Slika je simbolična.
V enem od ljubljanskih naselij je skupina petih najstnikov, ki si je nadela ime »Gang 1107«, fizično napadla trinajstletnika.

Kot 24ur.com povzema pripovedovanje očeta napadenega 13-letnika, naj bi razlog za pretep fanta tičal v njegovi nacionalni identiteti. Pretep je skupina najstnikov, ki so si nadeli ime »Gang 1107«, tudi posnela in posnetek objavila na družbenem omrežju.

Trinajstletni osnovnošolec je bil napaden v petek okoli pol štirih. Napadalci so ga pričakali v bližini šole in mu po napadu zagrozili, da ne sme nikomur nič povedati, sicer bo še huje.

Družina je za incident izvedela šele dan po dogodku iz posnetka napada, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih. Napad so v soboto prijavili policistu, a ta kljub obljubi ni ukrepal takoj.

Družine tako ni pretresel le napad, ampak tudi neodzivnost policije.

Šola poskrbela za strokovno pomoč

Po besedah očeta so vsaj v šoli takoj ukrepali. »Takoj po seznanitvi o dogodku je pomočnica ravnatelja učenca, ki je bil napaden, pospremila v razred, kjer sta se skupaj z razredničarko o dogodku pogovorila s sošolci. Pogovora z morebitnim organizatorjem napada še ni bilo mogoče izvesti, saj so učenec in njegovi starši v tujini,« so za 24ur.com pojasnili na šoli.

Kot je sporočil ravnatelj, so na šoli izvedli tudi dodatne pogovore s sošolci in v skladu s pravili šolskega reda pričeli s postopkom izreka vzgojnega opomina.

Starše devetošolcev je ravnatelj ljubljanske šole v torek tudi obvestil, da nasilni dogodek izven šole obravnavajo za to pristojne službe, prav tako pa tudi šola sama. Dejali so, da bodo za učence poiskali strokovno pomoč v sodelovanju z Društvom za nenasilno komunikacijo.

Vzrok za napad naj bi bili nesporazumi med napadenim in enim od napadalcev, ki sta se včasih sicer dobro razumela, po nekaterih predvidevanjih pa tudi nacionalna identiteta. Napadalec naj bi še isti dan med poukom telovadbe ostalim sošolcem kazal nož in govoril, da bo po pouku napadel sošolca.

Skupina mladoletnikov naj bi bila nasilna že prej. Napadli so še enega učenca iz iste osnovne šole in mu obrili glavo. Fanta so tako prestrašili, da do trenutnega incidenta o dogodku ni upal povedati nikomur.

Lokalna skupnost pa mladoletno zločinsko skupino povezuje še z drugimi kaznivimi dejanji ustrahovanj, napadov in tatvin. Šola sicer zagotavlja, da o morebitnih predhodnih napadih ni bila obveščena.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Starši, čas za milost nad nasiljem se mora končati. To lahko storimo samo tako, da smo aktivni pri pomoči napadenemu. Če policija ne reagira takoj se morajo na to odzvati starši (več staršev), obvestiti šolo, pripraviti program pomoči in prst usmeriti v nasilnika. Delovati je potrebno : takoj, enotno in brez če-jev.................
Starši in še stokrat samo starši lahko pomagajo odpravljati nasilje. Ker, če smo predolgo časa tiho se nasilje samo stopnjuje. Le vkup, le vkup, dobri starši.......................

gru (nepreverjen)

Vse več je slabih staršev, ki vzgajajo svoje nasilnike. Tu je problem. Nasilje gre svojo pot v tej naši "demokraciji". Obstaja bojazen, da bodo sčasoma dobri starši v manjšini. In potem? Kdo se bo potem bojeval proti nasilju? Ni videti rešitve, dokler v šolah ne bo ponovno vzpostavljenega spoštovanja do učiteljev, kot je nekoč že bilo, v "gnili" YU. Taka šola kot je danes, ko se učitelj celo sam boji nasilnega učenca, dijaka, ne more doprinesti izboljšanja na področju nasilništva.

In reply to by tuncika

Giovanni (nepreverjen)

Ma ti si gnjiu. To v Yu.se nebi zgodilo. V yu si ziveu ko lord in kar imas ti je yu dala ne pa slo. Ne vem kako lahko tako govoris. Lahko te je sram.

In reply to by gru (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Človek, preberi še enkrat, ničesar nisi razumel.

In reply to by Giovanni (nepreverjen)

Gost325 (nepreverjen)

Isto kot so prejšnjič cigani napadli pred Caffe Parkom, pa je policija PRIKRIVALA VSE DOKLER NISO PRIŠLI VEN POSNETKI.

Da je to moj otrok, bodo ti pokavci do konca življenja jedli čez slamico.

Assia (nepreverjen)

Pa kaj sploh dela policija???? Romi se vozijo brez izpitov, a so jim sploh zasegli kaki avto???? Kako lahko nepismeni rom ima izpit???

In reply to by Gost325 (nepreverjen)

za DF (nepreverjen)

Debeli Fuknjenec, ti bi mogo že dugo prek slamice gesti, nasilnež gnili,
leni, socialni, smrdlivi ...

Tudi kolesar (nepreverjen)

sem peder
in ga pušim kot da bi vlekel skozi slamico

In reply to by za DF (nepreverjen)

Gang1919 (nepreverjen)

Izbira taksega zivlenja je najslabse ka leko zberes!
Al nikaj nej vsak pride na vrsto !
V okolici ms se dosti dogaja ka je prikrito in se nisce nesce ukvrarjati sten!
Kelko se izsiljuje denar itd
In to delajo deca ka jih nemres skup spotrreti niti njin policija nemre nic !
A za vsakin taksnim klosaron stojita najmenje 2 debila keriva sta punoletvina
En smrdi pa je grdi drugi isto grdi pa se skili !
Ms de pomali drek od dreka in to zavolo par oseb keri scejo rejd delat !
Policija samo zna iskat osebe kere se skadijo pa uzivajo takse gnjavijo !
Al pomali vse pride na svoje

Sirar (nepreverjen)

v pa že cel čas pravim ka je policija zabita, boli njo za narod, samo bi kasirala. smotana je do amena, vsak ki gre za policaja je idiot na kubik, se tudi vidi na njih da nimajo nobene pameti. več lršijo kot drugi in sami sodijo v doživljenjski zapor, trebalo pa bi likvidirati tudi njihove zabite potomce

Samba (nepreverjen)

Se povsem strinjam s tabo. Gamad je policija, najbolj osovraženi in upam, da jim karma vrne trojno hudo. Vsekakor si zaslužijo mučenje in tudi smrt, ker so marsikomu zajebali življenje, onemogočili marsikaj, četudi niso imeli velike delikte. Smrt policiji in njihovi družini!

In reply to by Sirar (nepreverjen)

anton77 (nepreverjen)

Gang 1107???? Skupina strahopetcof, šteri funkcionejrajo samo kda jih je dosta.... Takših de čiduže več... Sploj pa v najbole balkanskon varaši na Balkani - LJ

cccc (nepreverjen)

Treba napadalcem kosti polomiti pa već ne bo problemov.

Lukčev Mesec (nepreverjen)

Itak, da so ne odzivni, ker za sosednjim vogalov gledajo, če se kdo pelje nerprivezan, ki za ves vesoljni svet pomeni hudo nevarnost.
No, pa še takoj mu lahko dajo položnico.
Saj, če bi pa ata ali kdo drug od odraslih branil žrtev, bi se pa hitro odzvali in zaščitili ubogega napadalca.
Bivša država in socializem je bil super.
Tako hudih podvigov se smrkavci niso lotili.
Če je pa že bil kak pregretež pa se tudi miličniki niso rabili s tem ukvarjat.
Starši, učitelji in ravnatelji so zadeve rešili po hitrem postopku.

Giovanni (nepreverjen)

Ja naj zdej fant zbere svoje narodnosti fante in naj jih oni prebijejo ma enega po enega,naj vidijo kako je ko te vec ljudi touce. Dokler se to ne bo zgodilo bojo tej fantje delali kar bojo hoteli. Ze ce nasa policija in vlada nimajo zakonov za mladoletnike,ne rabijo niti hoditi za . taksne primere. V yu bi tej fantje to naredili samo enkrat in nikoli vec jim ne bi prislo na pamet kaj taksnega. Zalostno je,da moramo vzeti zakon v svoje roke. A policija se itak boji taksnih ljudi. Samo na protestih so mocni ko se z varnostniki spravljajo na nemocne ljudi. To smo pa videli in nekateri so tudi obcutili. Zal zivimo v drzavi za bruhat.

In reply to by Lukčev Mesec (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice