Slika je simbolična.
Začasni odvzem vozniškega dovoljenja je lahko stresen dogodek, ki povzroči veliko negotovosti in skrbi.

Vendar pa imate možnost, da obdržite svoje vozniško dovoljenje, če hitro in ustrezno ukrepate. Več si preberite v nadaljevanju.

Čas je vaš zaveznik, ukrepajte pravočasno

Ključ do uspeha je v hitrem ukrepanju. Povsem razumljivo je, da ste ob takšnem dogodku nekoliko iz sebe. Ne dovolite, da strah in negotovost prevladata. Osredotočite se na rešitve in pravne možnosti, ki so vam na voljo. Kakšne pa so te možnosti?

Osebna izkušnja Mance in posledice  

Manca, 36 let, živi v manjši vasi pri Kopru. Nekega večera je odšla na zabavo in popila preveč alkohola, preden se je odločila, da bo vozila domov, saj ni želela nobenega bremeniti za prevoz in prepričana je bila, da nima nič več alkohola v sebi, saj je med pitjem veliko pojedla. 

Na poti domov jo je ustavila policija in alkotest je pokazal, da ima v sebi alkohol nad dovoljeno mejo, zato ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Globoko obžaluje svojo napako, saj vožnjo jemlje izjemno resno. Zaprisegla si je, da se ne bo več pijana usedla za volan.

To je bila prelomna točka v njenem življenju. Zaupala nam je: »Policist mi je pojasnil, da bi moje dejanje lahko pripeljalo do resne nesreče. Počutila sem se, kot da sem izgubila del svoje neodvisnosti, del sebe. Bila sem prestrašena in zmedena, nisem vedela, kako naj ukrepam. 

Bilo me je sram. Strah me je popolnoma ohromil. Doma sem preživela ure in ure brskanja po internetu, iščoč informacij in rešitve. Naletela sem na portal Vozniska.si. Bil je kot luč na koncu predora. Poklicala sem jih in ekipa pravnih strokovnjakov mi je ponudila podporo in usmeritve, da sem lahko vozniško dovoljenje obdržala. Bila sem presrečna in zelo hvaležna!« 

Sedaj je Manca tista, ki na zabavo pride po svoje prijatelje in družino, ko nekaj popijejo!

Slika je simbolična.

Zanesljiv in učinkovit portal Vozniska.si

V primerih kakršnekoli nejasnosti je zanesljiva pravna pomoč vaša najvarnejša pot. Napake v tem procesu so lahko drage in vas lahko stanejo vozniškega dovoljenja. Zato je tukaj portal Vozniska.si, vaš vodič skozi zapleten svet zakonov, predpisov in pravnih poukov. 

Portal ponuja ažurno in strokovno svetovanje za cestno-prometne prekrške, posebej za tiste, ki se soočajo z odvzemom vozniškega dovoljenja. 

Pravni strokovnjaki so tukaj, da vam pomagajo na poti do ponovne pridobitve vozniške svobode, vodijo vas skozi celoten proces in vas rešijo birokratskih preglavic ter skrbi. 

Poleg tega pa vam pomagajo prihraniti stroške, ki bi nastali z morebitnim ponovnim opravljanjem vozniškega izpita. Pri Vozniska.si verjamejo, da si ljudje zaslužimo drugo priložnost, da lahko začnemo sprejemati bolj odgovorne odločitve.

Obdržite vozniško dovoljenje

V trenutkih, kot je ta, je pomembno, da se obrnete na strokovnjake. Portal Vozniska.si vam zagotovi potrebne informacije in pomoč, da dobite nazaj in obdržite svoje vozniško dovoljenje, ter se izognete dolgotrajnim posledicam. Več si preberite sami na www.vozniska.si.

Starejše novice