Osumljeni je nato zgrabil sekiro in z njo večkrat močno udaril starejšega soseda po glavi. Sosed je poškodbam na kraju podlegel.

Možje v modrem iz Policijske uprave Celje so dopoldne predstavili podrobnosti krvavega zločina. Kot so dejali, so v soboto, ob 13.10, na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje prejeli klic o nasilju pred stanovanjsko hišo na Polzeli.

Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je 43-letni moški na svojem domu storil kaznivi dejanji uboja in povzročitve hude telesne poškodbe.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja so ugotovili, da je osumljeni zjutraj, s svojim prijateljem prišel domov na Polzelo, kjer je mama spravljala drva, pri čemer ji je pomagal 69-letni bližnji sosed

Osumljeni je najprej odšel od doma, nato se je vrnil in tudi sam pomagal pri sečnji drv. Med kosilom je nagovoril soseda, da so šli skupaj na vrt pred hišo, kjer so pred tem sekali drva. Med njimi je prišlo do nesoglasja. Mati osumljenega je poskušala sina umiriti, vendar jo je silovito odrinil, tako da je padla.

Pri padcu si je zlomila roko. Osumljeni je nato zgrabil sekiro in z njo večkrat   močno  udaril  starejšega  soseda po glavi. Sosed je poškodbam na kraju  podlegel.  Po  dejanju  se je osumljeni z osebnim vozilom odpeljal v smeri proti Velenju.

Policisti  in  kriminalisti  smo nemudoma začeli z iskalno akcijo. Ob 16.30 uri  smo  bili  obveščeni,  da  imajo avstrijski varnostni organi, v kraju Pliberk,   v  postopku  osebo, ki trdi, da je na območju Slovenije, storila kaznivo dejanje  uboja.  

Na  podlagi  medsebojnih  sporazumov o čezmejnem policijskem  sodelovanju  in  dejstvu,  da  je  oseba nedovoljeno prečkala notranjo  mejo,  so  nam avstrijski varnostni organi osumljenega v večernih urah predali. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali.

Z  zbiranjem  obvestil  in  dokazov celjski možje v modrem še nadaljujejo, osumljenega 43-letnega moškega bodo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Za  kaznivo  dejanje  uboja je zagrožena  kazen  od  petih  do  petnajstih  let zapora, za kaznivo dejanje povzročitev hude  telesne  poškodbe,  je zagrožena zaporna kazen od šestih mesecev do petih let.

Na območju Policijske uprave Celje smo v zadnjih  petih letih obravnavali 7 ubojev in 8 umorov. Vse primere so preiskali.

Tagi

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mura je večna (nepreverjen)

to pri nas rečemo
Ubil je mamo jebca

Svetlana Maka… (nepreverjen)

dober sosed je zlata vreden
a kaj ko ga ubije mamin sinek

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

MadaFaka4rill (nepreverjen)

Dober soused je boukše od sedmeh strijcof! Sigdar bilou, sigdar de!

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Starejše novice