Ravnateljica OŠ IV Metka Rovšek Kuharič
V sredo, 6.1. je svoja vrata za učence s posebnimi potrebami odprla OŠ IV Murska Sobota, pouk pa je stekel po sedaj že znanih priporočilih.

V času šolanja od doma so bili učenci prikrajšani predvsem za socialni stik, ki so ga v največji meri deležni v šoli. Učenci OŠ IV Murska Sobota so se minulo sredo vrnili v varno in zdravo šolsko okolje, a ker enkratno testiranje zaposlenih ni dovolj, ravnateljica apelira na pristojno ministrstvo, da bodo uredili redno testiranje.

Naj se uredi redno testiranje

Pričakujejo tudi, da bodo zaposleni prioritetno razvrščeni na vrsto za cepljenje. 

"Skrb vseeno ostaja. V šoli se držimo ukrepov. Zdaj smo začeli meriti temperaturo, opozarjamo zaposlene, da se ne družijo na hodnikih, da učenci malico opravijo v razredih. Držimo se teh ukrepov in želimo biti varni, želimo zagotavljati varno okolje, a ni samo odvisno od nas," pravi Metka Rovšek Kuharič, ravnateljica OŠ IV Murska Sobota. 
 

Preobremenjenost staršev otrok s posebnimi potrebami 

V času koronakrize je šolanje od doma povzročilo velike obremenitve staršem šolajočih otrok. Še veliko večjo obremenitev pa je ta čas predstavljal staršem otrok s posebnimi potrebami, ki potrebujejo veliko več pozornosti in obravnave. A na OŠ IV so se te problematike zavedali, zato so poleg otrok, bili v oporo tudi njihovim staršem. 

"Ves čas sem govorila učiteljem, da ne obremenjujmo staršev. Kajti oni so se znašli v vlogi specialnih pedagogov, logopedov, tiflopedagogov itd. Tako da smo bili staršem v oporo. To je bil naš cilj," še dodaja Rovšek Kuharičeva.

Več o poteku šolanja na osnovni šoli s posebnimi potrebami v Murski Soboti pa v priloženem videoposnetku. 

S spleta

Komentarji (1)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Fino bi bilo ko bi sedaj objavili še bruto plače "šolnikov" in državne uprave, pa bi videli zakaj toliko "lajajo" v luno. Pune riti imajo vsega, zato, gospodarstvo pa crk…...pa mrk...…….

Starejše novice