V Sloveniji in po svetu danes obeležujemo mednarodni dan pisanja z roko, pri nas pa bosta dejavna predvsem Društvo Radi pišemo z roko in Slovensko mednarodno združenje žensk Sila.

Članice združenja bodo učencem nekaterih slovenskih šol predstavile svoje abecede, pisavo in napisale nekatere uporabne besede z roko. Tako bodo mladi lahko spoznali, kakšno pisavo imajo Francozi, Japonci, Črnogorci, Indijci, Američani, Avstrijci, Romuni, Hrvati in Egipčani.

V društvu menijo, da je pisanje z roko nekaj zelo osebnega in izraz naše samopodobe. "Je fizični način izražanja misli in način komuniciranja z drugimi. Pisanje z roko ni nekaj, kar nam je dano, tega smo se naučili. Značilno je za človeka," so zapisali v društvu, poroča STA.

Mednarodni dan pisanja z roko so začeli obeleževati v ZDA leta 1980. Za mednarodni dan je bil izbran 23. januar, saj se je takrat rodil John Hancock, prvi podpisnik ameriške deklaracije o neodvisnosti. Tej pobudi so se pridružili na Nizozemskem, v Švici, Angliji, Indiji in nekaterih drugih državah, tudi v Sloveniji.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lauraas (nepreverjen)

Fajn.

Starejše novice