Slika je simbolična.
Pomurje pretresa nova tragična vest o smrti otroka.

V javnosti odmeva smrt nekajmesečnega otroka z Goričkega, ki je bil februarja pripeljan v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Otrok je bil že nezavesten pripeljan v bolnišnico, kljub oživljanju pa je izgubil življenje.

Center za socialno delo Pomurje nemudoma sklical sestanek

Iz Centra za socialno delo Pomurje so za Sobotainfo pojasnili, da so takoj po prejemu informacije o smrti mladoletnega otroka začeli z javnim pooblastilom zaščite mladoletnih otrok.

»Center je nemudoma sklical timski sestanek in še istega dne izvedel vse potrebne začetne ukrepe v okviru ukrepov za varstvo koristi otrok.

Pridobil je vsa poročila institucij, v katere je bila družina vključena in opravil razgovore s sorodniki, ki so poročali, da kljub pogostemu stiku z mladoletnimi otroci, niso opažali, da bi bilo z otroci karkoli narobe,« so pojasnili na centru za socialno delo.

Družino tedensko spremljajo

Center je na sodišče še v mesecu februarju 2024 vložil predlog za izvajanje nadzora nad izvrševanjem starševske skrbi, na podlagi katerega je sodišče izdalo začasno odredbo.

Center družino tedensko spremlja tako v okviru ukrepov za varstvo koristi otrok ter družini v okviru socialnovarstvene storitve pomoč družini na dom še naprej nudi pomoč in podporo.

Rezultati obdukcije še niso znani

Na naša vprašanja, ali je smrt nastopila zaradi neustreznega izvajanja starševske skrbi, na Centru za socialno delo Pomurje niso mogli odgovoriti, ker rezultati obdukcije še niso znani.

»Center je družino redno spremljal in ji nudil potrebno pomoč in podporo, pri tem pa ni bilo zaznati, da bi bilo z najmlajšim otrokom karkoli narobe. O tem nista poročala ne starša, ne sorodniki, ki so bili z družino v pogostem stiku. 

Nobene takšne informacije pa tudi nismo prejeli iz lokalnega okolja. Center se bo še naprej trudil, da bo družina dobila vso potrebno podporo in pomoč ter zagotovil pogoje za rast in razvoj ostalih mladoletnih otrok,« so dodali.

Policisti zbirajo dokaze zaradi suma kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper življenje in telo

Tragično smrt otroka so za Sobotainfo potrdili tudi v Zdravstvenem domu Murska Sobota. O podrobnostih bodo spregovorili jutri.

Iz Policijske uprave Murska Sobota pa so pojasnili, da v konkretni zadevi v predkazenskem postopku zbirajo obvestila in dokaze zaradi suma storitve kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper življenje in telo.

Spomnimo ...

Novembra lani smo poročali o tragični smrti novorojenčka z območja Policijske postaje Lendava.

Umrl je trimesečni otrok, ki ob prihodu nujne medicinske pomoči znakov življenja ni več kazal.

Starejše novice