Ptujčanu, ki je 9. septembra na podravski avtocesti s prometno nesrečo povzročil smrt sodelavca, grozita zaporna kazen in prepoved vožnje motornega vozila.

Na Policijski upravi Maribor so razkrili, da preiskava prometne nesreče še poteka, saj odrejeni izvedenci še niso zaključili s svojim delom.

»Preizkus alkoholiziranosti z alkotestom vozniku ni bil odrejen, ampak mu je bil odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi in urina, katerega rezultatov še prav tako nismo prejeli,« so povedali na Policijski upravi Maribor.

Bo povzročitelj prometne nesreče še smel voziti?

Na mariborski policijski upravi so razložili, da sankcije za tovrstno kaznivo dejanje, torej povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, opredeljuje 323. člen Kazenskega zakonika

»Udeleženec v prometu, ki s kršitvijo predpisov o varnosti cestnega prometa iz malomarnosti povzroči prometno nesrečo, v kateri je bila kakšna oseba hudo telesno poškodovana, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh let. Če ima dejanje iz prejšnjega odstavka za posledico smrt ene ali več oseb, se storilec kaznuje z zaporom do osmih let in s prepovedjo vožnje motornega vozila,« določa omenjeni člen Kazenskega zakonika.

Voznik je bil lažje telesno poškodovan

Spomnimo: 40-letni Ptujčan je 9. septembra letos vozil osebni avtomobil nemških registrskih oznak po podravski avtocesti A4 iz smeri Gruškovja proti Mariboru. Pri izvozu Marjeta na Dravskem polju je silovito trčil v zadnji del tovornega priklopnega vozila slovenskih registrskih oznak, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 52-letni moški.

V trčenju se je 36-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, doma iz okolice Ptuja, tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl. Voznik osebnega avtomobila se je v trčenju lažje telesno poškodoval, drugih oseb v osebnem avtomobilu ni bilo. Voznik tovornega vozila ni bil poškodovan.
 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nic nebo (nepreverjen)

Nic nebo. Bo dobil samo malo prstih

.... (nepreverjen)

Pa opet od kakšne odškodnino al pa zavarovalnino ka si žepa novi avto kupi...

In reply to by Nic nebo (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

Spet bo dobil odškodnino, da si še hitrejši avto kupi. Že dva človeka je spravil na oni svet. Še kakšnega bo očitno. V Sloveniji ni prave kazni za takega. Sicer pa karma tudi je.

rjove jostreb (nepreverjen)

hujse kot cigani, hec cigani so najhujse letijo 90 po mojen naselje

..... (nepreverjen)

Bo tožil gasilce ka so mu akumulator odklopili, ka je nej mogo dale.

Starejše novice