FOTO: PUMS
Pomurski policisti iščejo rešitve za preprečevanje prometnih nesreč na naših cestah.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je neprilagojena hitrost eden od glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, zato je potrebno iskati vedno nove rešitve, predvsem pa izvajati tako preventivne kot represivne ukrepe.

Silhuete kot nadomestek klasičnega nadzora

Kot enega od ukrepov, poleg vidnosti in transparentnosti policijskega dela, bodo izvedli postavitev silhuet policista na mestih, kjer je najpogosteje za nastanek prometne nesreče kriva neprilagojena hitrost.

Na območju Pomurja bodo tako od meseca maja, predvsem na nekaterih odsekih cest, kjer ni mogoče izvajati klasičnega nadzora cestnega prometa, postavljene silhuete policista. 

Petina vseh nesreč zaradi neprilagojene hitrosti

Po podatkih policije se je na območju Pomurja od leta 2016 do 2020 zgodilo 867 prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti ali kar petina vseh obravnavanih prometnih nesreč. V teh nesrečah je življenje izgubilo pet udeležencev, 84 pa jih je bilo hudo telesno poškodovanih. 

Policisti si želijo z različnimi ukrepi zmanjšati število prometnih nesreč, katerih vzrok je neprilagojena hitrost in posledično s tem zvišati prometno varnost na območju Pomurja.

Ob tem vse udeležence cestnega prometa znova opozarjajo, da naj dosledno spoštujejo predpise povezane s hitrostjo, še posebej v naseljih in ob prometnih konicah, ko je na cesti veliko različnih udeležencev, so še sporočili s soboške policijske uprave.  

Komentarji (1)

balonar (ni preverjeno)

prosim naj mi kdo razloži zakaj proizvajajo avte s tako hitrostjo, kar sploh ne smemo koristiti? če ne bi bilo takih hitrosti, ne bi bilo toliko nesreč iz tega naslova. res ne razumem. komur pa se dirka, pa naj gre na neko dirkališče, kjer se da izposoditi avte za dirkati, ne pa vsak dan na cestah.

Starejše novice