Ekipe Cestnega podjetja Pomgrad že ponoči začele s posipavanjem in pluženjem cest.

Čeprav je bil napovedan, ga mnogo ljudi ni pričakovalo toliko. Snega namreč. V jutranjih urah je tako na zasneženih cestah tudi v Pomurju prišlo do več prometnih nesreč. Zaradi zdrsa tovornjaka je bila zaprta pomurska avtocesta, nastal pa je desetkilometrski zastoj. Podrobnosti lahko preberete tukaj

Pri vzdrževanju cest sodeluje 24 plužnih enot

Cestno podjetje Murska Sobota Pomgrad pokriva območje Pomurja, torej državne in lokalne ceste v skupni dolžini 660km cest, pri vzdrževanju cest sodeluje 24 plužnih enot s tovornimi vozili, poleg tega pa imajo tudi pet traktorskih ekip, ki pomagajo na lokalni ravni in na kolesarskih stezah.

Janez Kučan, vodja vzdrževanja cest iz Pomgrada pravi, da je to prva zima po treh ali štirih letih, ko so morali že v začetku decembra poplužiti ceste.

Že ponoči začeli posipavati ceste

»Trenutno stanje na pomurskih cestah je dobro, naše ekipe so že ponoči začele s posipavanjem in pluženjem cest, vmes je močno snežilo tudi v jutranjih urah zato so ekipe ponovno, približno ob deveti uri odšle na teren, da očistijo brozgo z cestišča,« razlaga Kučan. 

Na zalogi imajo približno 2000 ton soli in nekje 500 kubičnih metrov posipnega materiala, kar je dovolj za nekaj več kot 6000 km cest. Plužne ekipe so sestavljene iz tovornih vozil, ki imajo avtomatske posipalce in snežni plug.

»Trenutno akcija še poteka, približno do dveh ali treh bomo nadaljevali s pluženjem, da se očistijo ceste, nato pa bomo izvedli še večerni posip, da preprečimo poledico v jutranjih urah,« še dodaja Kučan.

Vozite previdno in z ustrezno opremo

Trenutno jih vremenska napoved ne skrbi, pravi Kučan, sicer so jutri napovedane temperature do -4 stopinj, čez dan pa bi se temperature morale dvigniti tudi čez ničlo.

Kot vedno v takih primerih, udeležencem v cestnem prometu svetujejo naj vozijo previdno in z ustrezno zimsko opremo.

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
someone1 (nepreverjen)

Ja večina vozi previdno 10 km/h. Bog ne daj, ka se ti kama mudi. Tou, ka bi nesposobni šoferi gnes nucali javni promet pa itak nikomi ne pride na pamet.

Landini

Javni promet je tudi v .... Torej je cisto vseeno.

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Fhjggjjghh (nepreverjen)

Da vam jebem mater inauk na leto trbe ceste splužite pa te nemrejo vnoče dežurate vse jih zodpistite tan ka samo sedijo pa drkajo kurac!

Noht (nepreverjen)

Ne pametuj če ti kaj ne paše te zemi lopato pa lahko začas krej metati z ceste ti lepo doma spis siromaki pa morejo delati ker so na tem svetu takšni bedati kak so ti

In reply to by Fhjggjjghh (nepreverjen)

Izikot (nepreverjen)

Kak lejko to praves?...??
Vejpa ob ene vnoce smo ze delale na pune,pa vse do 14 ure.
Zdaj ob 19 pa idemo dale.
Ne pametuj doma iz fotelja....

In reply to by Fhjggjjghh (nepreverjen)

NN (nepreverjen)

Zelo,zelo slabo pripravljeni na prvi sneg,ceste zjutraj sploh niso bile ociscene!!

Cezar (nepreverjen)

odin peški, v vsaki kraj 1,5 km, 10 do 7 me je skora povozo z plug traktoron na pločniki, ne jebe samo leti, pločniki puni lidi ka ido dela, v šole, nemren razmiti zakoj pa ka jih sako leto preseneti, vmejs pa te vidiš enoga ka se vozi z plugon vluftaj, ka slučajno kakšo snežinko ne porine kraj - što koli bi mogo pucat tela tou zelo zelo slabo, naslednji snejg de isto...

Stole (nepreverjen)

Pa ka to non stop čitam o nekih problematičnih diplomah , sobota.info pa nič , mogoče ve kdo kaj več o tem , saj vem , da ni tema tega prispevka , tak me zanima.

alaoao (nepreverjen)

problematicne so samo tiste iz bivse juge, kjer si za marke vse dobil ali pa tudi ne

In reply to by Stole (nepreverjen)

eiwoao (nepreverjen)

globalno segrevanje jih je presenetilo. Greta se jezi, kako si zima lahko to v dovoli, ko pa je vse topleje.

cestar (nepreverjen)

Sran vas je lejko kakše tau pijsete ene o zimskoj sluzbe itd! V bistvi pa sploj nemate pojma kak se dela tau pa kelko logistike itd je tau! Najlezej je biti doma pa z kavca modruvate!

A (nepreverjen)

Si pametni keri nemate pojma. Tovornjak zdrsne pri par cm snejga čj ne vejte. Da sneži je nej mogouče se ceste naidnouk spucati za tou trbej čas Me zanijma či ste pred svojin pragon v momenti spucali snejg malo morgen.

necepec (nepreverjen)

cestar in A,
moreta pa priznati, da vas vsako zimo (vedno znova in kar naprej) sneg preseneti!!!

In reply to by A (nepreverjen)

JesiKonju (nepreverjen)

Tebe je verjetno še najbolj presenetilo ,ko si ob 12h iz hiše prišel in zagledal snegggg ( "mama idemo snežaka delat ") 😂

In reply to by necepec (nepreverjen)

Godddd3 (nepreverjen)

Joj koliko pisanja za slabih 10cm snega. Do 5cm snega nemoreš plužiti cest. Problem voznikov pa je da se gre zadnjo minuto v službo in potem seveda so krivi vsi drugi samo on/ona ne ki je šel pozno v službo. Tudi vseh cest ne morejo očistiti na enkrat.

Gtrintavec (nepreverjen)

5 cm maš tij v lacaj

In reply to by Godddd3 (nepreverjen)

G (nepreverjen)

Pa ljudje božji zima je. Še gre prej zdoma!

Gtrintavec (nepreverjen)

Glavno ka se prispara sol.. Uni povejo ka so posipali.. Država plača sol ostane, delavca Nej trbej placati, gorivo si natankajo v q8 pa duplo v zepko😁😁😁

321322321 (nepreverjen)
Snow (nepreverjen)

Ne razmin se v logistiko , organizacijo zimske sluzbe, ceduze bole pa razmin zakoj majo ljudje tak slabo mnenje o takozvanih novinarjih! Drugo ne vejo kak samo pri racunalnikah sedeti , pa paniko zganjati, stan jih je lejko kak so unicili te nekdaj tak cenjen poklič!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice