Ponoči se je pripetila huda prometna nesreča avtobusa, v kateri sta umrli dve osebi.

V soboto pozno zvečer je prišlo do hude prometne nesreče avtobusa murskosoboške turistične agencije, ki je izletnike peljal z izleta na Dunaj in prav tako slovenskega osebnega vozila znamke Renault. V prometni nesreči sta dve osebi izgubili življenje, dve pa sta huje poškodovani.

Avstrijska policija je na kraju dogodka potrdila, da sta v nesreči življenje izgubila moški in ženska, ki sta bila v osebnem vozilu. Oba sta slovenska državljana, stara pa naj bi bila 28 in 30 let.

Kot poročajo avstrijski mediji je do prometne nesreče prišlo v bližini mesta Jennersdorf, med krajema Minihof-Liebau in Tauka. Trčila sta osebni avtomobil in avtobus, nato pa je avtobus trčil še v zid.

FOTO: burgenland.orf.at

V prometni nesreči sta dve osebi izgubili življenje, dve osebi pa sta huje poškodovani. Hudo poškodovanega moškega so prepeljali v bolnišnico Oberwart, hudo poškodovana ženska pa je na zdravljenju v bolnišnici Feldbach. 

Lažje poškodbe je utrpelo kar 23 udeležencev prometne nesreče, ki so jih s prvo medicinsko pomočjo oskrbeli v gasilskem domu Minihof-Liebau, 11 pa jih je bilo nato prepeljanih še v okoliške avstrijske bolnišnice.

Po neuradnih podatkih naj bi se avtobus podjetja Avtobusni promet Murska Sobota vračal z izleta na predbožični Dunaj, ki naj bi ga organizirala Turistična agencija Klas. Tudi osebno vozilo udeleženo v prometni nesreči je imelo slovenske registrske oznake.

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

iBojan (nepreverjen)
Žalost (nepreverjen)
A79 (nepreverjen)
Picekkk (nepreverjen)

Slovenci v Slovence...

casio (nepreverjen)
povezani (nepreverjen)

Katastrofa :-( sožalje svojcem

bb11 (nepreverjen)

Hjoj no, vejpa samo čemeren si lejko, pa ka delate ka lejčete po drujgij pasaj, jebemo mater no. Sožalje vsen svojcon.

Premetanka (nepreverjen)

Kako minljivo je življenje! V tem trenutku smo, v naslednjem nas več ni ali ni tistih, ki smo jih imeli radi. Še posloviti se mnogokrat ne moremo. Žalostno ...

potnik (nepreverjen)

Osebno sem bil na tem avtobusu,zalost pa strah,pravi horor,svojcem umrlih pa iskreno sozalje.

KK (nepreverjen)

Sožalje vsem svojcem.

tragedija (nepreverjen)

in ge piše če je što vozo alkoholizejrane ? neven če što od nas zna ka točno pa kak se je zgodilo ... tak ka nej pluvate vse vkriž.. je pa resno še ena tragedija... pa 2 mladiva človeka keriva sta še mela vse pred seuf...... naj počivata v miru pa iskreno sožalje vsem žalujočim.

cnikovac (nepreverjen)

ge se lezje sprijaznin s to nesreco ce je bil alkohol polek. iz slik pa izjave gasilca je jasno ka se je zgodilo.

In reply to by tragedija (nepreverjen)

Očividec 12345 (nepreverjen)

Cinkovec ka se zgodilo če si pameten.

In reply to by cnikovac (nepreverjen)

nešče 323 (nepreverjen)

Zaprite komentare pri takih novicah!!! Že slike so preveč pri takši tragediji za svojce in tiste, ki so jiva poznali... Ko bo poleg eden izmed "vaših", boste tudi objavlali pa dovoljevali komentiranje, saj nikoli ne vemo, kdaj smo sami na vrsti... Vse za preklete klike...

Bubek (nepreverjen)

tej raznorazni komentari absolutno ne sodijo sem gor,zadevo je potrebno raziskati pa se bo potem vidlo,ka je bil vzrok temu,Sobotainfo bi pa morala v tem primeru onemogočiti komentiranje

krobikar1

Že enkrat zaprite tej komentare,..."majda" tam malo više pijta što je bil šofer pa vodič,...Ka ste normalni lidgej?! Sožalje svojcem in hitro okrevanje poškodovanim!

alkimist

Sobotainfo, iz kedna v keden dokazuvlete v kakšno greznico se premikate. Kak lejko dovolite komentejranje ob takših temaj? Što je pri vas je zgujbo kompas?
In te se najde psihopatski folk ka prek interneta poizveduvle po imeni ponesrečencov, groza. Kak vas je nej sran?

zadnajaudarnanovica (nepreverjen)

Berem slovensko besedilo in berem nemško besedilo. Kaj je bilo sedaj s tem avtobusom? Je peljal potnike na Dunaj na božični sejem (slo besedilo) ali z božičnega sejma nazaj (nemško: Rückweg)? Zelo žalostno, tragično..... svojcem preminulih sožalje, poškodovanim potnikom pa čim prejšnje okrevanje.

Sramota (nepreverjen)

Še portal, ki je moralno dno od dna (24ur) zapre pri takih temah komentarje... potem veste kam spada sobotašinfo. Sram vas bodi in vse ki govoričite o okoliščinah nesreče!

vodka (nepreverjen)

Ene motijo komentari ali, če nega žaljivosti je nikaj nej narobe, če povemo svoje mnenje v opomin vsen nan ostalin voznikom.

komentatorček (nepreverjen)

živim v svobodni državi imam možnost komentiranja aktualno novico!!!!!!!!!!
tisti ki tega ne razumete pač živite v srednjem veku.

dvoličneži (nepreverjen)

tej kere moute komentiranje ob takših novicaj,
istočasno o tem tračkajo s sosedami ali bližnjimi...dvoličneži...

figa (nepreverjen)
barcelona (nepreverjen)

Komentirati ja, vendar po čem vprašujete, in kako nekateri komentirate. SOBOTA INFO bi morala komentiranje v tem in podobnih primerih onemogočiti. Velikokrat onemogočite komentiranje prispevkov o lokalnih politikih, kar pa zares ne morem razumeti. Že nekaj časa razmišljam , da te strani več ne bom odpiral.

dvoličneži (nepreverjen)

eh jebiha...kaj je žaljivo bo odločala pristojna oseba...glavno ka smo ljudje in imamo različna mnenja.
gnesden smo na nivoju ka je žaljivo -bizarno-zanimivo-ker nam ni treba biti pod represijo mnenja drugega pa se branimo s svojo umnostjo-domišljijo ki pač nima meja kot tudi norost....
tak da ima še posebno vsak pravico izbirati kateri portal bo odpiral oz.komentiral - enostavno, a ne?!?

In reply to by barcelona (nepreverjen)

dvoličneži (nepreverjen)

no ovi ka gučijo : ka vas briga o pokojnih.....na slov.novice so objavlene slike in imena...ja to je demokracija

NisemRobot (nepreverjen)

Demokracija ni vse kar nak pride na pamet, pa nedostjnost in nespoštovanje tudi ne. Nije žvaka za seljaka.

In reply to by dvoličneži (nepreverjen)

nn (nepreverjen)

lepo se vidi da je bil avtobus ob trku čisto na nasprotni strani ceste, pa kljub tak hudemu trku ga je potegnilo še bolj na nasprotno stran v levi jarek in ograjo, torej je mogo pred trkom fajn zaviti. zakaj? a je šofer malo zacumo po napornem dnevu, gledo v telefon? 3 sila? upam da bo to kdo pojasnil svojcem in tistemu otroku čigav sedež se je vozil v avtu in da se ne vali krivda na mrtve ki se nemrejo braniti...

qwertzu (nepreverjen)

točno tak !!!

In reply to by nn (nepreverjen)

dvoličneži (nepreverjen)

vej so priče, pa objava izvedencof,....pa še tam je ravna cesta?!....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice