Foto: Loris Cipot
Franc Krančič, trener Gančanov, kljub tesnemu rezultatu ni kazal pretiranega razočaranja po porazu v dvoboju z Muro, soboški strateg Damir Čontala pa po tekmi ni skrival razočaranja nad pristopom svojih nogometašev.

Cven in Serdica, ki nastopa v petem rangu slovenskega nogometa, sta Veržej in Čardo, člana pomurske lige, izločila iz pokalnega tekmovanja, Gančani pa so pošteno namučili Muro.

Nekdanji pokalni in državni prvaki so v dvoboj s klubom iz Pomurske nogometne lige vstopili kot izraziti favoriti, a so privrženci črno-belih v izdihljajih tekme že trepetali pred izvajanjem kazenskih udarcev.

Sobočani pri izvajanju strelov z bele točke v letošnji sezoni niso bili pretirano uspešni, kljub temu pa so se v izdihljajih pokalne tekme rešili prav z enajstmetrovko. V 91. minuti obračuna je bil z 11 metrov uspešen Martin Šroler.

Mura se je skozi šivankino uho prebila v tretji krog Pokala Pivovarna Union, nogometaši prvoligaša iz Fazanerije pa so se v Gančanih igrali z ugledom kluba. Damir Čontala razumljivo ni bil zadovoljen, domači strateg Franc Krančič pa kljub bolečemu porazu ni imel razlogov za nezadovoljstvo.

Gostitelji niso potrebovali dodatne motivacije

»Naša želja je bila, da se predstavimo v dobri luči. Tudi igralci niso potrebovali dodatne motivacije, saj je tekma z Muro nekaj posebnega, nekateri so jo igrali prvič in morda tudi zadnjič. Iz tega vidika ni bilo težav. 

Dobro smo se postavili, rezultat smo skušali držati čim dlje, bolj kot je tekma šla proti koncu, težje je bilo iz psihološkega vidika tudi nogometašem Mure. Glede na število treningov in kakovost nasprotnika pa je bilo težko zdržati. 

Na koncu se je zgodila situacija za enajstmetrovko, žal mi je zaradi tega, saj so fantje delali in trpeli, vendar moramo biti realni in čestitati nasprotniku. Mojim fantom vsa čast za odigrano tekmo, borbenost, organiziranost in izvedbo taktičnega načrta, ki smo se ga držali skozi celotno tekmo,« je za Sobotainfo dejal Franc Krančič.

Trener gostiteljev je bil pred malce manj kot tremi desetletji tudi sam nogometaš Mure, zato se verjetno dobro zaveda, imena kluba, ki se je namučil v obračunu s četrtoligaško sredino.

Krančič ob bučni podpori tribune, na kateri je bila prisotna tudi na domača navijaška skupina Vragi, ni skrival ponosa, čeprav je šlo za bridek izpad iz pokalnega tekmovanja:

»Vsekakor sem ponosen. Smo četrtoligaš, vendar smo se dobro upirali in rezultat držali 90 minut proti nasprotniku, kot je Mura, ki je prvoligaš. Upam, da to ne bo potrlo ekipe, saj so se fantje iztrošili. Je pa to dokaz, da se s trudom in delom da marsikaj narediti.«

Čontala ni skrival razočaranja in jeze

Povsem drugačno je bilo razpoloženje Damirja Čontale, saj so se nogometaši Mure dolgo mučili s četrtoligašem, bolj kot samo igro pa je trener Sobočanov nekaterim svojim varovancem zameril pristop k tekmi.

Čontala je sicer že pred tekmo opozoril, da si nogometaši Mure ne smejo privoščiti podcenjevanja, v glavah pa morajo biti osredotočeni zgolj na najpomembnejše. Tako gladko na koncu vseeno ni šlo.

»Odnos nekaterih igralcev je bil sramoten in nedopusten. Po nedeljski tekmi smo opozarjali, kaj nas čaka, da bo pomemben odnos do grba in dresa, da bo na tej tekmi štelo samo to, nobena taktika in priprava na nasprotnika, ampak samo odnos. 

Veliko igralcev, ki so do zdaj igrali manj, so dobili priložnost za igro. Nekateri so jo vzeli resno, nekaj pa jih je pokazalo, da imajo z razlogom takšno minutažo, kot jo imajo,« je bil razočaran strateg Mure.

Četudi poimensko ni izpostavljal svojih nogometašev, je že iz menjav razvidno, s kom ni bil zadovoljen. Če je bila menjava Dardana Shabanhaxhaja zaradi udarca v koleno v prvem polčasu razumljiva, je Čontala veliko povedal s tem, ko je med odmorom v slačilnici pustil Mihajla Baića in Josipa Majića.

Opravičila ni

»Če Gančani ne bi zadeli za izenačenje na 1:1, bi verjetno bilo lažje, vendar to ne sme biti opravičilo za nikogar od nas, niti za mene ne, saj sem odgovoren za igralce, na koncu pa tudi za igralce. 

Ne bi se smeli spraviti v takšen položaj, čeprav so pokalna gostovanja pri nižjeligaših večkrat nevarna, kar vidimo tudi v drugih nogometno bolj razvitih državah. Igrišče ni idealno, nasprotnik dobi dodatno energijo, ko začuti priložnost. 

Ko pa želiš, se spremeniš in vidiš, da ni več šale, se odnos z začetke tekme vrača kasneje. Odnos v drugem polčasu je bil zagotovo boljši, odigrali smo nekaj lepih akcij, ampak enostavno ni šlo,« je še dejal strateg Sobočanov.

Čeprav se je Mura v Gančanih močno namučila za napredovanje v šestnajstino finala Pokala Pivovarna Union, pa je tudi Čontala pozdravil letošnjo prenovo tekmovalnega sistema.

Tudi nižjeligaši so s tem dobili možnost igrati proti prvoligašem, vse to pa pomeni praznik nogometa in dodatno priložnost za promocijo slovenskega nogometa.

Napredovanje edino pozitivno spoznavanje

»Pozitivno je samo to, da smo napredovali. Letos imamo visoke cilje v pokalnem tekmovanju, kar pa smo ogrozili že na prvi stopnički. Srečno in spretno pa smo se rešili. 

Napredovanje je edina pozitivna stvar, ki jo lahko odnesemo s te tekme. Upam, da je to dokaz, da imamo težave, ko z glavo nismo povsem pri stvari, ko smo, pa lahko premagamo kogarkoli,« je še dejal Čontala.

Nogometaši Mure bodo skušali po bledi predstavi vtis popraviti že v nedeljo, ko bodo na gostovanju v Sežani napadali tretjo ligaško zmago v nizu. Po Celju so pred dnevi v Fazaneriji klonili še Radomljani. 

Strateg soboškega kluba verjame, da bo energija na Krasu prava, glave pa na mestu.
 

Komentarji (14)

Antivaxxer (ni preverjeno)

Točno tak kak je Čontala pravo. Eni igralci so se šminkerali in podcenjevali ograček ligo in so skoraj dobili po pički.

oldgringos (ni preverjeno)

Dajte no ! Gančani so imeli srečo ka Muri žoga nej hotela v njihovo mrežo. Oni pa so imeli en napad in se je žoga skotalila v mrežo. Enajst igralcev Gančanov je igralo v svojem enajst meterskem prostori. Mura je zmagala in adijo. Gremo naprej v Sežano !

Parsifal (ni preverjeno)

zgleda ka si nekso deujgo tekmo gledal..ka te tekme si gvisno nej..

In reply to by oldgringos (ni preverjeno)

Gost325 (ni preverjeno)

Žoga je okrogla. Muri je bila podarjena 11 metrovka v podaljšku. Kaj ti pomaga da napadaš, če ne zadaneš, šteje samo zmaga.

In reply to by oldgringos (ni preverjeno)

2i3 (ni preverjeno)

Tudi Šimundža je izpadel s tretjerazredno Dravo.

MalicaDrekPaGruska (ni preverjeno)

San van pravo ka pridete čarni po Kepico na markasto 😉

gru (ni preverjeno)

Kar koli je že bilo, Mura je zmagala in gre naprej, kar je najbolj pomembno. Te pokalne tekme so včasih nepredvidljive, saj so v preteklosti tudi bivši državni prvaki bili izločeni od bistveno manj kvalitetnih ekip.

Gost325 (ni preverjeno)

Mura je dobila podarjeno 11 metrovko, sramota!!!

Bulldog R für (ni preverjeno)

V ekipi Gančanov tale cipot niti v rezervi nej bi prišo,samo ka se zna.

In reply to by Gost325 (ni preverjeno)

Bakovčar (ni preverjeno)

Krančič nej na pamet. Palo si se na Muro zaradi svoje rite. Te pa pride Hotiza in ...

Amigo (ni preverjeno)

Vej vi bakovcarge te tudi hitro tan! Sami mutibarici!

In reply to by Bakovčar (ni preverjeno)

Risto Kubura (ni preverjeno)

Drislava banda!!!!

svétnik (ni preverjeno)

Franc Krančič,... ni kazal pretiranega razpleta...pišete,...Ka bi zaj naj to pomenilo?!?

MalicaDrekPaGruska (ni preverjeno)

Mura 😂😂 vsi dobri so van odisli…. samo kauter ka jauče rad je osto pa glavni trener neksi ex-pomozni trenera ka komaj gancane zmagajo 😂😂😂 jao jao jao butalske soboske

Starejše novice