Janko Tomić, ki ga je obtožnica bremenila uboja in treh poskusov uboja v Krčevini pri Ptuju, je spoznan za krivega.

Razglasitev sodbe na sojenju Janku Tomiću, ki ga je obtožnica bremenila uboja in treh poskusov uboja v Krčevini pri Ptuju, buri duhove. Obramba je zaradi silobrana pričakovala oprostilno sodbo, a se to ni zgodilo. 

Sodnik je sledil predlogu tožilke Klementine Prejac, ki je za Tomića predlagala 18 let zapora. Sodišče je tako Tomiću izreklo 17 let in šest mesecev zaporne kazni. Odvetnik Damijan Donko ni zadovoljen z višino kazni, napoveduje pritožbo.

Po mnenju tožilke bi zadoščali že streli v zrak, saj so se napadalci menda že obrnili in pričeli bežati, a Tomić je nadaljeval s streljanjem.

Usodni strel je 29-letniku, ki je bil eden izmed napadalcev njegovega sina, povzročil s streljanjem v hrbet. Tudi poškodba pri drugem napadalcu, Kristjanu Pfajferju, ki je bil danes tudi na izreku sodbe, je nastala že, ko je bil na cesti.

Pfajfer, ki je bil dvakrat ustreljen v hrbet, je po izreku kazenske sankcije dejal, da je kazen Tomiću premila. Pojasnil je, da so tisti večer nameravali Tomićevemu sinu preluknjati gume na avtomobilu.

Oškodovani Pfaifer (napadalec) pravi, da še danes čuti posledice dogodka, predlagana zaporna kazen pa se mu glede na smrt drugega napadalca zdi veliko prenizka.

Edina olajševalna okoliščina, ki so ju Tomiću šteli v prid, je po mnenju tožilke prestrašenost. Milejšo kazen od tiste, ki jo določa kazenski zakonik, je predlagala, ker obdolženi doslej še ni bil kaznovan za podobna kazniva dejanja in je dalj časa bil pod stresom zaradi groženj sinu.

Tomić je sicer po poročanju STA v sklepni besedi povedal, da je šlo za samoobrambo, da ni imel nikogar namena ubiti in mu je za dogodek žal. Za očitana kazniva dejanja pa se ne počuti krivega. 

S pištolo nameril v napadalce in enega ubil

Spomnimo, v noči na 26. maj 2018 se je okoli 3. ure domov vrnil njegov sin, le nekaj trenutkov kasneje pa naj bi pred hišo zaslišal ropotanje. Skozi okno naj bi zagledal tri moške, ki so imeli ruto čez obraz in so tolkli po njegovem avtomobilu. Želel naj bi jih odgnati, a mu ni uspelo.

Ravno nasprotno. Enemu od napadalcev naj bi celo uspelo stopiti v hiši in mu z nožem v roki zagrozil, da ga bo ubil. To naj bi slišal njegov oče, ki je prišel iz višjega nadstropja. V rokah, neuradno, naj bi imel strelno orožje in iz pištole najprej ustrelil nekaj opozorilnih strelov.

Ker napadalcev to naj ne bi prestrašilo, naj bi pištolo nameril še vanje. Med begom pa naj bi zadel enega od napadalcev, ki mu policisti in reševalci ob njihovem prihodu eni osebi niso mogli več pomagati.

Trije preživeli napadalci so na sodišču priznali kazniva dejanja nasilništva in poškodovanja tuje lastnine, sodnica pa jim je izrekla zaporne kazni. Eden izmed nasilnežev bo v zaporu prebil eno leto in osem mesecev, drugi leto in pet mesecev, tretji pa leto dni

S spleta

Komentarji (57)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jdkfk (nepreverjen)

Kurceva drzava. Skoda ka je vse nej spakival. Je bi na njegovon mesti vse 3 spakivau!!!!

mainman

Se strinjam. Mu vsaj oni pacient ne bi mogel lapati nazaj. Tukaj je pravna država zatajila do amena.

Tale debeli Pfaifer bi si pa zaslužil en oddih na golem otoku, da bi ga naučili delati.

Kje ste zdaj piciklisti, za take zadeve se gre na ceste?

In reply to by Jdkfk (nepreverjen)

Gogigo (nepreverjen)

Je bi tudi jih spakivau

In reply to by Jdkfk (nepreverjen)

mightyy (nepreverjen)

Res tudi jaz sem mnenja v primeru da kdo napade lahko pobijes...v strahu je dovoljeno vse, bog nam pa ne dovoljuje ziveti v strahu, ko zacutis strah oziroma nevarnost, lahko ubijes lp

snops1 (nepreverjen)

OMG. Samo v Sloveniji. Kda se ide za poštene lidij, te so policaji, tožilstvo in sodniki močni. Kda pa majo opraviti z raznoraznimi prestopniki oz. kriminalci, se jih pa izogiblejo in oproščajo. Zgübe.

Rizota (nepreverjen)

... Of pa se pred kamero, se zdaj cutim bolecine.. Haha.
Razmislo be to pred ten kda ste frajere spilale z maskami.!

oogftz (nepreverjen)

in samo gume so mislili preluknjat, kot da so otroci na pohodu. In zakaj 29 letna odrasla oseba, ki ima volilno pravico, luknja gume??

In reply to by Rizota (nepreverjen)

osvonaresni (nepreverjen)

on, tip ki je zmasakriral Tica pa je dobil 10 let. Nepristevnost, na to bi se moral sklicevati. Ce si nepristeven lahko ubijas za nizko kazen.

InfoP (nepreverjen)

Človek je branil družino/sina pred vsiljivcem oz. vsiljivci z nožem, ki je/so bili v njegovi hiši in grozil/i da ubije/ubijejo sina...kljub opozorilnim strelom v zrak v njegovi hiši, jih to ni prestrašilo in šele, ko je pištolo naperil v njih so bežali...seveda, da ga je bilo strah in je streljal-kazen se mi zdi hudo visoka!

InfoP (nepreverjen)

...in povrhu vsega so bili zamaskirani...sedaj pa naklada, da je želel preluknjti gume.

In reply to by InfoP (nepreverjen)

Kejglasch (nepreverjen)

Zdaj znate, če van trije grozijo z napadon, bole ka jih vse tri pokosite, ker za enoga se ne splača v zapor. Več let zapora pa tudi ne dobiš za vse tri kak za enoga, tak ka...

Gost23232 (nepreverjen)

Kako se sploh upaš pokazat v javnosti debeluh smrdeč!!! Oče si zasluži odlikovanje, morda bronasto, ker mu je uspelo fentat samo enega od treh KRIMINALCEV. SRAMOTA ZA DRŽAVO!!!

black panter

debela golazen se še kaže pred kamero..

temišvar (nepreverjen)

Še toga Pfajfera bi mogel spakivati

Nacional (nepreverjen)

Se pravi, oni tan v Bovcu ka je prišel k žrtvi domov pa ovega z nozon presmijcal je dobil 18 let te pa ka je bil doma pa so oni prišli njega napada pa tudi.. To te rejsan more vrag vzeti.

gost2020 (nepreverjen)

Sicer res ne podpiram Janšo, ampak prekleto, res ne vem če jih ne bom volil na naslednjih volitvah! S tem sodstvom je res nekaj narobe!!!

AA430 (nepreverjen)

Bravo oce!!! Zascita svoje druzine!! In se na svojem grüntu!!
A je sodstvo po domace "zglajzalo" do konca??????
Na tujem nimas kaj iskati,na tujem nimas kaj unicevati in na tujem se najmanj nimas kaj groziti! PIKA!

Policist (nepreverjen)

Prekleti smradi, da vas ni sram.... Ponoci te nekdo napade v lastni hisi pa resujes svoje zivljenje in zivljenje svojega sina pa dobis 17 let?! A ko se pa pijanec zaleti in ubije tri mlade pa deset let? Pa koga imate za norca.... Namesto, da bi bili veseli da sta dva nasilneza manj na zemlji kaznujete oceta?! Mars pa taksno sodstvo

Sokol79 (nepreverjen)

Ja tej gnoji imajo dobrega odvetnika. To je to.

In reply to by Policist (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

Oba sodna izvedenca sta potrdila, da bi večina staršev tako branila otroke in da je šlo za aktivno obrambo, ampak sodstvo ne upošteva ničesar... najlažje je obtožit takšne, naj se izkažejo na kakšnem odmevnem procesu, tam pa so čiste nule.
Če pa vtipkate na internetu ime tega reveža, ki ima še dandanes duševne posledice streljanja pa boste tudi videli, da je revček že iz preteklosti popolnoma nedolžna ovčka...

gost2020 (nepreverjen)

No kolesarji, boste naredili še kakšen častni krog tudi v podporo temu očetu-malemu človeku v kolesju te skorumpirane države?

Narobe svet (nepreverjen)

Kelko van puklasti Kim plača, ka ne nucate možganov? Ovce.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

czd (nepreverjen)

Človek ne more verjet.V Ameriki lahko streljaš na osebo ,ki samo stopi na tvojo zemljo..ne ,da bi še te napadel kdo...

Kejglasch (nepreverjen)

A si res želiš živeti kot v Ameriki?

In reply to by czd (nepreverjen)

lopol (nepreverjen)

kar se tice pravosodja, z veseljem ja. tam odloca 9 porotnikov ki so dejansko ljudstvo o krivdi obtozenca. pri nas je sodba v imenu ljudstva, ki pa nima nic s tem, tipicno boljsevisticno.

In reply to by Kejglasch (nepreverjen)

medved Jaka (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni
ali samo ob sredah

In reply to by Kejglasch (nepreverjen)

Gogigo (nepreverjen)

Ka moraš. V Ameriki glih tak nesmis streljati v hrbet,ali pa v osebo kera je zapustila ali zapušča tvoj teritorij obrnjena z hrbtom proti tebi.

In reply to by czd (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Sramota za pravosodje, se oproščam, krivosodje !! Človek se lahko BRANI z vsemi sredstvi, kadar je napaden in je ogroženo življenje njega ali družine in PIKA !!
Tej gnoj pa še danes čuti posledice dogodka?? Gamad....

čarni vrag (nepreverjen)

Novinarji so čisto zglajzali. Tu tega Pfajfarja prikazujejo kot oškodovanca, čeprav je z bando zlikovcev prišel na tujo posest in tam zamaskiran uničeval tujo lastnino. O sodnikih, pa je škoda vsake besede. Me zanima kaj bi napravil, če bi zlikovci razbijali njegov avtomobil in mu grozili z nožem.

AAAAAAAAA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kelko vijdin sami strahopetci, vej pa so storilci bejžali un ga je poa strejlo v hrbet. Še premalo je doubo, nikakoga strliti v hrbet je še na divjon zahodi bilou kak njhujše dejanje. Či bi ga strejlo v prsa ne bi nika pravo.

g.bistrica (nepreverjen)

AAAAAAAAA.................. Še eden ,ki je na goflji močen .Streljal je vzrak in kljub temu so silili v hišo prav je imel če ga je počo moral bi vse ki so bili tam .Idi v Ameriko nekome na dvorišče te več nikoli ne boš pameten tu gor .Ne seri

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

Gogigo (nepreverjen)

Neven zakoj telko minusov,če pa je tak kak kak pravi. Vsi bi ubijali na takšen ali ovaksen način,se pravi ,la ste morilci. Nisce nema pravice vzeti življenje nekomu drugome,cilo nej z strelom v hrbet.

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

g.bistrica (nepreverjen)

Gogigo ............... Ja v hrbet ?Ka je te obsojeni imel reflektorami osvetleno dvorišče ? Daj ne seri pa ne zagovarjaj prav je napravo naj bi vse počo pa še te ne bi smel biti tako dosti obsojen .Revčeki gume so šli predirat kak deca ka pa so te vdrli človeki v ižo ?Nema pravice vzeti življenja ? Za kaj pa niso odšli po opozorilnih strelih ? Ne motaj

In reply to by Gogigo (nepreverjen)

ne poštena sodba (nepreverjen)

Amerika je glede tega zakon .Čim hodiš po tujem dvorišču te ima pravico pokniti in mu ne sodijo .Tile so pa celo vstopili v hišo z noži in sedaj ,ko je človek branil sina in premoženje mora v zapor .Za to pa naša sodišča so taka kot so .Lopovi in prevaranti zunaj tisti ,ki pa ukrade žemljico pa v zapor .

Sokol79 (nepreverjen)

Točno takp. Pri nas pa razne zgube, katerih matere niso nič naučile kolovratijo okoli. Bi jim že pokazal vraga...

In reply to by ne poštena sodba (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Zelo codna odlocitev.Bomo videli kako bo na visjih instsncah.Kdo in od kod pa je sploh sodnik?

VRANA (nepreverjen)

Pri sliki tej golazni Pfaiferja pa umaknite besedo "Oškodovani", novinarčki brez hrbtenice!!! Če že, je primerna besedna zveza "Zasačen gnoj Pfaifer" ali "Pfaifer, gnoj, kateremu je oče pokazal, kje ima bik pi**o"...

Sokol79 (nepreverjen)

Saj ko ga že pogledaš bika rejenega smrdljivega. Naj bo srečen, da ga ni stari ubil. Jaz bi ga pohabil z bejzbol palico, da bi bil marjetka, da mojemu sinu in moji druzini tak grozi

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Gogigo (nepreverjen)

Tebi je tvoj lekar tudi pokazo ,ka ma bil pizdo.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Bravo slovenistansko sodstvo... če bi touisto napravo kriminalec povratnik, bi doubo pol menje.... groza od države.....

g.bistrica (nepreverjen)

Ovi srmak še dandanes čuti posledice .Ka je pa isko tan škoda ka ovi nej vse spostrejlo .Srmak zdaj de še odškodnijno proso ka ma posledice .

Edo (nepreverjen)

Smejsno rejsan ge bi na njegvon mesti vse tri doj strejlo barabe steri bu mi na taksi nacin stopo na dvorisce ali silo na hiso to je zajebo vse bi mogo pospraviti sodstvo je pa tak katastrofa gnoj od gnoja lopov je v nasi drzavj sigdar zasciteni mi slovenci smo rejsan cista nori narod ka nam leko delajo v toj drzavi pa ne ukrepamo nika banda lopovska politika pa sodstvo vse vluvte pistiti pa te de red

infotacka.. (nepreverjen)

kako to, da zrtvi ni bila priznana pravica do samoobrambe, niti olajsevalna okoliscina priznanja nasilnistva napadalcev?

Sokol79 (nepreverjen)

Ja res je. Gnila država. Lahko groziš, razbijaš na tujem posestvu, če se pa braniš in žal z tem nekoga spraviš na oni svet, ob tem seveda braniš svoje otroke, pa si kriminalec brez primere. Žalostno. Jaz bi na njegovem mestu isto storil. Brez obžalovanja.

Groza (nepreverjen)

Še malo pa bodo kriminalci hodili okrog in prosto po Prešernu vlamljali v grozili v hiši, ker itak jim nič ne moreš. Še samobraniti se ne... Groza

čarni vrag (nepreverjen)

Nekda je Metod Trobec, ka je zadavo in v peči skuro najmanj 5 žensk, dobo 20 let, to je bila za časa SFRJ maksimalna kazen. Zdaj pa dobi eden, ki se je v svoji hiši brano pred bando zlikovcev 17 let. Vsaka čast samostojni in demokratični pravni državi Sloveniji. Mogoče bi mogo pustiti, ka bi ga zlikovci premlatili na mrtvo.

stric feri (nepreverjen)

marš kriminalec

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

goran horvat (nepreverjen)

PPO MOJEM ZAMASKIRANI NAPADALCI SI VEČ ZAPORA ZASLUŽIJO KOT PA TA KI JE DOBIL 17 LET SAJ JE V SVOJI HIŠI SE UBRANIL NASILJA,,,SODSTVO ZA KURAC PODKUPLJENI

vodka (nepreverjen)

Heroj ne obsojenec. Še en dokaz, da je v naši državi kriminalec več vreden kak poštenjak.

someone1 (nepreverjen)

Povod za vse skupaj po moje tudi ni nedolžen. Ne podpiram nasilništva ampak tu je moralo biti nekaj narobe, ker normalni ljudje ob 3 zjutraj spimo.

. (nepreverjen)

Dilere pa puščajo na nazaj na ulice.

stric feri (nepreverjen)

vsak ki spizdi z bojnog polja je deležen metak u hrbet
in ker je spizdil je po pravici dobil metak u hrbet
za to bi strelec moral še biti nagrajen

xyx (nepreverjen)

Prvič soglasje komentatorjev. Res škoda ,da ni pospravil vseh treh , po mojem ne bi dobil nič višje kazni. Napadalci pa sedaj prikazani kot žrtve. Ja v Sloveniji se splača biti baraba. Od vrha navzdol.

medved Jaka (nepreverjen)

V sloveniji bi potrebovali še več takih očetov ki branijo življenje svojih sinov

stary1 (nepreverjen)

Zakaj pa so bedaki bežali
Ko trikrat povičeš stoj stoj stoj
in če budalo ne počaka
streljaš
Mi v času JLA smo za vsakega ustreljenega dobili 7 dana nagradnog
Smo se vcasih kar stepli kdo bo šel na stražo

Svetlana Maka… (nepreverjen)

namesto da bi preluknjali gume
jim je ata preluknjal hrbet
ŽIVEL TAKŠEN ATA

stric feri (nepreverjen)

IN koliko je dobil ta Pfaifer, ker je šel v tujo hišo in hotel ubiti človeka ????? KARMA !!!! Vse se vrača, vse se plača.

Zato, ker so šli napadat človeka v njegovo hišo so sedaj iz tega ubogega očeta, ki je branil družino in dom, naredili kriminalca.

SRAMOTA za tako državo !!!!!

Vprašanje je tudi s kom imajo ti tipi zveze? Tožilka pa ima sedaj svojih 5 minut slave, ker se je pojavila v medijih.

Tudi za njo je KARMA !!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice