Večer: Kriminalisti v primeru utopitve dečka v Termah Ptuj ovadili animatorki.

Mariborski kriminalisti so po smrti šestletnega dečka, ki je januarja utonil v Termah Ptuj, na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo zoper dve osebi, ki ju utemeljeno sumijo kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, poroča Večer.

Po informacijah časnika gre za animatorki, ki sta skrbeli za otroke na rojstnem dnevu.

Deček se je januarja v Termah Ptuj udeležil udeležil rojstnodnevne zabave, za kar so v organizaciji Term Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba.

V Termah Ptuj so po nesreči poudarili, da je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje, reševalci iz vode pa so otroku takoj nudili prvo pomoč in poklicali reševalno vozilo.

V Plavalnem klubu Terme Ptuj očitkov za časnik niso mogli komentirati, saj jih kriminalistična policija o tem, da je podala ovadbo zoper kogarkoli iz Plavalnega kluba Terme Ptuj, ni obvestila.

Vodja ptujskega tožilstva Janja Bernard Korpar pa je Večeru potrdila, da je tožilstvo 23. marca prejelo ovadbo zoper dve fizični osebi zaradi kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, izvršenega v sostorilstvu, in da je zadeva v reševanju pri pristojni državni tožilki.

Če bo tožilka ovadbo kriminalistov ocenila za utemeljeno, bo zoper ovadeni animatorki na ptujsko okrožno sodišče vložila zahtevo za uvedbo sodne preiskave.

Osumljenima za kaznivo dejanje povzročitev smrti iz malomarnosti grozi kazen od šest mesecev do pet let zapora, je še poročal časnik.

Komentarji (6)

23 v čakalni vrsti (ni preverjeno)

meni pa se zdi da bi lahko bil bolj kriv bademajster

Resevalecterme (ni preverjeno)

Ce so otroci bili organizirani v skupino nima bademajster kaj s tem.tisti ki jih pripelje prevzame odgovornost.zato so pa v vecini pomurskih term skenslali rojstnodnevne zabave v vodi ker ni ljudi,ki bi za minimalno placo prevzeli odgovornost kot v tem primeru ti dve punci....

In reply to by 23 v čakalni vrsti (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

torej je problem v plači
da se je mali utopil

In reply to by Resevalecterme (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Hmmmm, če nekoga "animiraš" moraš poskrbeti še za varnost.

Starši so pa tudi komot.

Plačajo si dve animatorki in fešta na bazenu se začne.

Kam gre ta svet ?

Takjeto (ni preverjeno)

To je njihovo delo in odgovornost, zato sta sprejeli to sluzbo in placo. Zato sta odili v solo in se izobrazevali, to nemre delati neksen avarage Joe, ampak nesce ka je solani v toj smeri. Nesce ka se zaveda, ka je zivljenje otrok odvisno od njih!! Tak kak ti je v vrteci vzgojiteljica odgovorna ka dejte prezive, ka se ne zadavi, zadisi pa nvn ka vse. starsi so pa nej bili tan, so pa bili bademajstri in placani animatori, kerih delo je zabavati otroke in jih PREDVSEM PAZITI!!

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

Dejan svinskoglavi (ni preverjeno)

kriv je direktor
ker ni imel poštimane organizacije
če bi vse bilo tako organizirano kot treba
bi bil mali sedaj še živ

In reply to by Takjeto (ni preverjeno)

Starejše novice