Slika je simbolična.
S Policijske uprave Koper poročajo o dramatičnih dogodkih.

Policisti Policijske uprave Koper so včeraj okoli desete ure zjutraj posredovali po klicu občanke, ki je prijavila glasno prepiranje in razbijanje v vasi v okolici Kopra. Zatem so prejeli še dodatno obvestilo, da je 35-letnik vzel plinsko jeklenko in se zaprl v hišo.

Na kraj je bilo takoj napotenih več patrulj.

35-letnik je bil zaklenjen v hišo in grozil, da bo s plinom razstrelil stanovanjsko hišo. Prerezal je gumijasto cev desetkilogramske plinske jeklenke, na kateri je odprl ventil in z njo hodil po objektu, v katerem se je nabrala večja količina butana. V tem času je bilo v hiši več oseb, katerih življenje je bilo resno ogroženo.

Policisti so na kraj poklicali pogajalca in Specialno enoto policije.

Grozil tudi s skokom z balkona

Storilec je prav tako grozil s skokom z balkona, kar mu je preprečil družinski član, ki ga je zadržal. Policisti so zatem vstopili v stanovanje. 

Uporabljena so bila prisilna sredstva in odrejeno pridržanje. Med prevozom z interventnim vozilom je poškodoval notranjost vozila in ob odprtju vrat vozila policistom grozil in jih brcal.

Na kraj je bil poklican dežurni zdravnik, ki je odredil hospitalizacijo. Zdravstveno osebje ga je ob policijski asistenci odpeljalo v bolnišnično oskrbo.

Storilca so ovadili s kaznivimi dejanji povzročitev splošne nevarnosti, grožnja ter poškodovanje tuje stvari, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. 

Poleg tega so policisti osumljenemu izrekli tudi ukrep prepoved približevanja ožjim družinskim članom in stanovanjski hiši v okolici Kopra.

Starejše novice