Pripravite svoje jeklene konjičke na zimske razmere.

Vremenske napovedi so se uresničile in zunaj sneži. Sneg se sicer še ne obdrži na cestišču, je pa toliko večja možnost poledice. Pri pristojnih in strokovnjakih smo se pozanimali, na kaj moramo paziti in kakšni so nasveti v zimskih razmerah na cesti.

Kako čim varneje voziti, katere so največje napake voznikov in kakšni so nasveti pri rokovanju z našim vozilom v zimskih vremenskih razmerah, sta nam povedala Srečko Šteiner, inšpektor Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota in Tadej Šalamun, predstavnik Avta Rajh.

Kot opozarja Šteiner, je treba vožnjo prilagoditi novim cestnim in prometnim razmeram:

»Vozne razmere se spremenijo, ko je cesta drugačna od ceste v poletnih in jesenskih mesecih. Zato je pomembno, da so vozniki pazljivi na sam promet in njegov potek, da vozijo strpno, pazljivo, se na vožnjo dobro pripravijo in se na pot odpravijo približno 15 minut prej kot v suhih mesecih. Vozne razmere so sedaj gotovo drugačne, ko na cesti ni snega in ne potrebujemo obvezne zimske opreme. Zelo pomembno je, da je naše vozilo primerno opremljeno z zimsko opremo, prvi stik s podlago ima namreč prav pnevmatika in nikoli ne pozabiti, da zimskih pnevmatik ne dajemo na vozilo zaradi policistov ampak zaradi sebe in lastne varnosti in tudi vseh drugih udeležencev v cestnem prometu.«

Ne smemo zanemariti dejstva, da zimske verige uporabljamo, ko je sneg že na cestišču, zimska pnevmatika pa nam pomaga tudi takrat, ko se sneg še ne oprijema cestišča, ampak je cestišče spolzko in mokro.

Velikokrat napak ocenimo razdaljo in čas

Pri vožnji moramo biti pazljivejši na vseh cestah, obstaja pa nekaj razlik.

»Ni razlike, če vozimo po regionalni ali avtocesti, v vsakem primeru je treba upoštevati vozne razmere in očiščenost cest. Velikih voznih razlik ni med cestami, razlikujejo se le v prioriteti čiščenja, kjer avtocesta spada v prvo prioriteto, državne ceste prvega reda se čistijo naslednje, na koncu pa se čistijo lokalne ceste. V Pomurju pa imamo preko 3.180 kilometrov prometnih površin, ki so lahko ob močnem in obilnem sneženju in nepripravljenosti na zimo velik problem,« razlaga Šteiner.

Najbolj pazljivi moramo biti na najpogostejše napake voznikov, ki povzročajo tudi največ nesreč:

»Najpogostejše kršitve so gotovo slaba ocenitev razdalj med vozili, ko so vozne razmere drugačne, da je pot drugačna in daljša ter da se slabo pripravimo, pa tudi izkušnje voznikov niso tako dobre v spremenjenih razmerah. Nenazadnje ne znamo načrtovati poti in časa, da pridemo iz točke A v točko B.«

Tadej Šalamun nam je medtem podal nekaj tehničnih napotkov:

»Svoje vozilo moramo preveriti še pred začetkom zimske sezone, zato rabimo dobre pol ure. Najprej je najboljše preveriti pnevmatike, kar je tudi obvezno, da imamo prave gor, saj morajo zimske gume imeti vsaj 3 milimetre profila, v nasprotnem primeru jih je treba zamenjati. Zamenjati pa je treba tudi stare, saj te več niso tako prožne in se slabše držijo cestišča. Nato je treba preveriti še vse tekočine, star 'antifriz' zamenjati za novega. Posodo izprati in tako doliti novega za hlajenje vozila, da nam v nizkih temperaturah ne zmrzne. Tekočino za pranje vetrobranskih stekel je tudi priporočljivo zamenjati za zimsko. Zelo pomembne so tudi metlice za brisanje vetrobranskih stekel. Dobro pa moramo očistiti tudi svoje vozilo zaradi naše varnosti in varnosti drugih udeležencev v cestnem prometu.«

Ob tem dodaja, da je dobro pregledati še akumulator, saj ta v zimskih razmerah porabi dosti več energije, in če nimamo dobrega akumulatorja, se nam ta lahko izprazni in ostanemo na cesti.

Kaj drži, kaj ne?

Pozanimali pa smo se še, v kolikšni meri držijo triki, ki se jih poslužujemo vozniki.

  • Polivanje vetrobranskega stekla s toplo vodo, je koristno za odmrzovanje – DELNO DRŽI 

V trenutku, ko jo polijemo čez steklo, je res koristno, a pri nižjih temperaturah tudi ponovno zmrzne. Najboljše je imeti vklopljeno gretje vetrobranskega stekla, obstaja pa tudi posebno pršilo za odmrzovanje vetrobranskega stekla.

  • Brisalce je treba pozimi dvigniti, da se ne poškodujejo – DRŽI

Brisalcem lahko življenjsko dobo podaljšate tako, da jih postavite v pokončen položaj, če sneži ali predvidevate, da bo vozilo dlje časa stalo na mestu. Položimo pa jih šele takrat, ko je steklo dobro očiščeno. Nenapisano pravilo je, da brisalce menjamo vsaj enkrat na leto, najbolje pred zimsko sezono, saj se guma strdi in izgubi prožnost ali pa se strga.

  • Tek avta na mestu koristi motorju – MIT

Ko avto prižgemo se je z njim smiselno zapeljati, da potegne po celem motorju gor in je potem tudi mazanje tako, kot mora biti. Ko pa pustimo avto prižgan, tlačilka potrebuje veliko dlje časa, da požene olje po motorju. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Avto ko prižgemo se je pametno zapeljat, da potegne po celem motorju gor in je potem tudi mazanje tako, kot mora bit. Ko pa pustimo avto prižgan, tlačilka potrebuje dosti dlje časa, da požene olje po motorju.

Kdo vam je pa to povedal? Sveta preproščina! Brez olja bi bati zaribali v zelo kratkem času. Olje ne žene tlačilka, ampak zobniška črpalka, ki v nekaj sekundah vzpostavi pretok olja po motorju. Današnji moderni motorji ne potrebujejo ogrevanja, zato je boljše, če avto ogrejemo med zmerno vožnjo. Tudi nekaj goriva prišparamo.

Vinetu (nepreverjen)

Ta pa je dobro 3mm profila,zato pa se najdejo modeli s tremi milimetri in se potem vrtijo pi cesti. Pa stara guma, g. novinar oz g. policist kaj pa je stara guma? Ne čudno da je tak. Naj enkrat nekdo pove kaj je stara guma. Ker sem veliko na cesti menjavljem na 3 do 4 leta zimske,pa s 5mm,če je treba.

Lucke (nepreverjen)

Kdo pise te clanke? Ce je zenska ji je polovico oprosceno. Tlacilka? Halo, avto nim atlacilke, ce ze potem je lahko crpalka.

petržal (nepreverjen)

Že ste dosadni z tem vremenom .

Starejše novice