Slika je simbolična. Vir: FOTO BOBO
Policijska uprava Murska Sobota poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

Policijska uprava Murska Sobota poroča o prometni nesreči v Nemčavcih, ki jo je povzročil voznik, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji. Ob trčenju se je sopotnica v vozilu pred njim lažje telesno poškodovala.

Kot so zapisali na policiji, smo na varnostno razdaljo vozniki žal pogosto premalo pozorni.

Vožnja na prekratki varnostni razdalji, največkrat povezana še s preveliko hitrostjo, je zato med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč.

»Če voznik, ki vozi pred nami, zmanjša hitrost ali se ustavi, nam le zadostna varnostna razdalja omogoča, da lahko tudi sami pravočasno zmanjšamo hitrost ali varno ustavimo in tako preprečimo trčenje. Na varnostno razdaljo je potrebno med vožnjo po avtocesti in hitri cesti še bolj paziti, saj so omejitve hitrosti večje.« so še zapisali na policiji. 

Na področju kriminalitete so v preteklih 24 urah sicer obravnavali kaznivo dejanje nasilništva v Pečarovcih in uporabo ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva v Gornjih Petrovcih.

Obravnavali so tudi tri povoženja divjadi, kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja in zaseg vozila.

Policisti so v Rihtarovcih pri kontroli prometa ugotovili, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes na območju policijske postaje Gornja Radgona.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice