Obilno sneženje je poskrbelo za pravo zimsko pravljico. A zasnežene ceste so prinesle številne težave voznikom. Zaradi zdrsov tovornih vozil so bili zastoji na pomurski avtocesti, zapreti so morali mejni prehod z Madžarsko.

Sneženje je sinoči zajelo območje celotne Slovenije, obilnejše snežne padavine pa so Štajersko in Pomurje zajele v zgodnjih jutranjih urah. 

»Do prvega zdrsa je prišlo že okoli pete ure,« so povedali na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji.

Kot pravijo, jim je največje težave povzročil zdrs tovornih vozil na razcepu Dragučova, kar je imelo za posledico zastoj na celotni pomurski avtocesti.

Zaprli mejni prehod za tovorna vozila

Pojasnjujejo, da so bili zaradi velikega dotoka tovornih vozil s smeri Madžarske primorani izločati tovorna vozila ter tudi začasno za tovorna vozila zapreti mejo s strani Madžarske. 

»Ko je prišlo do zastoja tovornih vozil, je nastal tudi problem, ker naše plužne enote niso mogli priti do vseh lokacij in izvajati zimske službe, kljub temu da smo celo noč izvajali preventivne posipe in tudi samo pluženje,« so še povedali. 

Pričakujejo, da se bo stanje na cestah umirilo

Večjih težav s sneženjem danes več ne pričakujejo. 

»Po zadnjih podatkih ni v naslednjih 24 urah napovedanega močnejšega sneženja, gotovo pa bomo spremljali stanje cest in po potrebi izvajali preventivne posipe za preprečevanje poledice na cesti,« še dodajajo na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji.

Vozniki besni

Zasnežene ceste so marsikateremu vozniku prinesle stres. Zaradi slabih razmer na avtocesti so nekateri svojo jezo izrazili na družbenih omrežjih.

»Adijo, pamet,« je v Facebook skupini Radarji v Pomurju zapisala ena izmed voznic, ki je na pomurski avtocesti obstala v zastoju, drugi voznik pa komentiral: »Kdor gre v Maribor ali Ljubljano, naj spakira šotor.«

Na območju Pomurja policisti obravnavali osem prometnih nesreč, na območju Policijske uprave Maribor petnajst

Pomurski policisti danes dopoldan obravnavali osem prometnih nesreč z gmotno škodo.

Od začetka sneženja do 6. ure danes so policisti na območju Policijske uprave Maribor obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo, dve prometni nesreči, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali in eno prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala.

Gre za 59-letnega moškega, ki je vozil osebni avtomobil po zasneženem ravnem vozišču glavne ceste iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju. Pri Šikolah ga je zaneslo in je trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo. 

Iz ukleščenega vozila so ga rešili gasilci, z reševalnim vozilom so ga prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj. 

»Pozivamo k previdnosti, saj so razmere zimske,« opozarjajo policisti.

Kljub temu voznike opozarjajo, naj preverijo zimsko opremo na svojih vozilih in prometne razmere na relaciji, na katero se podajajo. 

Svetujejo tudi, naj se na pot odpravijo pravočasno in le, če je to res potrebno. Na cesti pa naj bodo previdni in naj svojo vožnjo prilagodijo razmeram na cesti.

Več nasvetov policije najdete na spletni strani policije.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)
Sosini (nepreverjen)

Kaj bi šele bilo če bi ga bilo pol metra.

21331221 (nepreverjen)
Smrkci (nepreverjen)

Dars danes sem se peljal v Ljubljano in to kar je bilo danes je prava katastrofa ste pa največji lazljivci v tej državi kako se hvalite kako imate čiste ceste ko sneži niste vredni davkoplačevalskega danarja idioti.

Gtrintavec (nepreverjen)

Mh Dars pa tau... Glavno ka se vinjete glede pa sakso luknjo na avtocesti 28x popravlja ka je dobra ka si nesce nabase pare v zepko... Golazen

asdasd (nepreverjen)

Dars o jutranjem kaosu na pomurski avtocesti: lažejo , pomurske avtoceste NI , Je le hitra cesta z zoženim profilom, zgrajena v času mađistra in še enega, to je pa nekaj povsem drugega, samo povem !?

Starejše novice