Zoper mladoletna storilca, vpletena v nasilni incident, ki se je novembra odvil v središču mesta, podana ovadba.

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so zaključili preiskavo pretresljivega medvrstniškega nasilja, ki smo mu 12. novembra bili priča na pločniku ob Blagovnici. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med dvema skupinama mladoletnikov.

Dve osebi sta bili zabodeni z nožem in sta iskali zdravniško pomoč v bolnišnici, kjer je bilo ugotovljeno, da sta bili lahko telesno poškodovani.

V tej zvezi je bila na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zoper dva mladoletna storilca, podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve lahke telesne poškodb, pojasnjujejo v Policijski upravi Murska Sobota. Kot dodajajo, pa je bil uveden tudi postopek o prekršku zoper enega kršitelja, zaradi kršitve določil II. odstavka 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru. 

Preventivni nasveti

Sicer pa policisti opozarjajo, da je nasilje med vrstniki lahko psihično, fizično ali kombinacija obojega. Prav tako medvrstniško nasilje ni omejeno na določen kraj, pojavi se lahko povsod.

Razlogi in vzroki za nastanek nasilja so pogosto netoleranca do drugačnosti, koristoljubje in želja po lastni uveljavitvi. Zato želijo spodbuditi otroke in mladostnike, da se o nasilju zaupajo svojim staršem, učiteljem, vzgojiteljem, trenerjem, prijateljem ali kateri koli drugi osebi, ki jim lahko pomaga.

Vse, ki jim je zaupano varstvo otroka in mladostnika, pozivajo, naj bodo pozorni na prve znake in naj otroku oziroma mladostniku prisluhnejo, nasilje pa prijavijo policiji ali drugim pristojnim institucijam.

Obravnava medvrstniškega nasilja zahteva od vseh vpletenih inštitucij največjo mero profesionalizma in posluha, saj se otroci, ki so izpostavljeni nasilju, pogosto počutijo same in nemočne.

V kolikor postanete žrtev, kakšnega dogodka pokličete na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

Komentarji (1)

nevenneven (ni preverjeno)

Sofia_Fosbrook 10 ur 33 minut nazaj .......jebalo te tvoje zadnjo plačilo, ne boj dosadna....

In reply to by Sofia_Fosbrook

Starejše novice