s kolesom prečkal kolesar in trčil v kolesarja. Kolesar je bil lahko telesno poškodovan in mu bo izdana globa zaradi vožnje s kolesom po prehodu za pešce.

Policisti opozarjajo: Kolesarjenje je zdravo, naj bo tudi varno!

Kolesarji so ena izmed najbolj ogroženih in izpostavljenih skupin prometnih udeležencev. Pogosto so žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, predvsem zaradi izsiljevanj prednosti in neprilagojene hitrosti. Več kot polovica prometnih nesreč pa se zgodi zaradi napak ali neustreznega ravnanja kolesarjev. Zato bodite kolesarji v prometu vidni in previdni.

Ostale udeležence pa policisti pozivajo naj bodo pozorni na kolesarje še posebej na otroke in starejše. Kolesarjenje je namreč zdravo, aktivno in prijetno, zato poskrbimo, da bo tudi varno.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sadfas (nepreverjen)

a vozniku pa ne bo izdana globa?

AAAAAAAA (nepreverjen)

Ka bluziš vej pa kolesar se je znankar prpelo pa na hitro zavijno na prehod zs pešce, tou je klasika. Moreš biti itak zabiti ka te avto poderej na prehodi. Ge ne stoupin na prehod dokeč ne vijdin ka se avto 100% stavla. Pa nej mi filozofejrati o prednosti za svojo varnost se moreš san pobrigati.

In reply to by sadfas (nepreverjen)

fonzekk (nepreverjen)

Prehod za pešce je prehod za pešce. Če boš talige prejk pelo, te avto lejko povozi, tij boš pa kazen plačo.

In reply to by AAAAAAAA (nepreverjen)

Kit (nepreverjen)

Tou ka tej kolesari si zadnje čase privoščijo je višek vsega. Vozijo se kak njim paše niti po kolesarskih se eni pametnjavici ne vozijo.

fonzekk (nepreverjen)

Kolesarin po predpisaj. V zadnjo kedni so me dvakrat skoro ta vdarili šoferi, šteri so prehitejvali v škarje v nepregledni ovijnek. Na milimeter.Tou je klasika na sakšoj vožnji.

In reply to by Kit (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

Enkrat končno naj začne policija kontrolirat kolesarje. Divjajo med pešci, kjer je za oba pol metra širine. V krožiščih strogo peljejo po nasprotni smeri, kot je označena na tleh. Zapeljejo prek prehoda za pešce s polno hitrostjo in sploh ne pogledajo ne levo ne desno in brez nakazila.
Danes se je promet ustavil na enem krožišču, ker so pač pešci šli čez cesto. Kolesar je od zadaj pridrvel in je že pred krožiščem in potem skozi krožišče vozil slalom med avtomobili in jih prehiteval po levi in desni. Večina ga sploh ni opazila, ko je priletel od zadaj. In ko ga nekdo podre pa je štala in ubog kolesar.

fonzekk (nepreverjen)

Pa šče tou. Zdaj san se pelo z Goričkoga prouti Čardi. Pri Nemčavskon pokopališči je nepregledni ovijnek. Pelan se po ravnici 90km/h. Za menov priletij somar v bejlon dostavniki, prehitejva pred ovinkon, s Sobote pa prijde drüjgi avto. Oba sva bremzala na mrtvo, ka je tele lejko zvozilo ovijnek. Pri Spari pa sva že pa bil za teleton, ka je tan bijla kolona. Pamet!

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

idioti (nepreverjen)

gnes na indostrijskoj se pelan za tovornjakon okole 30 in tovornjak je že bil v križišči, ge pa še za njin fajn ena gospa s smeri mlekoprometa nej ka bi poglednila nej desno nej levo s prve z bicilkinon prek ceste... če bi bila hitrost 50 se stavil nebi...

Starejše novice