Iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so sporočili, da je nekaj minut po 14.30 uri je prišlo do prometne nesreče na cesti med Puconci in Sebeborci, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulator na osebnih vozilih, nudili pomoč reševalcem, pomagali policiji pri urejanju prometa, počistili cestišče in pomagali vlečni službi. Poškodovana je bila ena oseba, ki jo je oskrbela ekipa NMP Murska Sobota in jo prepeljala v Splošno Bolnišnico Murska Sobota.

Namesto krožišča le zvočne zavore

Spomnimo, da je gre za križišče državne ceste 232, ki povezuje Gornje Petrovce in Martjance s stransko, lokalno cesto, ki povezuje Sebeborce in Puconce. Občina je tam želela zgraditi krožišče, a jim Direkcija Republike Slovenije za ceste tega ni odobrila. Namesto tega so morali namestiti zvočne zavore, ki pa očitno ne učinkujejo.

Vozniki ne upoštevajo stop znaka

V omenjenem križišču se vsako leto pripeti več prometnih nesreč, ki so zaradi visokih hitrosti, gre namreč za cesti, ki ležita izven naselja, izredno nevarne. Hitrost na glavni cesti je sicer omejena na 70 km/h, a jo tam redko kdo upošteva. Nenazadnje do nesreč ne prihaja zaradi hitrosti vozil na glavni cesti, temveč zaradi tega, ker vozniki, ki prečkajo glavno cesto, ne upoštevajo stop znaka, ki stoji na stranski cesti. 

Komentarji (60)

BB

Hitrost je krijva??? Po mojih izkušnjaj je bole problem ka ljudje ne obvladajo STOP znaka - večina jih pela malo pomenje ali pa celou z nezmanjšano hitrostjo dale :(

čarni vrag (ni preverjeno)

In kaj zdaj napraviti? Ne pravim poleti so viske kukorce, a zdaj je vidljivost na vsako stran najmanj en kilometer.

ČELAVA KOKA (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tij BB 100% san ka to pomejne BUMBAR BLESAVE pa še viden ka moreš pod vsako objavo od sobote info komenterate neka vače se nej zdrav mislen tude ka nemaš drugoga dela rajse se delat sprave pa de več haska z tejbe nej ka komenteras vsako stvar in ja tij se takše CHUCK NORRIS ka se to tebe nebe moglo zgodite ka be se stavo pre STOP znake pa spregledno avto kere be te prišo v mrtev kot ker ti se chuck norris pa be se of auto pelo skos tejbe kak v risanke .....
PA VUPAN KA DE TEJBE TO ŽE VUTRO ČAKALO NA CESTE KER VIDEN KA SE PREVEČ ČEDEN PA KA MISLEŠ KA TIJ NEMREŠ SPREGLEDNOTE ALE PA SE ČLOVEK KERE SE ZNA SAMO Z BICIKLINON PELATE ...

pistalajce (ni preverjeno)

woow woow woow pomali pomali.. mislen ka lejko sakše napijše ka šče pa ge šče.. tablete popüjstile?

In reply to by ČELAVA KOKA (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Ka tij zaj eti bluziš? Kakši mrtef kout? Cesti sta pod 90 stopinjskin kouton, ge je tebi tü mrtef kout? Ći ščeš tü spreglednoti auto na prednostnoj ceti, moreš biti ali zafiksani, totalno zarejzani, samomorilsko navdejnjeni ali pa ČELAVA KOKA........

In reply to by ČELAVA KOKA (ni preverjeno)

ČELAVA KOKA (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

JA VIDLJIVOST JE 1KM ALE BICIKLEN NEMA ŠTOKA ZA OKNO KA BE TE LEJKO V MRTEV KAUT AUTO PRIŠO TAK DA IDE V SALON AVTOJOV PA SE SEJ V AVTO PA BOŠ VIDO KA POMENE MRTEV KAUT ...

čarni vrag (ni preverjeno)

Kakšen mrtev kot, saj pa avto ne pride od odzadaj. Tebi očitno je nej jasno, ka je to mrtev kot.

In reply to by ČELAVA KOKA (ni preverjeno)

A79 (ni preverjeno)

Mrtev kot ni samo od zadaj, ampak ob strani in spredaj tudi! Ni čudno, da se dogajajo nesreče, ko pa ne poznate osnove!?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Či si nej pri stvari, ti je mrtef kout seposedik. Se strinjan...

In reply to by A79 (ni preverjeno)

A79 (ni preverjeno)

https://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_blind_spot
Stebri v avtu zastirajo pregled nad okolico in vsak steber v avtu predstavlja mrtev kot oz. polje ki ga ne vidimo. Tako lahko zaradi levega vetrobranskega stebra spregledamo pešca ali kolesarja na prehodu pri zavijanju levo in obratno pri zavijanju desno. Te stvari treba vedeti in biti na njih pozoren, če ne se zgodi marsikaj, potem pa je vse drugo krivo samo neznanje ne.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Lepo te prosim s temi stebri. Prvič ti stebri niso tako široki, da bi zakrili pogled. Še posebno na tem križišču, kjer vidiš vsaj en kilometer na levo in desno. Jaz imam 42 letno praksi v vožnji in ne mi s temi mrtvimi koti iz Wikipedie.

In reply to by A79 (ni preverjeno)

A79 (ni preverjeno)

Glej, dokazal si, da nimaš pojma o čem je predhodnik pisal in taki, ki imate ne vem koliko let prakse ponavadi nimate pojma o teoriji, pravilih, vožnji, itn. Najprej je potrebno znanje, šele nato pride praksa, drugače lahko prakticiraš narobe!
Torej si meri ti znanje, ne leta, da boš bolj varen ne le za sebe in svojo družino ampak tudi za druge!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Ok, za stebron lejko auto spregledneš, ali znaš tij, kak sinhronizejrane morejo biti hitrosti, ka ti je auto na cejloj svojoj enokilometerskoj pouti skriti za ten stebron. Znanstvena fantastika. Pouleg fsega je tü še STOP znak, šteri se ti žmetno spravi v mrtef kout, kak šteč šürki steber maš..... no, razen či si slejpi.

In reply to by A79 (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

42 vozim, nej sam povzročo niti ene nesreče. Po tvoje to pomeni, ka nemam znanja.

In reply to by A79 (ni preverjeno)

A79 (ni preverjeno)

Izgleda ne, imaš pa srečo.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ti očitno misliš, da je do nesreče prišlo, ker je bilo vozilo na prednostni cesti v mrtvon koti voznika na neprednostni cesti. To je teoretično in praktično nemogoče. Bole verjetno je, da je voznik telefoniro in spregledno STOP znak te pa BUM!

In reply to by A79 (ni preverjeno)

A79 (ni preverjeno)

Moja replika ni na nesrečo, slednjo bodo reševali policisti, ampak na tvojo izjavo: "Kakšen mrtev kot, saj pa avto ne pride od odzadaj. Tebi očitno je nej jasno, ka je to mrtev kot."

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

afta he (ni preverjeno)

Mrtev kot res obstaja, vendar je potrebno ob STOP znaku ustaviti, sekundo dve tri in če to narediš potem se tisto ka je bilo skrito v mrtvem kotu, če je seveda kaj bilo, pojavi na vidnem polju oz. pride ven z mrtvoga kota in če si pri stvari potem zadevo obvladaš, ne izsiljuješ.

In reply to by A79 (ni preverjeno)

Tata (ni preverjeno)

Folk blesave, vozit nevej.

btk (ni preverjeno)

avto te nemre prijte v mrtev kot, ce se staves pre STOP in poglednes 2x levo in 2x desno... ker v ton case da ti poglednes dvakrat, nega boga ka de drugec se v mrtvon kote! Vecino nesrec je zarade sile in malomarnoste( vsakdanja rutina)..
Lejko pa pride v mrtev kot, ce se pelas z zmanjsano hitrostjo pa ga mas vedno v mtrvon kote oz stebre.

PA UPORABLJAJTE POSVETE, NE "DNEVNE LUCI" ker vam ne svetijo zadnje posvete!

ČELAVA KOKA (ni preverjeno)

ale ges san 100% ka nite eden se ne stave pre stop znake dokonca dol pa 2x pogledne v vsako stran pa če to kere mlade šofer povej ka tak dela te se je zlago do groba ...

Hmmmm... (ni preverjeno)

To križišče je vredi napravleno. Če bi vsak voznik delo kak trbej, torej stavo na pravon mesti (tak ka poleti kukurca nebi bila problem), pogledno levo, desno, še enouk levo, še enouk desno in bi po ton, kak se je prepričo, ka je fraj, spelo, nesreč nebi bilo. Glede na to, ka maš velki Stop-znak, pa tej zvočne ovire, ti tudi kak nekomi, ka prvič uporabla tou križišče, more biti jasno, ka ide za nevaren odsek in ka trbej paziti...

suzikagorička (ni preverjeno)

Fejst pametno si to spesno, nega kaj. Če bi vsi tak vozile bi sploj nej bilo nesreč pa tu bi bil zadosta samo navaden štop znak. Ale ne vozijo in zato se dogajajo nesreče, na ton križišče vsako leto ednouk poči. Kda do mrtve vo vlačili z avtojov, do pa vi pametuvali kak je nišče nika nej napravo. Bog ne daj in me je groza ale predstavlajte se, ka merjeta dva mlada človeka. Tudi tisti ka vozijo po glavni cesti tu ne pelajao glij po propisaj.

In reply to by Hmmmm... (ni preverjeno)

Calimerro (ni preverjeno)

Vozi po predpisih, pa ne cmizdri. Poglej levo in desno, ko je prosto spelji. Upoštevaj prometno signalizacijo. Ok? Ti je jasno? Če ne misliš upoštevati zgoraj navedenega, te zaradi mene lahko jutri gasilci režejo iz avta, samo, da koga nedolžnega ne ubiješ.

In reply to by suzikagorička (ni preverjeno)

Hmmmmm (ni preverjeno)

Kak praviš, bila bi utopija. Kar pa vseeno ne spremeni dejstva, ka folk zna, ka je tou fejst nevarno križišče. Navsezadnje je stop-znak obrobljeni, neven kelko metrov pred tablo maš že druge signale itd. In kak san napiso, četudi se prvič pelaš tu, na podlagi teh zadev znaš, ka je zadeva nevarna, kar pomeni, ka TRBEJ BOLE PAZITI! Seveda, lejko se zgodij. Ges san že na ton križišči tudi mel nerečo. Kak sopotnik sicer. In mogouče je tou tudi vzrok, ka sigdar poglednen 3-krat levo pa desno preden spelan na ton križišči. Še enouk ponavlan, seveda se zna zgoditi, ampak trbej paziti bole in nesreče so čista krivda lidij, nej pa kukurce, pa večerne svetlobe, mrtvoga kota itd.. Kak je že eden zgoraj omeno, določeni se niti ne stavijo, kaj šele, ka bi dvakrat poglednili na sakšno stran. Te se pa dogajajo takšne stvarij. In ges osebno še itak vstrajan: tu krožišča nej trbej...

In reply to by suzikagorička (ni preverjeno)

suzikagorička (ni preverjeno)

Če se spoumniš je nekda pokalo pri Čardi. Tan so bili štopznaki velki premera dva metra, samo je pokalo. Od kda več ne poka? Pa kak praviš, tou je fejst nevarno križišče mene je tudi prav malo grozno iti v njega. Pa kda san na glavni cesti tudi pazen. Krožišče bi fejst povečalo varnost ka bi omogočilo varnejše vključevanja pa najbole pomembno, ka bi zmanjšalo brzino s vsej štirij strani.

In reply to by Hmmmmm (ni preverjeno)

helmut (ni preverjeno)

dosti cenejša in pomojem bokša bi bila takša rešitev kak je na cesti med Melinci in Odranci http://skrci.me/rBqig Ležeči policaj diret pred križiščom te prisili ka se staviš ... ker dejstvo je preglednost je zadosta velka ka ne bi smelo biti problemov samo se velka večin ne stavi in te pa hitro spregledneš avto.

someone1 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa ti se hecaš ali ka??? to nejso ležeći policaji, to je planiška velikaknka. Če se pripelaš zadosta hitro skočiš prejk križišča.
Edina prava rešitev je K R O Ž I Š Č E. To tu gučin že bar 5 lejt. Pa od odgovornih nikome ništa dokeč se ne buje nešče odgovornim blizik te bo krožiče v roki enoga kedna.

In reply to by helmut (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

kakšno krožišče, narod stop znaka ne upošptevle pa de se krožišče zatou delalo. Nej ga srati .stop znak je naj zavolo lepšoga tan.

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Pa ja. Najboukše, ka fseposedik namesto ŠTOP znaka napravimo križišče. Najfalej bi bilou funkcionalno nepismene šofere izloučiti iz prometa.

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Pardon, krožišče.

In reply to by Vajz (ni preverjeno)

someone1 (ni preverjeno)

Ja bi bilo zelo zelo pametno namesto stop znaka napraviti krožišče vseposedi. Če masš STOP znak obstaja možnost ka ga prevoziš če obstaja krožni promet se ti ne zgodi nika, če se ne staviš. Kvečjemi malo butneš ovoga keroga spregledneš buješ se sigurno nej, ker se v krožišče pripelaš z bistveno menšo hitrostjo kak pa se pripelaš v klasično križišče in spregledneš STOP znak. Zdaj pa butasti šoferi gor ali doj KROŽIŠČE JE BOLE VARNO OD KRIŽIŠČA pa o ton nemamo kaj razpravlati.

In reply to by Vajz (ni preverjeno)

afta he (ni preverjeno)

Za nekatere je križišče problem, najboljše speljati ceste izvennivojsko, ka se nedo več ceste križale, te mogoče več nede nesreč.

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

farcejg (ni preverjeno)

še bokše be pa bilo narediti KROŽIŠČE kak je v motovilcaj nej pa nekše stop znake pa zvočne ovire.... lejko je stop znak 5x5 m velke ale če spregledneš avto se lejko jebeš
seveda se pa to lejko zgodi vsakome šofere če be vsi bili tak čedne za volanon kak smo na internete be svejt bil brez nesreč .

Vajz (ni preverjeno)

Ja, ka pa či krožišče spregledneš? Ges predlagan viadukt.

In reply to by farcejg (ni preverjeno)

P (ni preverjeno)

;kaj na drujgon vidiš,to na sebi čakaj;
to je pregovor keri velja in de veljal dokler de obstajalo človeštvo!!!
keri pa to ne verjame de se pa sigurno enok prepričo.

farcejg (ni preverjeno)

P: tij pa se zaslužeš lajk pa to velkoga ker je tvoj komentar edine čeden pod to objavo

čarni vrag (ni preverjeno)

Seveda pa lejko tudi krožišče spregledneš in se zabiješ v tiste kipe na sredini.

vodka (ni preverjeno)

Krožišče bi bilou še vekša katastrofalna rešitev kak je zdaj. Na sredini polja meti krožišče je totalna blesarija. Dva svetlobna stop znaka na obeh stranskih cestah na levi in desni pa pol centimeterske zareze v dolžini 2 metra na teh stranskih cestah enih 50 metrov pred križiščem pa je zadeva rešena.

perdo-perdec (ni preverjeno)

NADVOZ naj napravijo pa je stvar rešena.

Calimerro (ni preverjeno)

Naj se zaletavlejo budale!!!

mujo2 (ni preverjeno)

Orbani trbej povedati, pa de van dau krožišče.

mokica (ni preverjeno)

Iz smeri Puconec in Sebeborec postaviti ležeče policaje -montaža

Dado1 (ni preverjeno)

Parkrat naj civil policaj tam stoji pa naj gleda pa naprej sporoča kdo se ni ustavil pri stop znaku. Pa naj jih kasirajo tam 500m nižje proti Puconcem pa Sebeborcem. Pač taka praksa kot jo imajo v MS na Lendavski. Potem bo vsaki dobro premislil če se bo peljal čez križišče brez da se ustavi pred stop znakom. Tako parkrat mesečno pa jih bo izučilo, pa še proračun se bo polnil.

jbg (ni preverjeno)

Na žalost so udeleženci domačini kateri poznajo to križišče.

someone1 (ni preverjeno)

Saj v ton nevarnon križišči so najbole nevarni domačini, keri do milimetra poznajo cesto na relaciji Sebeborci - Puconci. Te pa jih občasno preseneti nešče keri se pela v smeri Hodoš -Murska Sobota. San se tudi dostakrsat pelan po tej cesti pa se mi skoz vidi ka tisti v smeri Puconci - Sebeborci nede stavo ampak de samo leto prejk glavne ceste

In reply to by jbg (ni preverjeno)

BB

Točno tak "someone1":

Se mi je že zgodilo ka gda san zabremzo iz 90 na omejitev 70, se je umetnik iz Sebeborske smeri kar fajn naraji v križišče zapelo - je pa celo stao prlej pri STOP znaki!!! Gda san mogo še ednouk zabremzati ka v nejga ne vdarin, me je pa glejdo kak tele v nouva vrata pa mi je norce talo vö iz avtoja...

...te pa boj srečen :( Sicer moj avto nema tej lejpih LED dnevnih posvejtov, man pa zato sigdar kratke vužgane. Lekar mo se začo z dugimi voziti kak inda na mopedi ka do me te mogouče vidli soudeleženci v prometu :(

Markow83 (ni preverjeno)

Iz Sebeborske strani se dostikrat pripelajo pijani vozniki, kere izsilijo prednost, te se pa do Sobote celi cas pelajo 70 pa vijugajo po ceste. San vido ze prevec krat, posebej oktobra.

Markow83 (ni preverjeno)

Sicer pa, na taksnoj ceste je resitev vkljucevalni pas nej pa rondo, pa te je omejitev lejko 90. Placa je vec kak prevec.

gost_zvezda (ni preverjeno)

Komentarji, da nas se pogleda levo in desno - kaj pomaga pogledat levo in desno, če pa, govorim iz izkušenje, se pelam in iz leve ali desne strani pride avto se ustavi, pogleda, nekak "izračuna" ka san predaleč in pred menof spelje v križišče, hvala bogu mi je do zdaj uspelo še pravočasno zavirati.

čarni vrag (ni preverjeno)

Seveda, če se pa pelaš 160. Pelaj se 90 kak je dovoljeno.

In reply to by gost_zvezda (ni preverjeno)

gost_zvezda (ni preverjeno)

160? Ne, ne tvegam življenja zaradi tega. Po tej ravnici, priznam, da več kot 100 nikoli, v kižišču pa ene 80 sigurno.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Stewen+ (ni preverjeno)

O tem, da direkcija ni dovolila gradnje krožišča, močno dvomim. Če pa je res tako, potem jo je treba "razkrinkati", to pomeni niz ukrepov,tiskovno konferenco, poslansko ukrepanje rok. - Podoben primer je na Markovskem: čez prednostno državno cesto Črenšovci-Turnišče vodi (križa) občinska cesta Trnje-Odranci, ki pa je v zadnjem času,ko posluje Jager in CHARGO, izredno prometna. Križišče je sicer opremljeno s svetlobnim znakom stop, a zgodi se, da ga kdo, ki ni zbran, ne upošteva. Hvala Bugu, da seše ni zgodila smrtna nesreča. Zahtevamo: krožiše!

čarni vrag (ni preverjeno)

Lani je nekdo prevozil STOP znak pri servisi Andrejek. Zahtevam, da se tudi tam napravi krožišče.

someone1 (ni preverjeno)

čarni vrag ti se samo norca delaj. Vsaka rit pride ednouk na svoj šankrejt. Kak ste lejko tak glupi in van ne potegne, da je krožišče dosta bole varno od križišča. In sploj ne razmin, ka se lejko iz varnosti norca delate. Če ste tak pametni zakoj za boga kupuvlete avtoje z varnostno opremo? Ovi brez varnostne opreme so skoro šenki....

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

butalec (ni preverjeno)

Ges predlagan izbor dveh rešitev, ka de se tu resan enjalo vkup pokati:
- rondo, keri je najčednejše križišče na cejlon svejti
- ali pa: plout pa dverica, štere do zaprejte, pa de si jih vsaki, ka se pela Sebeborci-Puconci mogo odprejti pa za seuf zaprejti, pa te de mel čas poglednoti, či po glavnoj cesti štoj letij
Tak, zaj pa glasujte!

BB

Ta z druga opcija je zanimijva, glede na to ka se krožišča še nejso osvojila tak 100% med prekmurskimi šoferami :)

Stewen+ (ni preverjeno)

Neki Nebodigatreba je mojemu predlogu, da se uredi krožišče v križišcu cest Črenšovci-Turnišče in Trnje-Odranci, dal točko -1, kar me je seveda spravilo v slabo voljo. Sam se sicer ne čudim preveč ogroženega, kajti v poprečju se tam peljem enkrat tedensko, gre se mi predvsem ta tiste (delavce, nakupovalce) , ki križišče prevodzija dnevno dvakrat. Vesel bom, če se bo oglasil z dobrohotnim predlogom še kdo!

Stewen+ (ni preverjeno)

....čudim, pravilno: čuTim
...prevodzija, pravilno: prevozijo

Rafael (ni preverjeno)

ja dober avto budala za volanom. Vozi po pravilaj ne pa da lečete ko pa se kaj zgodi pol pa jamranje

Starejše novice